Tehotenstvo, Utrogestan a PN

25. dec 2023

Ahojte,
Dievčatá prosím Vás tie ktoré ste od 2 dňa po ovulacii mali gestageny(Utrogestan, duphaston prípadne progesterone) ako ste to zvladali v práci?
Odkedy ste išli PN? Ako na vás účinkovali tieto tablety?

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sense
25. dec 2023

Úplne normálne som chodila do prace. To by som musela každý mesiac dva týždne byt pn

domka222
25. dec 2023

Ako prosím? Ešte aj počas tehotenstva som chodila normálne do práce

autor
25. dec 2023

@jj298
@sense
@domka222 takže na vás nemali žiaden vplyv?

sense
25. dec 2023

Nič co by obmedzovalo bežný život. Ak užívaš orálne a je ti z nich ťažko, dávaj si ich vaginálne a bude lepsie

autor
25. dec 2023

@sense mám vaginálne.

gejb
25. dec 2023

Kvôli čomu na PN? Len si vkladas tablety, to je cele.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
25. dec 2023

@gejb ako na teba účinkovali tieto tablety?

autor
25. dec 2023

@monsterablue ahoj, ako na teba účinkovali tieto tablety?

gejb
25. dec 2023

Vôbec nijak. Čoho sa vlastne obavas?

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gejb
25. dec 2023

@jj298 aj menstruacia 😁 tam by som PN skôr pochopila

autor
25. dec 2023

@gejb ja reálne mám aj nežiaduce účinky z tabliet a naozaj mi to znepríjemňuje fungovanie v bežnom živote. Neviem, či je to z nich, či by som takto "fungovala" aj bez nich, ale je to jedna katastrofa.

gejb
25. dec 2023

Ked nenapíšeš nič konkrétne nikto ti tu neporadí. Keď ti robia zle tak nech ti ich lekár vymení za niečo iné.
Z brania týchto tabliet vaginalne by ti nemalo byt nič.

bejbs123
25. dec 2023

A s akou diagnozou by s

autor
25. dec 2023

@jj298 točenie hlavy do hodiny po užití tablety, strašne ma láme potom na spanie, tlak mám 80/55, vracam, keď nevracam je mi zle, mám úplne spomalené trávenie....a tak daaaaalej...nevladzem ani žiť

bejbs123
25. dec 2023

A co na to povedal dr.,pretoze su viacere varianty tabliet,tak mozno treba len zmenu

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gejb
25. dec 2023

@jj298 súhlasím,
Autorka, skus si spraviť tehotensky test.

autor
25. dec 2023

@jj298 ja mám dve ďalšie deti a nie takéto príznaky nemá pol zemegule. Nechcem aby si tu zhodnocovala moj stav, pýtam sa žien ktoré na PN boli, kedy išli.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaga18
25. dec 2023

Toto preber so svojou dr. Tu ta len vysmeju. Aj ja som mala vedľajšie účinky podobné ako ty. Treba to riešiť s dr.

sense
25. dec 2023

Informuj o tom lekára keď máš nežiaduce ucinky napr ja keď som mala. Prvy mesiac únavu tak mi povedal lekár ze nech si nedavam ráno a večer ale celú dávku večer, a bolo po probléme dávam si 2x 200. Ak máš napr duohaston nech ti predpise utrogestan.

terry658
25. dec 2023

Mne sa strašne motala hlava,mala som návaly tepla a najmä zimy,chodila som cikať každých 25 minút. Nemohla som v noci spať ,vlastne ani cez deň.Do práce som chodila do siedmeho mesiaca,potom už som nevládala žiť.

diewcatqoo
25. dec 2023

Vcera som vysadila Utrogestan v 13tt a nemam PN, fungujem normalne. Obcas mi je tazko a som unavena, chodim 100x cikat, v noci nemozem spavat, tak ma bolieva hlava z nedostatku spanku, ale toto nie je moje prve tehotenstvo, takze som vedela do coho idem.
Toto tehotenstvo beriem Utrogestan vaginalne, minule tehotenstvo som ho brala oralne a z toho mi byvalo zle - asi hodku po uziti sa mi tocila hlava, obcas som si musela az lahnut.
Ak ti je hrozne zle a mas pocit, ze je to z progesteronu, urcite to spomen lekarovi.

petamich
25. dec 2023

ja osobne som ziadne vedlajsie ucinky nemala, jasne unavena som bola, zle mi bolo ale pripisovala som to tehotenstvu, nie utrogestanu

urcite sa porad a lekarom na dalsej kontrole

bejbs123
25. dec 2023

@jaga18 vysmeju? Skor by som sa priklonila k radam,su rozne typy tohto lieciva,ak robi zle jeden neznamena,ze bude druhy taktiez,okrem duphastonu a utrogestanu,je aj progestanelle,amelgen,ale aj injekcne prolutex,agolutin,staci povedat dr,ze od doby uzivania liekov su tie a tie problemy…urcite je to lepsie ako “trpiet” a ist na pnku,a ked sa nezadari tehu,tak kolko bude autorka pn?ved to nie je riesenie,vsetko sa da riesit,ked sa chce….

jaga18
25. dec 2023

@bejbs123 samozrejme, že sa to dá riešiť, ale nie tu na MK, ale priamo s lekárom, ktorý jej to predpísal.

bejbs123
25. dec 2023

@jaga18 ano autorka by to mala riesit s doktorom…no tieto tabletky za mna nie su na pnku a to som si presla ivfkom a cpala som do seba aj daleko horsie veci a viem,ze sa tu vyjadrilo zopar zien,ktore si tym preslo taktiez,takze nie je to o vysmechu skor piseme z vlastnej skusenosti

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre