Ahojte, milujem zelený čaj, nemusím snáď písať o jeho pozitívnych účinkoch, avšak dnes som sa dočítala, že by sa nemal piť pred plánovaným otehotnením, pretože spomaľuje vstrebávanie kys. listovej (čo samozrejme beriem aj v tabl. forme). Myslíte, že to by tak mohlo uškodiť? Snažíme sa s manželom už niekoľko mesiacov, zatiaľ neúspešne... a dnes si prečítam aj toto. Pili ste ho aj počas tehotenstva? Zbytočne to riešim a len sa stresujem dopredu, či? vďaka
Ja osobne viem že to nieje ideálne ale nevyhýbam sa žiadnym čajom okrem tých kde to je vyslovene napísané. Podľa mna take niečo ako caj v malých množstvách uškodiť nemôže.
@nancy666 dufam aj ja, ja len max 1 salku denne
Ale skús alchemilkovy ten som pila pred tehu keď sa nám nedarilo a bolo to, ani som ho nedopila lebo práve na ňom je vyslovene napísané že počas tehu sa nemá bez konzultácii s lekárom bla bla. Možno len zhoda okolnosti ale za pokus to stojí ;)
@nancy666 pila som jednu salku denne do ovulacie (tento mesiac), ale potom som opat presla na zeleny, kavu nepijem vyse roka...len som sa vystrasila kvoli tomu vstrebavaniu kys. listovej
@nikushka46 nestreauj sa. musela by si prijimat asi tak 7 silnych davok zeleneho caju a absolutne ziadnu zelenu zeleninu v priebehi polroka aby si jej zacala mat mierny nedostatok ;)
@juliet86 to som chcela pocut 😉, dakujem
@nikushka46 Ja som tiez tehu a raz za cas si dam zeleny caj. Kamoska si davala tiez raz za cas bilinkove caje a vsetko je OK malicky ma uz 2 roky. A okrem toho beriem ako aj ty kys listovu v tabletkach 🙂
@nikushka46 nerieš😉pozri na Čínu a Japonsko,kde sa zelený čaj pije na litre,nevyzerá že by im to nejako škodilo.
@kristina2412 haha. tam to vyzera ze skor pomaha 😂
@erka2014 😂👍
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@nikushka46 Áno, aj vsetky bylinkové. Dokonca som jedla vsetko aj pila všetko aj pocas tehu, dojčenia co aj predtym a neuzivala som žiadne umelé doplnky.