Nevzdávajte to. Zázraky sa dejú

tajanocka
8. feb 2015

Žienky, všetkým, ktoré sa snažíte o bábätko veľmi silno držím palce a chcem Vás povzbudiť. Zázraky sa dejú!!!! Dovoľte mi, aby som Vám stručne popísala svoj príbeh. Mám 39 rokov, dieťatko som chcela, ale akosi najprv nebolo zázemie, potom partner, potom nebola príležitosť a tak to išlo ďalej. Moja predchádzajúca gynekologička to neriešila, ani raz sa ma nespýtala,či plánujem dieťa, len na jednej prehliadke pred cca tromi rokmi mi sucho oznámila, že mám tri myómy a žiadne upozornenie, že to môže mať negatívny vplyv na otehotnenie...A roky išli, už bol aj priateľ, aj zázemie, ale priateľ je mladší, tak ešte dieťa nechcel, tak sme na to "netlačili". Potom som presne takto pred rokom zmenila lekárku, urobila mi prehliadku oznámila mi, že tých myómov je tam už päť, jeden dokonca na zlom mieste a že keď chcem otehotnieť, tak s tým mám okamžite niečo robiť, pretože už otehotnieť nemusím vôbec. Nie to prirodzene, ale ani umelým oplodnením a to ma ešte upozornila, že umelé oplodnenie poisťovňa prepláca iba do 39 rokov. Vyšla som z ordinácie ako obarená, vedela som, že už nie som najmladšia, ale takúto výstrahu som nečakala. Toto bolo v piatok večer, prerevala som celý víkend a v nedeľu, či už na útechu, alebo sme sa konečne "uvedomili", sme sa pomilovali. No a jeho následky majú dnes štyri mesiace. Spočiatku mi ani nenapadlo, že by som mohla byť v tom, predsa len vek, myómy, a ešte som zabudla spomenúť asi tak 20 kg nadváhy. Všetko strašiaky úspešného otehotnenia, ale ono sa to podarilo ani neviem ako. 🙂 Tehotenstvo prebehlo bez väčších komplikácií, aj keď strašiaky tam boli, pozitívne double testy, potom od šiesteho mesiaca vysoký tlak, takmer mesiac v nemocnici, nakoniec predčasný pôrod v 34. týždni s diagnózou preeklamsia, ale všetko nakoniec dobre dopadlo a malý je zdravý. A ako povedal Maštalír Zuze Kanócz v Ordinácii..., keď si robila tehotenský test po prvom sexe, že by to musel byť zázrak, aby sa to podarilo na prvýkrát, tak je to ZÁZRAK. Práve tu leží v kresielku a zase začína vyvádzať. 🙂 A aby som nezabudla, moja nová gynekologička sa z toho nevie spamätať doteraz, že takýto prípad, ešte nemala, aby jej pacientka po 35 (ja už pred štyridsiatkou) hneď otehotnela. Ešte mi zahlásila, že takto stihnem do 40 ešte jedno. 🙂 Na margo všetkého, dievčatá, nevzdávajte to. Zázraky sa dejú, len im treba veriť, držte sa!!! Držím Vám všetkým palce. Ak máte niektorá podobnú skúsenosť, napíšte ju sem a povzbuďte naše milé snažilky.

lavinis
8. feb 2015

@tajanocka ja mám o dva mesiace 36 a tiež to bolo na prvý krát 🙂 endometrióza, nepriechodný vajcovod jeden, cysta na vaječníku ....ešte sa teda nemôžem pochváliť aj zdravým bábätko, ale tak first step has been done 🙂

tajanocka
autor
8. feb 2015

@lavinis dobre to dopadne, treba veriť, inak už dávnejšie som chcela napísať, len najprv som bola poverčivá, aby to dobre dopadlo a teraz už pri malom nemám veľmi čas

spisanka
8. feb 2015

@tajanocka uzasny pribeh! Gratulujem ti k babatku a verim,ze aj na nas co stale cakame je pripraveny zazrak v podobe zdraveho babatka.. 😉

xxelisxx
8. feb 2015

Ahojte,sice sa nam to nepodarilo na prvykrat,ale cca po roku a pol a to mam riadnu nadvahu a pco.Otehotnela som uplne prirodzene bez ziadnych liekov.V robeni tehotenskych testov som uz bola fakt profik 🙂 Ms raz prisla na cas a raz neskor ako sa jej chcelo.Tak som to ani neriesila ked mi zase neprisla,pobolievalo ma podbrusko ako ked mam dostat a stale nic.Myslela som si,ze sa asi nemozu spustit.Asi po troch tyzdnoch som si urobila test a neverila som vlastnym ociam ked som tam videla // Cloveka to najviac prekvapi ked to najmenej caka.Tak dufam,ze v auguste uz bude maly anjelik medzi nami 🙂 Takze netreba zufat nadej zomiera posledna 🙂 a zazraky sa deju 🙂

mikema
8. feb 2015

Je úžasné čítať takýto príbeh. Človek tu nájde kopec zlých príbehov a takéto niečo človeka super povzbudí!!!vďaka!

zvedavka13
9. feb 2015

Ahojte. Ja sa tiež pridávam. U nás to tiež tak nejako bolo, teda až na to, že ja som nemala žiadny zdravotný problém, akurát som cca 17. rokov brala *HAK. Tiež sa podarilo na prvý krát a výsledok uvidíme júli:o)

dziacka
13. sep 2016

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre