ahojte, potrebovala by som sa poradit o ockovani. pretoze som hlupa a uz som dala nejake ockovanie 😢 , rozhodla som sa ze taku chybu uz neurobim a povedala som svojej doktorke, ze uz nejdem davat ockovat.ona ma samozrejme odhovarala,a povedala mi co vsetko sa moze stat ked nedam zaockova. no v januari mame ist na preockovanie. sme rozhodnuti, ze nasho chlapceka uz nedame zaockovat. potrebujem vediet, ze ci mam svojej dr. nieco podpisovat alebo nie. a ak nie tak ako sa obhajit. dakujem moc
@gerda125 nic nepodpisuj nikto ta nemoze nutit dobre si sa rozhodla nedaj si pchat vselico do dietata
@gerda125 v Europe za rok 2010 zomrelo 8 deti na osypky. Napriklad vo Francuzsku je momentalne vela osypok. Chcu tam zacat ockovat uz 12 mesacne deti na ne. V ostatnom svete su stale mohutne epidemie osypok s tisickami mrtvych, hlavne deti. Vy neplanujete s detmi cestovat, ist na letnu dovolenku?? Vy nemavate navstevy zo zahranicia?? Momentalne u nas nehrozia osypky, ale je len otazka casu, kedy sa objavia,pri dnesnom cestovatelskom ruchu a odmietani ockovania. Ja ta naozaj obdivujem, za tvoju odvahu..ale asi rovnako ty mna za to, ze som za ockovanie ZDRAVYCH deti!! Cert ber tych 300 eur. Napiseme si o par rokov, co ti hrozi pri odmietnuti ockovania..
@gerda125 - napis @prevenar nech ta prida do skupiny o neockovani, tam ti adekvatne poradia, nie straseniami o epidemiach osypok, ktore im tlacia do hlavy urcite agentury blizke farmaceutickym spolocnostiam. Lebo pravdepodobnost nakazit sa osypkami je xy krat nizsia ako dostat tumor v lavom oku, ked si to chcete statisticky predstavit... zname pripady osypok su HLAVNE po ockovani MMR ako "vedlajsi ucinok"... ale ja sa tu hadam nejdem, pridaj sa prosim do skupiny a tam ti poradia.
@anjelicek26 presne ako pises, hadanie je zbytocne. Nie preto som sem napisala tento prispevok. Je to uplne zbytocne hadat sa na temu ockovanie. Kazdy si je zodpovedny sam. Len pre spresnenie, ja tieto informacie nemam od ziadnej farmaceutickej firmy, ale od lekarov, ktori maju ockovacie ambulancie a ockuju zlozitejsie pripady. Len si neviem predstavit tu buducnost nasich deti. Ked bude mat tvoje neockovane dieta svoje dieta. Uz nebudu ziadne protilatky z tela matky po narodeni. A povedzme si pravdu, male babätko, ked dostane osypky, nema velku sancu. Tie osypky ako vedlajsi ucinok nie su plne rozvynute osypky, je to iba prudsia reakcia s osypkovym vysypom, ktory ale klinicky vobec nezodpoveda osypkam. Stava sa to preto, ze aj oslabeny virus moze nieco take navodit, ale urcite nie v plnej sile, ako samotne ochorenie osypky. Ale kazdy si urobime ako uzname za vhodne a najlepsie pre svoje deti. Cize tato diskusia nikam nevedie, co vidim je jasne aj tebe, kedze obe vieme akym smerom sa podobne diskusie uberaju. Pekny den 🙂
@gerda125 mozem vedet preco? ja nezijem na svk... ale videla som uz zopar clankov ze radsej nedat ockovat..ale vobec nerozumiem preco... je to zdraviu skodlive?alebo preco? moje dieta je ockovane, ale v zahranici, a je a bolo uplne v poriadku... tak by ma to zaujimalo aky je to vlastne ten problem s ockovanim na slovensku..dakujem
@srdiecko9 - nad buducnostou sa zamyslam a pravdu bola by som radsej, keby moje dieta osypky prekona, ako chodit po svete nechranene v dospelosti. A len prekonanie dava dozivotnu imunitu, ockovanie ma len obmedzenu zivotnost a kto z nas ruku na srdce sa dava pravidelne v dospelosti doockovat? O starsich ludoch ani nehovoriac... ale to je na inu debatu 🙂 Mne je jasne, ze vsetky chceme to najlepsie pre nase deti. Ale ked sa zakladatelka temy rozhodla proti, nie sme tu na to, aby sme jej to vyhovorili, ale na to, aby sme jej odpovedali na otazku, co su dalsie kroky, aby si obhajila svoj postoj a nedostala tu nezmyselnu pokutu...
@anjelicek26 v tomto sme rozdielne, ja sa bojim viac toho ochorenia, ako ockovania. Ale mame aj nieco spolocne..vieme sa bavit na temu, na ktoru mame odlisny nazor na celkom slusnej urovni :D..co mi je sympaticke, kedze väcsinou sa to nevidi...dufam len, ze sa nam raz nase deti nebudu musiet podakovat za problemy v buducnosti...a to nechceme vsetky..
@dedenini zisti si co tie vakciny obsahuju, vsetko su to latky-jedy ktorych sa snazime u deti vsemozne vyvarovat, pozri si neziaduce ucinky ake sposobouju, nastuduj si o imunite a o ucinnosti vakcin, o ich zivotnosti, o vyrobe a o firmach ktore ich vyrabaju, ich hlavnym cielom je zisk
@dedenini tu tiez nieje ziaden problem.... 😉 akurat ze sa tu zacina rozvíjať neočkovaci aktivizmus. Prostrednictvom napriklad stranky sloboda v ockovani a rizika ockovani. Dovolim si povedat ze velmi bagatelizuju niektore infekcne ochorenia, ich vyjadrenia su polopravdive, jednostrane.... akurat ze je to zaujmave citanie ... no na urovni experimentalnych studii a predpokladov... nic oficialne a nic konkretne.... Jedna sa skor o lobby " Orthomolecular medicine" ...co je druh alternativnej mediciny zalozeny na potravinovych doplnkoch... velmi casto je vyzdvihovana prevencia ci liecba napriklad vytaminom C...... ci homeo-loby... dlhsi cas to uz monitorujem, bavim sa s aktivistami preverujem ich argumenty.... to na co som prisla doposial je tu: http://socialnasonda.webnode.sk/ockovat-ci-neoc...
@hajanka to akoze ked si nedate zaockovat deti, tak je to lepsie? preco potom ked som bola ja mala ziaden problem s ockovanim nebol.... ja som dcerku dala ockovat a ani nachvilku som sa nepozastavila ze ju nedam... vsetko prebehlo v poriadku, ani teplotu nemala ... zijem totiz v Anglicku a co poznam ludi ci anglicanov, ci slovakov co tu maju deti stym nikdy problem nemali... tak snad ani my
@gerda125 na odmietnutie ockovania mas plne pravo podla zakladnej charty ludskych prav a nasej ustavy ..zial hlavne postkomunistickych krajinach to nikomu moc nic nehovori. stale ..nastastie nikto nemoze zaockovat tvoje dieta bez tvojho suhlasu.
lekarke by som nic nepodpisoval z dvoch hlavnych dovodov
1) nemusis. neexistuje ziaden zakon kt. by ta k takemuto nieco zavazoval .
2) vsetko co podpises bude neskor pouzite proti tebe. ^^ (ako inak )
na temu odmietanie ockovania mame velku sukromnu temu. viac info v mojom fotoblogu.
@prevenar hmmm.... myslim, ze zakon neexistuje ale napr. tu, kde zijem ja, by moje dieta NIKTO nezobral do skoly. Musia mat povinne ockovanie a priniest ockovaciu kartu od lekara...
@pectore Pacil sa mi ten clanok....Dala si si vela prace na to....ale spytam sa ta nieco v tvojom fotoblogu, lebo tato tema nie je o ockovani ale o tom, ako sa mu vyhnut..... 😅
Ešte väčší aktivizmus sa rozvíja na proočko strane, povedala by som až fanatizmu, hlavne odkedy sa o túto tému začala zaujímať pani rozložená hexa pectore
btw... protilátky z očkovania žena dieťaťu nepredáva, protílátky získané prekonaním ochorenia áno..
lekári, čo očkujú zložitejšie prípady... to myslíš asi tie deti, ktoré už po niektorej vakcíne mali nežiadúce účinky, ale riešením našej úžasnej očkovacej medicíny je takzvané "očkovanie pod dohľadom", teda ak Ti dieťa po očko skolabuje, tak má po ruke lekárov, ktorí ho zase nakopnú.. no radosť očkovať, nie? 😉
a @gerda125 očkovacích tém tu už je habadej, aj nesúkromná téma "nesúhlas s povinným očkovaním", ktorá je síce vďaka očkovacej fanatoloby už zavretá, stále je dostupných cez 1600 strán informácií (okrem hádok najmä na posledných stranách), určite info o podpisovaní a odmietaní nájdeš.. 🙂
@dedenini najlepsie co mozes spravit pre zdravie tvojho dietata je nedat ho zaockovat, znie to sice paradoxne ..ale to na skutocnosti samozrejme nic nemeni.
ale aby som odpovedal ..z viacerych dovodov.
1) problem bol vzdy - co nebolo je internet / informacie. ked sa niekomu nieco stalo , kto sa o tom dozvedel ? rodina , par znamych +/- . lahko ich oklamali ,ze to nie je z ockovania , lebo si to nevedeli ludia porovnat. lenze dnes , ked sa na fore stretne 1000 ludi a 40 mamiciek napise , ze ich dieta dostalo TBC lymfatickeho systemu z vakciny a 3 mesacne deticky boli na brutalnych antituberikach, operaciach a neviem com este .. tak ludom svitne rychlejsie. (niektorym ^^)
2) vakcin bolo X krat menej
3) vyrabali sa uplne inak .. dnes pomocou DNA genovej manipulacie . nasledky podania takychto latok kojencom su vyslovene nepredvidatelne.
4) osobne odporucam teme ,,,aj kazdemu viac studovat . rozhodne nejde o "fazulky" .. samozrejme to je uz kazdeho vec co spravy .
1) videa :
- http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/101014917...
- http://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/1029
-
2) zoznam dolezitych stranok :
- www.slobodavockovani.sk
- www.rizikaockovania.sk
- www.ockovanie.org
3) zoznam vsetkych dolezitych informacii:
- http://vakcina.szm.com/index.html
@prevenar A kto sa hadal viac "za-ockovanie" alebo "proti-ockovanie" ??? 😀
Strasne sa mi pacia temy, kde je skupina ludi, co nedokaze "prehltnut" odlisny nazor a vytvoria si skupinu, aby mohli dalej diskutovat....
Naco je potom diskusia, kde ma kazdy rovnaky nazor?????
Mala by sa vytvort diskusia kde @prevenar (absolutny zastanaca proti ockovaniu) a @pectore (clovek s uplne odlisnym nazorom) davaj informacie pre vsetkych ludia a my, co sa tomu az tak nerozumieme si na zaklade ich informacii vyberieme, co povazujeme za spravne a k comu sa viac priklaname a to, co sa nam zda lepsie pre nase deti....
Vas sukromna diskusia (o neockovani) je prd platna...........vy si tam len pritakavate
@eaka " hlavne odkedy sa o túto tému začala zaujímať pani rozložená hexa pectore" ?????????? 😀 😀 😀
si robíš srandu....? Ako čo ja mám s proočko? Ja som len úplne obyčajná mamina na materskej a narazila som na tému, ktorú pokladám za dôležitú. A nemám na ňu vyhradený názor. Nerobím nič iné na tomto foré len vyrovnávam info v témach o očkovaní ...pretože máš pravdu...je tu fanatizmus ....ale hlavne NEOČKOVACÍ.... 😉
@eaka Ak si pozries obidvoch ludi, ktorych som menovala ( a to ja sa o ockovanie vobec nezaujimam v takom rozsahu...resp. zatial mam neutralny nazor na cely tento problem) tak fanatik tu je len jeden.
Taktiez nechapem preco, ti vadi, ze sa niekto zaobera statistikami o OCKOVANI.... to je zakazane? Tu na konovi sa moze rozoberat iba "NEOCKOVANIE" alebo ako to mam ja nestranny clovek pochopit???
@pectore ma na svojom fotoblogu jeden link
@prevenar ma na svojom fotoblogu fotky placucich deti (ako vystrazny material) a mnozstvo linkov.....
Vobec mi to nevadi.....vidim, ze kazdy obhajuje svoju stranu.......... ale Ty si pridala dost neferovy komentar... 🙄
@odrik hej ..ja ti poviem komu sa podarilo zavrieť "verejnu verejnu antiockovaciu temu na slovensku - kt. mala nejake 4 roky a 1600+ stranok" prevenarovi a ďalším takým ktorý nedokázali akceptovať, tolerovať, vypočuť si, či zamyslieť sa nad iným nazorom na vec...oni si tam vytvorili DEMAGÓGIU. .... 🙂 každý kto mal iný názor bol hned TROLL a nesčitany, mladý , hlúpy, podplatený, lobbujuci za "bigpharma" firmy... či dokonca lekár. Oni jediný si to vlastným fanatizmom zabili ...pre definíciu : Fanatizmus je krajný stupeň oddanosti nejakej myšlienke alebo veci, založený na slepej viere v správnosť svojich názorov a činov. Sprevádza ho neznášanlivosť voči inému presvedčeniu a názorom, neschopnosť zaujať kritický postoj k sebe a svojim skutkom ...tu uz sa nebavýme len o diskusii ale o celom antiočkovaciom hnutí ...... Oni akoby zabúdajú prečo bolo povinné očkovanie zavedené.
@prevenar
Darmo, je to najbohatší a najsilnejší priemysel na svete. Už je iná dostupnosť informácií ako kedysi, každý má možnosť nájsť si pre a proti a zvoliť si podľa najlepšieho vedomia a svedomia. Všetci máme možnosť slobodne sa rozhodnúť. Som rada, ak mi niekto pomôže nájsť informácie, ale rozhodnúť sa chcem sama. Mnohé témy sa však už nesú v duchu vnucovania názorov. Škoda.
@prevenar Vobec sa nicim netrapim....zle si si ma precital...
A tak isto dakujem, ze ma nepozyvas do temy, do ktorej som si nikdy nepoziadala o pristup...... 😎 😀
Ale paci sa mi, ze mas vo fotoblogu toto:
IHLA ZDRAVIA- Blind Faith, because thinking is hard! a na obrazku su ovce....
Tvojou uzavretou temou si si vlastne vytvoril "svoje ovce', ktore citaju iba teba a za kazdym prispevkom "zabliakaju" lebo premyslat a vytvorit si nazor z obidvoch zdrojov (pre-ockovanie aj prot-ockovanie) je pre tvoje ovce prilis tazke 🙂
A tiez zelam pekny vecer 😵
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/ako-reagovali-pediatri-na-odmietnutie-ockovania-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/presny-postup-pri-odmietnuti-ockovania/
@gerda125