Sex počas plodných dni

21. mar 2020

Ahojte. Mam takmer dvojrocneho synceka a s manzelom sa snazime o druhe babo. Prvy syn sa nam podaril doslova na prvy krat, co sme si povedali, ze sa prestaneme chranit. V podstate sme sa ani nesnazili, vobec som neriesila plodne dni, nic, proste sa to nejako stalo. O toto druhe sa snazime uz od novembra a stale nic. Ja uz zacinam byt trocha nervozna, pretoze najma z praktickych dovodov, by som to rada stihla, kym maly bude mat tri roky. Problem ale je, ze ja aj tusim kde je problem 🙂 a to v mojom manzelovi. On to berie tak, ze tak ako sa to nejako podarilo prvy krat, podari sa aj teraz. Ked nie hned, tak neskor. Ja som sa naucila vsetko o plodnych dnoch, kupila som si ovulacne testy a chcem tomu trocha pomoct. On to vsak odmieta, hovori, ze nebude sexovat na povel, len preto, ze mam ovulaciu, ze proste budeme to robit vtedy, ked bude nalada a nejako sa zadari. My mavame bezne sex tak raz do tyzdna, obom nam to tak vyhovuje. Lenze v case ovulacie ja by som rada teda castejsie, aby som to trafila a poistila. Snazila som sa aj nenapadne,proste ho zviest, dat si pekne spodne pradlo, ale kedze bezne tak casto sex nemame, hned ma prekukol a bol dotknuty, ze ho manipulujem a on teraz nevie, kedy mam nanho naozaj chut a kedy to len “hram” kvoli otehotneniu. Viem, ze s prvym sme mali velke stastie a teraz mi to pride ako cakanie na zazrak. Neviem uz ako nanho, ako to vysvetlit. Jasne, ze som skusala aj na rovinu, ze proste chcem babo cim skor a takto to proste biologicky funguje, tak urobme pre to co najviac. Ale on proste nechce, ze on nechce dieta splodit takymto stylom a takymto sexom “nasilu”. Baby mali ste doma niektora takyto pripad? Ja neviem, ci sa tu da poradit, ale mozno nejake tipy ako s nim pohnut?

bluka2
21. mar 2020

Urcite chce druhe dieta?

jajka71
21. mar 2020

Nemyslim si, ze by ste sa mali obaja teraz plne sustredit na "to"....viem velmi dobre, ze to nieje jednoduche, ale takto si v strese a on sa citi vmanipulovany do "HRY"a sam sa zrejme citi "len" ako prostriedok na dosiahnutie tvojho ciela. Diskusia o tom ci a kedy druhe prebehla? Ak ano, treba na dietatku pracovat, dopriat si kyselinu listovu a uzivat si tak, sko to chcu obaja. Ak ms dietatko prist pride, ale v strese a byte/dome plnom tabuliek a grafov bazalnej teploty omnoho tahsie. Dovol manzelovi, aby sa na "to" s tebou mohol tesit nielen kvoli dvom ciarkam na teste a bude sa na druhe dietatko tesit aj on a potom mozno on bde surit teba, aby to bolo castejsie...

lucinka1988
22. mar 2020

Mam rovnako stare dieťa, rovnako som chcela otehotnieť od novembra s podarilo sa nám to vo februári, presne tak isto mi trvalo otehotnieť s prvým..ale vies čo? December a január som iné nerobila, len merala teplotu, sledovala kalendár a iné som nerobila len cielene myslela na otehotnenie..Potom som si povedala, že dosť, ja sa o nič snažiť nebudem, vykašľala som sa na cely teplomer aj kalendár a začala som si len užívať sex s manželom..Dokonca som si povedala, že veď keď aj nebudem dlhu dobu tehotná, aj tam vidím dosť veľa výhod..Keď som zistila, že sa podarilo, neverila som. Dokonca som otehotnela cez cyklus, kde som mala ovuláciu až na 32. deň..Možno skús ísť na to takto, tie výpočty a cielený sex je onicom a tvojho muža chápem

michaella24
22. mar 2020

@lucinka1988 u nás to bolo úplne rovnako... Tiež prvé dva mesiace som bola strašne nadšená, že sme sa na to dali. Síce som sa nemerala ani nič, akurát som brala Inofolic, mala som odsledovanú ovu na sebe a mali sme sex každý druhý deň, no nevyšlo, prvý ani druhý cyklus. Bola som smutná. Manžel odišiel (nerobí na Slovensku) a ja som si povedala, že vlastne to nie je až také zlé, že nemáme dieťa ešte, a keď otehotniem aj o rok, nevadí. Užijeme si manželstvo a chvíle spolu. Vysadila som Inofolic, povedala som si, že sa z toho nechcem zblázniť a skončiť tak, že sa budem merať, sledovať, testovať a hľadať duchov a milovať s manželom, lebo musíme. Keď manžel prišiel na Vianoce domov po operácii zlomenej nohy, čiže sme nič neriešili, milovali sme sa normálne ako vždy. No a čo sa nestalo, hneď pri prvej príležitosti som zostala tehotná 😂 Dva mesiace som sa z toho spamätávala, že to fakt vyšlo, pretože som tomu nedávala šancu, aj keď šanca je vždy, keď sa človek nechráni, no psychicky som to tak necítila, že toto bol ten čas, kedy to príde. Takže aj za mňa, milovať sa treba prirodzene. Nie snažiť, nie "snažilkovať" (hneď mi klesne chuť na sex, keď počujem to slovo 😂). Psychika fakt robí veľa a sama som tomu neverila, že ako sa to dá, keď to bábätko chceš. No dá. Očividne hej, je tu pár živých dôkazov 🙂 A tak, ako mňa by nebavilo milovať sa na povel, bez chuti a vášne, len preto, že musíme, tak verím, že rovnako ani manželovi. Nemá to tak byť. Čiže tiež to chápem, netreba tlačiť na pílu. Ani autorke by sa nepáčilo, keby to bolo naopak a manžel tlačí na ňu. Bábo príde, keď bude chcieť.

sunny8
22. mar 2020

On druhé dieťa nechce - pochop to a nenúť ho ! Ja som to takto riešila ako ty a dopadla som sama s dvoma deťmi. .. a má pravdu súhlasím s ním. Sexovať na povel je onicom a chápem aj to že asi druhé dieťa nechce veď jedno malé máte doma. Umúdri sa lebo nedopadneš dobre. Poznám ďalších x žien ktoré tlačili na pílu a sú s deťmi samé

modrykoniicek
22. mar 2020

To vaše snaženie o dieťa ženy už hraničí s chorobou.
Ani ja ako žena by som nesexovala kvôli tehotenstvu.

Hneď by ma chuť prešla.

Dieťa sa splodí keď má...nie keď si to naplánujete a ešte k tomu tak chorobne! Silou mocou.
Kriste pane ja deti nemám.Boh vie kedy ich mať budem a nezbláznim sa kvôli tomu.

Život je krásny aj tak.

Máš jedno malé dieťa a už potrebuješ druhé?

Sa nemáte o koho starať alebo máte málo roboty? Nepochopím.

Chudák muž.Koľko sa venuješ jemu? Okrem jeho ústrojenstva na plodenie...
Sa musí cítiť jak spermobanka.

john3535
22. mar 2020

@modrykoniicek trefne výstižne a presne,to čo poniektoré predvádzajú je nonsens...

modrykoniicek
22. mar 2020

@john3535 Ako mňa tiež niekedy chytí, že juj jaké malé pekné.Ale poviem si, potrebujem peniaze.Dieťa nie je len zlaté.Je to zodpovednosť.Vie plakať.Človek až príde o nervy.

Minimálne 20 rokov potrebuje rodičovskú pomoc.
Raz z toho bude dospelý človek.Napríklad pubertiak.To tiež nie je ľahké obdobie.

Ja som si tým prešla aj keď vlastné deti nemám.Tým všetkým čo sa deje okolo detí.
Preto nechápem tým prepinákom čo ženy majú.
Veď mať dieťa znamená, vychovať dobrého človeka a znamená to taktiež obetu.Vo všetkom!!!

To nie je len ťuťuli muťuli aké malé zlaté.To nie je hračka ale človek.

Preto nikdy nepochopím čo tie ženy na tom vidia, že to tak chcú.

Že chcú mať dieťa dobre v poriadku.Bežná vec.Skoro každý raz dôjde do veku, či muž, či žena, že chce potomka.

Ale chcieť 2 deti alebo 4 aby sa mali o koho starať a silou mocou? Alebo načo im to je? Ja to totiž nechápem lebo viem čo je to mať viac detí doma.

A nie je to med lízať.Je to obrovská skúška.Niekedy to jeden už nevydrží lebo všetko sa točí okolo detí.

Toto chorobné ,,chcem a musím mať dieťa,, tým ženám treba pripomenúť o 15 rokov keď bude v puberte.

Veď si ho tak chcela.Čo si čakala? Malého plyšáčika?
Lebo si neuvedomujú, že mať dieťa nie je len chtíč je to zodpovednosť za človeka ktorý rastie.A nemá napĺňať naše túžby a potreby.My za deti zodpovedáme a my si máme uvedomiť, že my sme ich chceli.
A veľa ľudí na to zabúda keď príde ťažšie obdobie.

A tak ako ich strašne chcú dostať na tento svet.Tak nech im aj zabezpečia úplnú rodinu a zázemie.Lebo šťastie toho dieťaťa ktoré sa na svet nepýtalo je dôležitejšie ako naša sebeckosť.Mať, vlastniť, chvastať sa alebo o čo tým ženám vlastne ide.

Odohnať si chlapa? A nútiť ho do dieťaťa?
Načo? Čo im to dáva? Mať ďalšie dieťa lebo čo? Lebo máme nudný život? Lebo nám nikdy nestačí to čo máme?

Ja chcem mať jedno dieťa.Aj to po konzultácií s mužom ktorý ma uisťoval, že by bolo dobré mať jedno.Nejaké naše spoločné potomstvo.
Ale inak je to pre mňa obrovská výzva nie zábava.

Videla som aký vie byť život s 3 deťmi.A je to obrovská obeta.A vzťah musí byť veľmi silný aby toto obdobie prežil.Pretože partnerský vzťah ide bokom.

Preto ak druhá polovička nechce tak načo niekoho nútiť.Tieto veci by si ľudia mali vyrozprávať ešte pred manželstvom.Koľko detí a zvážiť si pre a proti.Čo chce jeden a čo druhý.

Ja som dlho bojovala s tým či chcem vôbec nejaké.Lebo pre mňa je to zodpovednosť a popravde ja žiadny chtíč nemám.

Deti sú zlaté všetko v poriadku.Ale vie to aj poriadne vyčerpať.A to si ženy neuvedomujú, že deti nie sú len radosť ale aj starosť.
A ajtak raz odídu z domu a zas budeme bez nich.
Tak načo chcieť silou mocou niečo.

Možno preto sa nedarí!!! Pretože nie je ten vhodný čas.Pretože možno to ten muž tak nechce a dieťa by ostalo bez otca.Tak príroda to radšej zariadi takto.

Ľudia by si mali budovať vzťah a upevňovať ho.Ale nie budovať ho na počte detí.
Týmto ženy len docielia rozvod pretože pozerajú len na svoje túžby a muž ide bokom.Len mi urob dieťa a staraj sa.

iviacik
22. mar 2020

@modrykoniicek ako si napísala, ty žiadny chtic nepocitujes a nemas, a preto ani len nemôžeš pochopiť (a ani nechces), ako to vníma človek, ktorý tu potrebu ma, vid autorka.

kornelllka
22. mar 2020

@modrykoniicek pri vsetkej ucte a bez toho, aby som mala v umysle sa ta nejako dotknut, ale ocividne nevies o com hovoris podobne ako niektore dalsie odsudzujuce komenty tu. Je super, ze ty nechces mat viac deti, alebo ani jedno, ze vies ze nie su len male a zlate a je to aj robota, ak ti to vyhovuje a po tom tuzis, good for you. Autorka ale ocividne dieta chce a uz jedno dvojrocne ma, takze predpokladam, ze uz stihla prist na to, ze dieta nie je len radost a zabava a bez urazky, myslim si, ze to vie lepsie ako ty. Osobne nepoznam ziadnu zenu, ktora by tuzila po dietati aokamzite zacala ratat plodne dni, merat teplotu a robit testy. Kazda sa najprv snazi prirodzene a dufa, ze to vyjde. A kazda jedna ak to nejake castokrat dlhe mesiace ci roky nejde, casom sklzne k tomu, ze proste hlada tu pricinu a hlada cesty ako tomu pomoct. Naozaj nepoznam zenu , co by v takej situacii nad tym kyvla rukou a povedala si, tak nevadi kaslem na to, nic sa nedeje. Nezazila sa taku situaciu a nevies si ani len predstavit tie pocity. Paradoxne, ja tiez nie, mam jedno dieta, ktore sa nam zadarilo prakticky okamzite, ale mam v okoli niekolko zien, ktore si tym presli a preto taketo odsudzovanie povazujem za ubohe. Ked ty budes v situacii, ze budes dieta naozaj chciet a mesiace sa ti nebude darit a napriek tomu nezacnes si ratat plodne dni, smerovat sex na ne, sledovat ovulaciu a podobne, potom sem pridi mudrovat. Povedat, ze dieta mozno nechce prist, lebo otec ho nechce a zostalo by v neuplnej rodine je ako vysmech do tvare mnohym parom, ktore to uprimne trapi.
Autorka, pre teba v podstate radu nemam, asi len tolko, ze tych par mesiacov je naozaj nic. To, ze sa nepodarilo doteraz este nic neznamena. Sleduj si ovulaciu, milujtw sa vtedy, aj ked len raz. Uzivaj si to a snaz sa na to nemysliet. Jedno dieta mate, ocividne ste zdravi, pride aj dalsie, v tom spravnom case.

john3535
22. mar 2020

@iviacik chtíč a len vlastná potreba nemôže zatieniť zdravý rozum, pretože z ducha svätého nepočne žiadna.
Autorka to prepískla,takéto bláznovstvo ovulačné testy,meranie bazálnej teploty a že na lúsknutie prsta sa muž postavy a ideme splodiť potomka to je normálne? Veď degradovala svojho manžela len na rovinu nejakého plodiča a prišiel jej nato tak ako sa asi on musí cítiť,že? Len ako "zásobník" Trochu empatie by neuškodilo, pretože teraz bude rada ak bude sex aspoň raz do týždňa. Autorka nech sa vykašle na všetky testy a merania, dôležitá je pohoda,žiaden stres a psychická pohoda tá je kľúčová.

franika
22. mar 2020

Po prečítaní tvojho príspevku mi prvé napadlo, či náhodou nechceš, aby sme ho na to niektorá z nás prehovorila... nerozumiem, aké rady vlastne očakávas. My nežijeme váš život, vašu intimitu, vašu financ.situaciu, vaše povahy... občas sa musím pozastaviť nad tým, čo vlastne vypisujete a akú odpoveď čakáte, keď píšete tieto veci a je ich tu dosť... ty si ho poznáš, vidíš do úplného vnútra vášho spoločného života, tak nehladaj odpovede na fórach v takýchto intímnych veciach, lebo každá ti napíše niečo iné , a budeš mať väčší guláš z toho ako máš...a najmä, verím na 3000%,že keby si tvoj muž prečítal slová od teba, asi by nebol nadšený,že rozpisujes koľkokrát ste spolu a iné veci...tak holka , trocha dospelosti a tieto veci prenechaj čiste na seba a na svojho muža ... bude to pre vás oboch najlepšie...

lucinka1988
22. mar 2020

@kornelllka toto si super napísala..Ja autorku absolútne chápem, jedine v čom treba trochu zmierniť je sexovat na povel..Čo ale neviem pochopiť sú niektoré komentáre typu, že jedno dieťa doma máš, načo ti je druhé😂🙈A väčšinou to vedia najlepšie tie, ktoré nemajú doma ani jedno🙈

modrykoniicek
23. mar 2020

@lucinka1988 A žena ktorá vychovala 4 deti a ani jedno nebolo jej nemá právo tiež kecať, že?

Tak asi mať deti je rozhodnutie dvoch ľudí nie len ženy.
A keď to ten muž nechce tak sa zoberie a odíde.
Nepoznám muža ktorý by sa išiel zblázniť z toho, že jeho žena nevie otehotnieť.
A ešte takto šialene.

Tak nám to môžeš vysvetliť čo vidíte za tou honbou mať milión detí a nič iné len to až do zbláznenia.
Nech to ja bezdetná konečne pochopím 😂 lebo skôr mne čo deti nemám by malo tikať.

Ako vážne sa pýtam.Prečo sa do toho tak náhlite?
Počúvam...

modrykoniicek
23. mar 2020

@kornelllka Ja s tebou z časti aj súhlasím.Ale väčšinou to snaženie tu na koňovy trápi len ženy a muž je s tým v pohode.Všetky vyšetrenia absolvujú len kvôli žene.

Ja keď nebudem vedieť otehotnieť čo je dosť možné tak sa z toho určite nezbláznim.A to nemám ani jedno dieťa.Čo život bez toho aby som sa mala o koho starať je nezmyselný? Môžem pomôcť už existujúcim luďom.

Veľmi ma urazilo keď sa mi muž vysmial, že určite budem chcieť deti ako ostatné a hučať do neho v 40tke, že chcem druhé.

Vlastne som zistila, že z nás majú dobrú srandu ako do nich každá hučí.A ani pán boh nevie prečo a načo.
Asi mi táto genetická informácia množenia chýba alebo čo.Ale nechýba mi a netúžim po niekom koho nepoznám.Mne to príde trochu ako...chcem to čo majú ostatní.

Moje známe majú deti a úprimne som si niekedy povedala.Že som rada za to čo mám.Lebo mi nič nechýba a som rada, že svoj život nemusím upriamiť na niečo čo teraz neexistuje a žijem tu a teraz a spokojne.

Neviem si ani predstaviť sa trápiť niečim čo nie je.
Skôr by ma trápilo či je môj muž v manželstve šťastný a či mu to vyhovuje.Venovala by som sa prítomnosti než budúcnosti o ktorej viem, že môj muž si ju predstavuje inak.

Mať, nemať 2 dieťa.Fakt mať tieto problémy ...
By som bola rada, že mám pri jednom čas na muža.Lebo niekedy mám naozaj pocit, že ten muž je len sponzor a plodič.Nič viac.

Vysvetli mi prosím ako bezdetnej kedže tomu nerozumiem.Čo vás tak chorobne láka otehotnieť? Čo je vlastne to čo vám chýba?
Ja sa pýtam úplne vážne.
Nech to konečne pochopím.Čo je na tom tak strašné, že ste ochotné investovať do toho majlant.
Ďalšia vec ktorá mne je proti srsti....v živote by som nechcela mať dieťa cez umelé oplodnenie.Príde mi to tak sílené a umelé ako by bolo cudzie.
Ale neodcudzujem.
Len by som rada pochopila prečo si aj môj muž myslí, že mi raz preskočí a jediná téma dňa bude dieťa.

Bez všetkej irónie by som to rada konečne pochopila prečo by ,,každá,, mala túžiť po tom.

Nehovorím, že nebudeme mať dieťa.Ale nie z mojej iniciatívy, že ja po tom nesmierne túžim.A musím to mať.Nechám to na toho tam hore.

modrykoniicek
23. mar 2020

@john3535 Ak si muž tak sa aj teba opýtam.
To aj vy máte takéto nutkanie silou mocou mať deti?

gab1sol
23. mar 2020

Ani sa tvojmu mužovi nečudujem. Priznám sa, tiež som takto začala "vyvádzať" pred prvým otehotnením. A to sme sa predtým snažili takmer rok (vy sa snažíte len 4 mesiace, takže v podstate ste mali len 4 šance). Nakupila som testy, nakupila som vitamíny, rôzne doplnky. Keď to muž videl, mal chuť so všetkým skončiť. Tak som to riešila potajomky. No, tiež ma prekukol. Po roku sme sa, teda hlavne ja, na to vykašľali, kúpili psa a v tom mesiaci sa nám zadarilo. Druhé sa nám tiež podarilo preto, že sme sa chceli milovať, nie že sme sa museli.

Keď už chceš tomu pomôcť, skús skôr nejaké vitamíny, bylinky (gynex, alchemilka,...) tak, aby to on nevnímal. Ak sa budeš testovať ovulačnými testami, tak skús ten sex čo najviac napasovať k ovulácii, nie to skúšať ako králiky.

kornelllka
23. mar 2020

@modrykoniicek ja ti budem darmo vysvetlovat, preco chcu ludia deti, pretoze to teraz nepochopis a vysvetlit sa to neda. A to myslim uplne v dobrom, bez utocenia. Rozpravas ako keby som pocula seba este pred par rokmi. Mala som velmi podobne nazory, mala som skvelu karieru, cestovala na dovolenku niekolkokrat rocne po svete, cudovala som sa ludom, co sa nechaju obmedzovat detmi a tiez som si hovorila, ze moj zivot je taku super, ze keby som aj dieta nemala, som s tym uplne v pohode. Mala som podobne nastavenu kolegynu so mnou v kancli a mohla by som pisat knihy o tom, ako sme sa smiali z deti, hovorili ze keby sme mali pocuvat spievankvo, tak sa radsej hodime z balkona a pri predstave, ze sa nemozem normalne vyspat mi stali vsetky chlpy na rukach. Kolegyna ma dnes uz dve deti, planuje tretie. Ja mam jedno, planujem druhe. Otehotnela som tak rychlo, ze som to fakt necakala, prve mesiace tehotenstva som prerevala, ze moj zivot skoncil. Takze to len tolko k tomu, ze ta nevysmievam, ale chapem tvoje nazory, uplne. Ani mne by v tej dobe nikto nevysvetlil, preco chcu ludia dieta. A mas pravdu. Su to financie a je to castokrat otrava, kariere som zakyvala na rozlucku myslim, ze uz asi nadobro, nespala som celu noc roky. Spievankovo poznam naspamat a neznasam ho. A zaroven by som to ani za nic nemenila a je to ta najuzasnejsia vec, co sa mi stala. Ani sekundu by som nevahala nad druhym dietatom. A keby sa mi nedarilo, viem si predstavit, aka by som bola nestastna. Vysvetlit ti to neviem, pretoze sa to vysvetlit logicky tak ako ty chces pocut, neda. Mozno to raz pocitis, mozno nie a budes stastna aj bez dietata a to je uplne v poriadku. Neodsudzuj vsak ludi, ktori to citia inak. A co sa tyka toho, ze muzi to tak neprezivaju.. scasti je dovod to, ze muzi maju ovela viac casu. Zenu tlaci vek a chyta vnutorna panika ovela skor. Zaroven s tym nesuhlaism, ze to neprezivaju, len to podla neprezentuju takto otvorene, kedze medzi muzmi to nie je popularna tema. Nemaju velmi ani kde. Mozno najblizsiemu kamosovi a rodine. Ja osobne poznam niekolkych muzov z mojho velmi blizkeho okolia, ktori to velmi prezivali a velmi im na tom zalezalo.

modrykoniicek
23. mar 2020

@kornelllka Ďakujem 🙂 tak nechám tomu čas a uvidím.Asi sa to naozaj nedá vysvetliť.

john3535
23. mar 2020

@modrykoniicek som muž 🙂. Určite áno,ale nenazval by som to nutkanie silou mocou,skôr ide o prirodzenú túžbu bez ohľadu nato či ide o muža,alebo ženu.Ja som deti chcel a chcela ich aj moja žena a máme 3 deti. Nikto nikoho nenútil,tretie bolo neplánované. Pamätám si,ako pred prvým si podobne nakúpila testy,merala sledovala sa atď... Viete čo som urobil?, všetko som jej vyhodil a povedal že takto nie a bodka,uvedomila sa a namiesto toho sme obaja investovali do pohody, užívali si, snažili sa spríjemniť si deň jeden druhému... .
Dnes mi zato ďakuje a tešíme sa z detí.
P.S: Ja deti milujem🙂

modrykoniicek
23. mar 2020

@john3535 Ja mám deti tiež rada...ale stále ma to neťahá do vlastného.Ja sa aj pohrajem s nimi aj všetko :D ale seba si ako mamu predstaviť neviem.
Asi mi chýba ten pocit chcieť ich...ja proste v sebe nemám to, že chcem.Ja mám v sebe skôr, že raz keď sa stane dobre.Ale netúžim po tom tak veľmi.Ja to beriem ako niečo prirodzené čo sa môže stať.Lebo to tak má byť.
Ale plánovať by som to nedokázala a ani by ma to neurobilo šťastnou.Ja asi potrebujem dostať takú facku, že si tehotná! Proste prekvapenie 😂 a vtedy sa budem tešiť.Že sa to tak malo stať.

Proste ja nemám dôvod to plánovať.Snažiť sa.To dieťa si ma vyberie samo...možno.

h2
23. mar 2020

@john3535 Prepáč, ale strašne od veci komentár! Aké degradovanie? Keď chce ona sex, on ju odmietne, lebo ho tým chce degradovať na ploditeľa? A keď chce sex on a ona nie? Nedegraduje ju vtedy na predmet uspokojenia svojich chúťok? Ak chce dieťa, pol roka tomu nechávali voľný priebeh a nedarilo sa, to je také hrozné chcieť tomu trochu pomôcť? Hlavne, keď autorka písala, že by rada stihla reťazový pôrod.

john3535
23. mar 2020

@h2 autorka svoj sex robí čiste účelovo a až príliš tlačí. To že si ona niečo plánuje je prinajmenšom sobecké, pretože nato treba dvoch. Miešaš dve veci:sex za účelom potomka so sexom bežným za účelom potešenia Oboch.

h2
23. mar 2020

@john3535 A prečo to majú byť dve rôzne veci? To človek nemôže mať potešenie zo sexu, ktorý je za účelom plodenia potomka?

john3535
23. mar 2020

@h2 môže,ale autorka to tak nerobí, až príliš chce a robí to len za jedným účelom a tým sa potešenie vytráca na tej druhej strane z pohľadu partnera. Nieje podstatné čo ona chce,jej plány atď... Podstatné je čo chcú obaja.

h2
23. mar 2020

@john3535 Tak ja som pochopila, že druhé dieťa chcú obaja. A že potešenie sa vytráca? No, v dnešnej dobe je až príliš veľa párov, ktoré musia, ak chcú dieťa, podstúpiť oveľa horšie veci, než je sex za účelom plodenia. Tak keď je to pánu manželovi tak strašne nepríjemné, tak nech sexujú pre potešenie, tak ako doteraz a v čase plodných dní nech to neberie, ako sex, ale ako robenie detí. Myslím, že je to ešte vždy príjemnejšie, než vyšetrenia a zákroky v centre asistovanej reprodukcie. 😉
Alebo nech potom povie na rovinu, ako chlap, že druhé dieťa nechce.

lucinka1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
23. mar 2020

Dakujem vsetkym za reakcie. Ano, manzel druhe dieta urcite chce, tesi sa nanho, rozpravali sme sa o tom vela krat a v tomto je zhoda. Ide mu len o ten sposob, ze tak, ako sa podarilo prve uplne hladko, bez toho, aby sme na to vobec mysleli, tak by si to predstavoval aj pri druhom. Kedze sa to nedari uz niekolko mesiacov, ja uz z toho zacinam byt nervozna, pripustam, ze viac ako on, on to zatial neriesi. Ja si vsak neviem pomoct a proste uz to v hlave mam, sledujem ovulaciu a snazim sa. Uprimne ano, v case plodnych dni by som ja rada sa snazila o babo castejsie ako keby sme sa nesnazili a ano, blavna motivacia je vtedy prave to babo. To vsak neznamena, ze by sme si to neuzili. Ale mate pravdu, posnazim sa na to menej sustredit a nechat tomu volnejsi priebeh.

john3535
23. mar 2020

@h2 áno chcú obaja,autorka to aj uviedla, ale nezvolila šťastný spôsob,manipulácia,nátlak a jediný účel. Manželovi je to nepríjemné a nečudujem sa mu. Neber to len z jednej strany... Ja verím že sa zhodnú a všetko dobre dopadne a autorka nebude riešiť len svoj plán a prehodnotí situáciu🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre