Snažíme sa od mája 2013

kikuska9935
3. jan 2014

my sa snazíme od mája a este stale nic...doteraz som to nejak neriesila, ale zacinam sa obavat :( ako ste na tom vy?

zuzicek88
3. jan 2014

@kikuska9935 aj my sa da povedat,ze sa snazime od konca maja a zatialnic,no este to nevzdavam,zatial tak v pohode

kikuska9935
autor
3. jan 2014

no ja som uz brala aj duphaston aj nejaky estrofem, kazde dva tyzdne som chodila ku lekarovi , zakazdým mi bral hcg a prolaktín.... a nic nic a nic..... uz bol priatel aj na spermiograme.... vsetko je v poriadku.. asi by som mala zmenit lekara.......

mariankamk
3. jan 2014

@kikuska9935 my sme zacali o rok skor, este nic, ale spermiogram je problematicky...
ale o inom zacnem 🙂
bolo nieco, co nebolo v norme? preco ti nasadil lieky? kvoli horsim vysledkom alebo iba tak, aby bolo? aj ked pises, ze vysledky boli v poriadku...
vydrz este do maja a skuste radsej centrum asistovanej reprodukcie, budu vam vediet spravit komplexnejsi rozbor spermiogramu aj teba budu vediet lepsie vysetrit... neznamena to, ze vas automaticky poslu na umele, ale maju lepsie moznosti vysetrenia...
a gynekologa nemusis tiez hned menit, skuste to centrum po case... drzte sa

kikuska9935
autor
3. jan 2014

dal mi tie lieky preto, lebo som mala stale nepravidelnu MS....a aj tak prisla zakazdým až po pichnutí agolutinu. spermiogram nam robil urolog- znami...tam bolo 80% patologickych spermii, ale vraj to nic neznamena... tak priatel zacal brat vitamin E... a neviem ci je to mozne ale z toho ak som dobre spozorovala, tak mu zhustol trosku aj ejakulat....no a moj pan doktor je taky, ze nikdy nic nepovie ,,lebo nema cas a vonku caka vela ludi, vsetko bude v poriadku,, 🙂

julciatko1
4. jan 2014

@kikuska9935 Aj my sa s manželom snažíme od mája a zatiaľ nič... ale ja mám neskutočné problémy s kvasinkami, takže to je hlavný dôvod podľa mňa. Tiež som brala duphaston, lebo som nemala pravidelnú ms, ale potom som ho vysadila a začala som brať inofolic a ms chodí pravidelne ako hodinky, len tých kvasiniek sa neviem zbaviť ☹ už mi je z toho do plaču, keď mesiac čo mesiac mám biely zapáchajúci výtok rovno keď by som mala mať plodné dni... Ale už to riešim s lekárom, dúfam, že mi už niečo nasadí... Držím palce 🙂

kikuska9935
autor
7. jan 2014

@julciatko1 ja neviem co bude... ak som dobre pozorovala, tak plodne dni som mala cca od 1,1,-6,1.no neviem, lebo vcera vecer ked som isla do sprchy pozeram a total biely vytok na pyskoch :( a zasa nechapem tu tehotenskakalkulacka.sk , lebo ked som tam zadala datum poslednej MS, tak podla nej by som bola uz v 2 tyzdni, ale ako ked plodne dni som mala teraz :D az sa mi chce uz plakat.......

julciatko1
7. jan 2014

@kikuska9935 Ja mám tiež biely výtok po plodných dňoch, presne keď sa mi skončia... Ale vieš čo som na sebe spozorovala? Že niekedy (počas plodných dní) mám neskutočnú chuť na sex, vtedy by som mala ovulovať, ale... Nie vždy mám také chute, takže si myslím, že neovulujem každý mesiac. Ja už som si povedala, že sa nejdem nad tým rozčuľovať, lebo to nikam nevedie! Manžela som už oboznámila s tým, že končím s celým "plánovaním" dieťatka, lebo som z toho iba zbytočne sklamaná a nervózna, keď mi zakaždým príde ms! A to už radšej ani nehovorím ako mi je pod psa keď mi jedna kamoška za druhou oznámi, že je tehotná!
Ozaj... a čo sa týka toho výtoku, tak si ho sleduješ? Mávaš aj ten plodný výtok, ako vaječné bielko? Ja si sledujem jedine svoje výtoky, inak nič! Ani bazálnu teplotu nemeriam, ani ovulačné testy nerobím, len ten sprostý výtok, a už aj ten ma zakaždým vytočí, lebo naposledy som mala plodný výtok niekedy pred letom! My ešte počkáme do mája, ak sa nič nepodarí, tak pôjdeme asi do centra asistovanej reprodukcie... Viem presne ako sa cítiš ☹

kikuska9935
autor
7. jan 2014

@julciatko1 no my ked sme sa rozhodli, ze ideme na to v maji, tak sme mali sex skoro kazdy den, ale potom sme prisli na to, ze to sa neda tak, lebo ci mas chut na sex ci nie stale to robit 🙂 tak potom nas to dajako presloa mali sme sex len ked sme na to mali chut.. a bolo tak, ze aj dva tyzdne som nemala chut na nic... u lekara som bola do novembra skoro kazdy druhy tyzden ....dal mi duphaston..pozom mi ho vysadil, potom po MS zasa nasadil aj estrofem , pichal mi zakazdym agolutin atd... teraz som mala MS 19.12.2013 ... tak uvidime, lebo od silvestra smeobaja mali nejako chut na sex skoro kazdy den a teraz som spozorovala aj ten priesvitny vytok , taky ze sa natahoval aj..tak dufam , ze to bol ten.... aleako vravim, ze teraz 2-3 den nejako mam biely vytok na pyskoch.. no tak neviem... predtym som si robila aj ovulacne testy, ktore mi nikdy nic neukazali... aj priatel bol na spermiograme , ale lekar povedal, ze videl uz aj horsi a podarilo sa otehotniet ...ma len brat vitamin E... ja som sa taktiez pytala na nejake vitamíny, ale doki povedal, ze nemam brat nic, ze ked mam otehotniet, tak do ,,cisteho prostredia,, .. no tak ale neviem co bude ... ved o 4mesiace to bude uz rok co sa snazime....

julciatko1
7. jan 2014

@kikuska9935 Mne dr. povedal, že máme mať sex max. každý tretí deň ak chceme otehotnieť, ale málokedy sa nám to podarí dodržať, lebo patríme k tím sexuálne aktívnejším párom 😅 Ak si mala ten priesvitný výtok, tak si mala zrejme ovuláciu a ak sa vám podarilo zasiať semienko, tak už len musíš trpezlivo čakať na deň keď ti bude mať prísť ms, a ak bude meškať zopár dní, tak si sprav test 🙂 Ja verím, že bude konečne pozitívny 🙂 Ale je to strašné trápenie, keď obaja veľmi túžime/te po deťoch a nejde to tak rýchlo ako by sme chceli ☹ Môj manžel síce o tom nehovorí, ale ja viem, že je na tom psychicky horšie ako ja... Už len to, že sa mi už niekoľkokrát sám od seba povedal, že čo ak je on neplodný??? Ale nemá dôvod byť neplodný, lebo v detstve nemal žiadnu vážnu chorobu ktorá by spôsobila neplodnosť, žije celkom zdravo, neholduje alkoholu ani cigaretám, tak ja tam nevidím dôvod... Ale už sme preberali aj otázku, že čo ak... a nechce počuť o adoptovaní, alebo o darcovských spermiách 🤐 Vieš, my sme už prichystaní asi na všetko, lebo okolo nás sa dejú presne takéto veci a je toho čoraz viacej ☹

kikuska9935
autor
7. jan 2014

@julciatko1 aj moj priatel bol na spermiograme...poslal ho tam moj gynekolog, ....spravili mu ha a zistili ze 80% spermii je patologickch, aôe zevraj to nic neznamena.... no uvidime, ci buduc vikend pride MS alebo nie... ale dam urcit vediet 🙂 a drzim palceky aj Vam 🙂

snehulienka82
15. jan 2014

@kikuska9935 ahojte baby, aj my sa snazime cca od maja, resp. snazili sme sa trosku uz aj predtym, ale potom sme chvilu malu aj pauzu v snazeni... takze u nas tiez stale nic... ale uz to nechcem nechat na nahodu... zacnem si merat bazalnu teplotu, aby som vedela, kedy mam ovulaciu. Duphaston som uz vysadila, lebo mi podla mna absolutne nic nerobil, este som dokonca citala, ze moze blokovat ovulaciu... aj ked som ho mala brat az od 16 DC, vzdy som MS dostala potom... beriem iba kyselinu listovu, lebo ani zazracny inofolic nezabral a je dost drahy... brala som to asi 2 cykly a nic, tak som ho prestala kupovat. manzelovi som teraz kupila selen a zinok, vraj to ma dobre ucinky, spermie su potom kvalitnejsie. asi by som bolo pokojnejsia, keby som vedela, ze je aj on v poriadku - kedze podla vysledkov som aj ja v poriadku - len neviem, kde robia spermiogram, kam zajst, kam zavolat, akoze dobry den, chcela by som aby ste manzelovi urobili spermiogram...

kikuska9935
autor
15. jan 2014

@snehulienka82 ahoj 🙂 povedz tvojmu gyneklogovi, nech ti vypise vymenny listok k urologovi pre manzela na spermiogram... priatel platil za vysetrenie 15eur.. vysledky povie hned 🙂

snehulienka82
16. jan 2014

@kikuska9935 dakujem ti velmi pekne 🙂

snehulienka82
16. jan 2014

@kikuska9935 podla mna aj na tejto stranke su celkom uzitocne veci. 🙂 http://www.otehotnenie.sk/ako-otehotniet-rady-p... kikuska, skus merat bazalnu teplotu, podla mna je to pohodlnejsie a hlavne lacnejsie, ako kupovat ovulacne testy. hm?

snehulienka82
16. jan 2014

@kikuska9935 1. Zmena bazálnej teploty
Zmenu bazálnej teploty by ste si mali merať každý deň, mimo obdobia menštruácie. Najlepšie hneď ráno po prebudení, v rovnakom prostredí, čase a hlavne v pokoji. Namerané hodnoty zaznamenáte do tzv. záznamovej tabuľky, ktorú si môžete stiahnuť TU. Počas jedného cyklu prebieha bazálna teplota v dvoch fázach. Prvá fáza ukazuje teploty o niekoľko desatín stupňa nižšie ako v druhej fáze cyklu. Najvhodnejšia doba pre otehotnenie nastáva bezprostredne pred ovuláciou alebo v čase ovulácie, kedy dochádza k miernemu poklesu teploty. Viac o bazálnej teplote sa môžete dozvedieť v článku, ktorý nájdete TU.

kikuska9935
autor
16. jan 2014

@snehulienka82 ja uz nekupujem ovu testy.... kaslem na to uz 2 mesiace...

kikuska9935
autor
16. jan 2014

@snehulienka82 dakujem za prispevky 🙂 precitam 🙂 no ale ak daco, tak urcite daj vediet 🙂

snehulienka82
17. jan 2014

@kikuska9935 ja meriam tu bazalnu teplotu, resp. som iba teraz zacala, vcera na 9DC som mala 38,3 °C, co sa mi zdalo nejako privysoke... ale asi to bolo iba preto, lebo som sa nahnevala na muza, kam mi schoval teplomer :D mala som to pripravene, ale posunul to inde, aby sme to v noci nezhodili asi... tak inak si neviem tu vysoku teplotu vysvetlit. dnes mam 10 DC a som mala 36,5 °C, co je normalna teplota. uvidim, ako sa to bude vyvijat.

kikuska9935
autor
19. jan 2014

31DC a MS nikde, len bolesti prs apocit plnosti.... hmm hmmmm

snehulienka82
23. jan 2014

@kikuska9935 a aku mas bazalnu teplotu?? zmeraj si a podla toho uvidis. resp. si urob tehotensky test, ak mavas bezne cykly kratsie ako 31 dni...

kikuska9935
autor
24. jan 2014

@snehulienka82 vcera dorazila :(

snehulienka82
24. jan 2014

@kikuska9935 no, tak to mi je luto!! ale ide sa dalej!! budete skusat a cvicit, a predsa to je cele je velmi prijemne nieco!!! 🙂 ale viem, ze si sklamana, to dlhe ocakavanie a potom zrazu nic... inak MS mozes mat aj ked si tehotna, tak si urob pre istotu aj tehotensky test! niektore zeny mavaju MS aj pocas tehotenstva!

kikuska9935
autor
24. jan 2014

@snehulienka82 ani nehovor..... a vies aku silnu mam? ako by som pustila vodovodny kohutik a kvapkalo by to... a aj take velke kusy zrazenej krvi.... normalne to citim ked to ide von.... taketo som este nemala.... :(

snehulienka82
24. jan 2014

@kikuska9935 a brusko ta neboli nejak extra? ci nemas nejake extra silne krce? aby si nedajboze nemala spontanny potrat... mozno by si mohla zavolat svojmu dokimu... hm?

kikuska9935
autor
24. jan 2014

@snehulienka82 vcera ma brutalne bolelo, ale dnes u nie...vcera som si myslela, ze mi ide vytrhnut maternicu......no dufajme, ze ked uz teraz nie tak bud.mesiac.... 🙂

tinacho
24. jan 2014

Čaute kočky, my sa snažíme od júla a stále nič. Lekárka mi odporučila inofolic a kyselinu listovú a že to chce čas. Pred rokom som mala MA, prišli sme o bábo cca 8-9t. Teraz mi mrcha mešká 2 dni, nemám odvahu kúpiť si test ešte počkám a uvidím. Ale znovu tak blbo bolia kozy.... 😒

snehulienka82
29. jan 2014

@tinacho Tak ako? Co ukazal test?

tinacho
30. jan 2014

@snehulienka82 ahojky, test som robila a negatívny. Ale kramošky ešte nedorazili neviem či ísť budúci týždeň na vyvolávačku. ☹

snehulienka82
30. jan 2014

@tinacho hm... tak asi si teraz skalama... ale ono to este nemusi byt iste... a aj keby sa teraz nezadarilo, tak treba skusat dalej a nevzdavat sa! viem, lahko sa to hovori... drz sa!

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre