Možné tehotenstvo. Čo mám robiť?

22. dec 2020

Čaute, som jediná baba v rodine takže musím vám to napísať sem 😁 s mužom sme sa rozhodli, že tento mesiac si pozor dávať nebudeme. . Lenže... Pozajtra sú Vianoce, budeme obklopení alkoholom (jeho otec ľúbi víno a k tomu ešte aj vlastní vinárstvo) a ja neviem čo im povedať, že si nedám ani deci. Podľa všetkého som 9DPO, tehu test (ranný moč) samozrejme negatívny, o príznakoch nechcem ani hovoriť, síce mi je nevoľno a mám stmavnute bradavky, ale ktovie možno že som len šiši z tejto témy 🤣 To, že som chorá a beriem antibiotika zase kvôli COVIDu nechcem pred rodinou hovoriť. Na druhej strane nechcem aby boli sklamaní keď nám to nevyjde, čo je v dnešnej dobe dosť pravdepodobné (asi nebudeme mať také šťastie, že nám to vyjde na prvú šupu). . Čo by ste robili vy? 🤪

ivkazba
22. dec 2020

Ja osobne som veľmi asertívna, rázne by som povedala, že proste nechcem piť, že to nepotrebujem k tomu, aby som mala pekné Vianoce. Ak nie si ten typ, tak povedz, že berieš antibiotiká na zub alebo močák.

veronikaszabova
22. dec 2020

Co by som robila? Normalne si nieco s nimi dala. Ak je to u teba standard. Nemusis sa spit ako doga.
Neprezivaj to tak moc - snazis sa len par dni a uz riesis,co nerobit, ak si tehotna. Tie tvoje "priznaky" mozu byt v pohode PMS.
Btw vies kolko zien zije party zivot a zistia, ze su tehotne az v 6tt?

thoughtfulweirdo
22. dec 2020

Tiež by som povedala, že proste nemám chuť, takže nebudem a hotovo 🙂 a už nech si domýšľa kto chce čo chce 😆

denden77
22. dec 2020

ja by som si dala 😁

lauren8m
22. dec 2020

ak by som nepila kazdy mesiac, kedy som dufala, ze to vyslo, bola by som peknych par rokov uplny abstinent😂
ked som uz konecne bola tehu ale bolo skoro sa tym pochvalit, som som si pripila, odpila iba akoze aby som nevzbudzovala podozrenie a nechala to dopit partnera natajnasa. alebo na party som mala naliatu vineu v sampusovom pohari a pripijala si tak.

oliviakatka
22. dec 2020

V počiatočnom štádiu T je embryo vyživované žĺtkovým vakom 🙂

stela01
22. dec 2020

Si tehotná ? Či o čo tu ide ?

millky
22. dec 2020

To je milé ☺️ ja by som si dala ak tak šampus. Nemusíš sa báť, ak je v tebe bejby, tak krvný obeh budete mať až o pár týždňov prepojený. Takže neboj. Moja najlepšia kamoška nemala ani šajnu že je tehotná a víkend pred meškaním MS na chate vypila dve fľaše šampusu a fajčila IQOS o 100 6...😂 Na plod to nemalo žiadny vplyv a ani komplikácie v tehu nemala.

simsalabim
22. dec 2020

Ved pripit si mozes.., a ak fakt nechces a potrebujes vyhovorku, povedz, ze v poslednej dobe mas z vina strasnu zahu 🤷‍♀️

petamich
22. dec 2020

podla mna si s nimi pripi, daj si za cely vecer pohar dva vinka a hotovo 🙂 fakt vela zien co sa nesnazia to zistia az neskor a preto je to tak ako to je, ze do toho 6tt je to "v pohode", ak si clovek da s rozumom

cervenaruza123
22. dec 2020

Bud by som povedala, ze nemam chut alebo by som si dala, ale nie privela. Tehotna mozno nie si a ked aj si, nemalo by to skodit este. Co ti poviem... Nam sa nedarilo dlhsie, prestala som to riesit, oslavovali sme ockove narodeniny a dala som si trochu alkoholu, sestra nasledne u nas bola a zmaturovala, to som si tiez s nou dala. Pritom bezne pijem tak dvakrat do roka, aj to len symbolicky, toto bolo uplne vynimocne. Ked som tyzden na to zistila, ze som tehotna, tak ma skoro porazilo, ze keby som bola vedela... Vela zien si da alkohol a netusia ze su tehotne.

lienocka2808
22. dec 2020

antibiotika sa na Covid neužívajú. Covid je vírus, nie baktéria.

simsalabim
22. dec 2020

@lienocka2808 ale lekari ich pri Covide ptedpisuju aby sa zabranilo pridruzenej bakterialnej infekcii pluc.

lienocka2808
22. dec 2020

@simsalabim no asi tým ťažkým stavom určite. Poznám dosť ludí, čo mali Covid, a nikomu nedávali atb.

martinkatinka
22. dec 2020

Antibiotika kvoli kovidu? A si pozitivna? Tym padom vyriesene, nikam chodit nemozes 🤷 a tym padom nevysvetlujes preco nepijes

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kikaaa444
22. dec 2020

Dala by som si . Zas nejdes pit celé tehotenstvo a jeden raz neublíži .

veronikaszabova
22. dec 2020

@martinkatinka to mala byt vyhovorka - ze berie antibiotika.
Len kvoli covidu ju nechce pouzit

martinkatinka
22. dec 2020

@veronikaszabova to som teda jasne nepochopila 🤷 ako zase u nas to je tak, ze ked poviem, ze nechcem, nikto sa nepyta preco......

jaskolka
22. dec 2020

Veď proste povedz, že nechceš a hotovo. Alebo si daj prípitok, ono zase tak šialene dopredu sa stresovať, ešte ani nevieš, či vôbec si tehotná, veď nejdeš chlastat prvú ligu. . Ja, som deň predtým, ako som zistila, ešte malá varené víno. Test máš negatívny, čiže zárodok ani nieje zahniezdeny, skutočne sa nemáš čoho báť.

majkagu
22. dec 2020

Ja kym som nevedela, ze som tehotna, som vypila par poharikov na viacerych navstevach, aj v robote sme mali nejaku oslavu...ako naschval to tak vyslo ze jedna prilezitost za druhou. Vedela som, ze mozem byt, snazili sme sa, ale nejako som to neriesila, ved islo o normalne pitie pri posedeni nie ozieracku 😀 a tehotenstvo prebieha bez problemov, treti trimester 🙂 ked si das trosku, nic sa nestane podla mna

kukulienka83
22. dec 2020

Ja by som si dala naliať, na prípitok cucla a potom nenápadne nech vypije muž a doleje ti len vodu alebo vineu...alebo po prvom proste povedz že ti nebere a hotovo. Inak nám sa prvý tiež podaril na prvú šupu a pila som normálne každý víkend ako predtým...extrémne mi chutilo pivo a to mi bolo podozrivé...a keď mi neprišli veci,nuž som vedela odkiaľ fúka a nedala si už ani kvapku ...

joja101
22. dec 2020

Nechápem, načo klamať alebo sa vykrúcať? Jednoducho poveim, že nechcem, nemám chuť a hotovo. Ďalej neriešim

mmoni89
22. dec 2020

V takomto skorom štádiu-aj keby si tehotná bola-sa ešte lieky ani alkohol k embryu nedostanú

tamvtme
22. dec 2020

Ja by som si dala, aj ked ta chapem, tiez som na zaciatku snazenia bola taka, ze co ak som a bla bla....ak aj doslo k oplodneniu vajicka o tehotenstve sa este ani neda hovorit, takze pohar dva ci aj tri vina nicomu neublizia

stanzi
22. dec 2020

Nic v zlom, ale neviem co riesis ked este nemas pozitivny test 😊 Ved skus test znova o dva dni, to bude akurat Stedry den a ak to vyslo, tak to uz by tam mala byt slaba ciarka...

derdia
22. dec 2020

Zaujímavé, že alkoholu sa bojíš, ale antibiotík koli covidu nie... A po ďalšie... Ako sa môžeš s niekym stretnúť, keď máš covid? 🤔A vyjsť na prvú supu to môže úplne normálne...ako aj nevyjst... Nie je v tom žiadna veda.

petamich
22. dec 2020

@derdia autorka uvazovala nad vyuzitim vyhovorky beriem antibiotika ale kvoli covidu a stresu z neho ju nepouzije

matus7030
22. dec 2020

@lienocka2808 členovia mojej rodiny dostali všetci ATB. A to nemajú rovnakého obvodného lekára. Ale ani jeden nemá bezpríznakový a ľahký priebeh.Vysvetlenie: kvôli zápalu pľúc. Asi závisí od toho, kto má aký priebeh covidu. Aj ked covid je vírus a na ten sa ATB nedavajú.

derdia
22. dec 2020

@petamich aha no tak to je skvelá vyhovorka😂😂😂👍👍👍🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre