Mámm 45 rokov a túžim po bábätku

dadalenlubkova
19. dec 2021

Mam mladsieho partnera o 12 rokov a uz polrokasa snazime o babatko a nedari sa mozno.je to.aj.tym ze sme malo spolu lebo.kazdy zijeme v inom meste a ja mam o mesiac 45 mozno ma budete odsudzovat nona hrozne tuzime pi babatku dakujem

thereisabear
19. dec 2021

Choďte do centra asistovanej reprodukcie, tam vám poradia.

pribinak
19. dec 2021

@dadalenlubkova Ehm, nebolo by vhodne najskôr poriešiť otázku bývania? Nerozumiem tomu že chcete dieťa a ani spolu nezijete?
Ťažko uveriť, že toto píše 45 ročná žena

miskanathan
19. dec 2021

@dadalenlubkova ahoj. Mame skupinku snazilky po 42 dvojke. Pod medzi nas.

kamatopo
19. dec 2021

Tiež sa čudujem že spolu nežijete a plánujete dieťa. V tvojom veku už povecme si popravde na takyto krok potrebuješ kľud a žiadne stresy. Určite ťa neodsudzujem skôr obdivujem. Držím palce.

martinka444
20. dec 2021

@dadalenlubkova ja mám 42 a tiež na tom usilovne pracujeme 😉 pol roka, síce bývame spolu ale priateľ robí vonku, 3 týždne preč 5 dní doma..

roobett
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
butterfly333
21. dec 2021

Nie si sama mam 42r manžel tiež o dosť mladší deti nemá snažíme sa 4roky 1x MA v 6tt v 2018 od vtedy nič 2x IUI neúspešne 2x vklad darovane embryo neúspešne. Amh mam super podľa dr 1,52 tak ideme skúsiť soft verím v zazrak a že nám v car pomôžu. Popravde v našom veku aj v tvojom jedine ísť do car. Drzim palce. Pridaj sa k nám do skupiny snazilky v 42jke.

daja0760
26. dec 2021

@dadalenlubkova ja mám 43 r. a 6 mesačnu dcérku so 46r. partnerom. Otehotnela som neplánovane a úplne bez problémov. Je to moje 3.dietatko. Ja by som nebola pesimisticka ale skúšala a verila,že sa to podarí.

dadalenlubkova
autor
26. dec 2021

@daja0760 dakujem.budeme skusat a verit ze sa tonpodari

dadalenlubkova
autor
26. dec 2021

@pribinak ano mam 45 a riesime aj byvanie po novom.roku sa stahujeme do.spolocneho podnajmu

pribinak
26. dec 2021

@dadalenlubkova super, to znie dobre. Ešte vyskúšať či to bude klapať a potom možno aj to bábätko

zuzana212722
26. dec 2021

@dadalenlubkova a kde si bola doteraz? Máš 45 rokov to je vek ktorý nepatrí na pôrod.. Kde je zodpovednosť? A co to dieťa? Mat mamu ktorá bude o pár rokov v dôchodku.. Ako chceš stíhať také malé dieťa? Co je toto za dobu že si ženy pomaly v 50 chcú zakladať rodiny.. Pred 20 rokmi áno ale teraz už nato jednoducho nemáš ani tvoje telo už nemá takú vitalitu hlavne co sa týka plodnosti.. Hormóny atď.. Kopec rizík ci už pre teba alebo dieťa.. Zdravie taky základ k tomu co keď sa vplyvom toho narodí nejaké choré dieťa komu tým pomôžeš.. Nieje len túžba ale aj rozum by mal byť..
Toto jednoducho je nezodpovedne..

luccija
26. dec 2021

@zuzana212722 dá sa to napísať aj trocha laskavejsie a empatickejsie🙂väčšina mojich kamarátok rodila teraz okolo 40 tky 42, dokonca 44 r bez umelého každá otehotnela dosť rýchlo.
Keď som mala tvoj vek tiež som si klopala na čelo, keď som také niečo čítala teraz mám po 40 tke a nevidím na tom nič zle.

zuzana212722
26. dec 2021

@luccija moja mama rodila mŕtve dieťa v 35 rokoch postihnuté bolo a zomrelo jej v brusku.. Bohužiaľ sa na to prišlo neskôr a dieťa rodila po kúskoch.. Skoro zomrela na otravu krvi.. Ak toto nieje odstrašujúci príklad prečo mat dieťa oveľa skôr.. Kto normálny bude riskovať niečo takéto.. A to radšej nejdem písať ako jej z toho preplo a aj my sme boli z toho nešťastný... Mala len 35 autorka ma o 10 viac... A nech si hovorí každý kto chce čo chce takéto rozmýšľanie je nezodpovedne a je to risk

luccija
26. dec 2021

@zuzana212722 také niečo sa môže stať v akomkoľvek veku.Aj tu je veľa žien, ktoré nemajú zdravé deti a rodili pred 30 tkou.Posledne roky je boom žien, ktoré rodia 37-43 r.aj poisťovňa zvýšila vek dokedy je preplácanie umelé oplodnenie.Ano 45r je už dosť, ale, ak ovuluje a otehotnie bude viac sledovaná..vždy je to risk a nikto nevie čo sa stane.Skor má zarazil ten podnájom a mladší partner, ale tak to nie je moja vec🙂

daja0760
27. dec 2021

@zuzana212722 prepáč,ale píšeš strašne blbosti.
Choré dieťa nie je o veku..a deti aj matky zomierajú v každom veku. Aj v minulosti ženy rodili aj v 45tke, aj keď to bolo možno štvrté,piate,šieste dieťa.
Ty možno budeš kratšie žiť ako 45 ročná autorka.
A ona možno bude lepšou matkou ako ty-mladšia.
Schovaj si tvoj príspevok a prečítaj si ho,keď budeš mať zrelých 45. A budeš krútiť hlavou nad tym,čo si tu napísala.Pretoze nikdy nevieš, kde budeš o 10-20 rokov a čo Ti život prinesie. Nesúd a nekritizuj. Život vacsinou nejde podľa sablony: láska od dvadsiatky, deti do tridsiatky a s mužom zivot v láske a šťastí do stovky.

daja0760
27. dec 2021

@zuzana212722 moja kamarátka porodila mŕtve dieťa v 26tke. A na druhej strane, poznám 4 ženy ktoré porodili zdravé bábo po 40 tke. Zdravie bábätka nie je o veku

sasa1310
27. dec 2021

@dadalenlubkova v 45 do podnájmu a rozmýšľať nad dieťaťom. Zaujímavé, si sa zasekla v čase či čo? Preboha, čo si robila 20 rokov, že nemáte ani vlastné bývanie. Neodsudzujem, len ma to fakt zaujíma

pribinak
27. dec 2021

@daja0760 ale je. Stúpa riziko rôznych ochorení, preto to aj príroda zariadila tak, že rodia prirodzene mladšie ženy

stanulienkat
27. dec 2021

Tiez mi hlava neberie. Stara zena s neistym partnerom. Sup, zamiesit na dieta a po zbytok zivota natahovat ruku na rozne davky od statu a vyplakavat.

yoxinka
27. dec 2021

@zuzana212722
Mojej kamoške sa stalo niečo podobné v 27 rokoch. Toto nie je o veku. Môj strop na rodenie bol 35 rokov, z rôznych dôvodov, mám 37, mám tri deti, najmladšie má takmer 3 roky a smejeme sa s mužom, že konečne sa môžeme venovať aj svojim veciam. Ale tak … každý to má nastavené inak.

zuzana212722
27. dec 2021

@daja0760 to sa mýliš a veľmi.. Každý aj priemerne inteligentný človek snáď vie ako funguje ženské telo teda žena by mala vedieť určite.. A to je mega blbosť co si napísala.. Je omnoho väčšie riziko že žena po 40 a to preboha nehovorím po 45 porodí choré dieťa alebo sa stane niečo iné.. Ja ale na druhej strane netvrdím ze žena po 40 je stará no na rodenie určite preboha nie.. Je to risk.. A nech sa tu na mňa hnevá kto chce mne to je jedno mam svoj názor.. Môže to byť dosť posr.. Ť život ostatným v rodine a tak isto aj žene samotnej.. Ja som to vidala dosť často pri svojej práci.. Robím s postihnutými deťmi a veľká väčšina bola žien po 35 co mali deti a takto to skončilo.. Navyše ostali samé ako prst pripadne aj s ostatnými deťmi co už mali predtým.. Ale chlap sa na ne vykaslal a teraz sa trápia samé a to je 24 /7 také dieťa do konca života.. Ani jedna z nich si to nezaslúži.. A chlap normálny dovtedy proste to ale nezvládol a odišiel.. Hoci sa tak nejavil predtým boli spolu aj 20 rokov a zrazu sa ukázal.. No ale to je som odbočila.. No každopádne pre mňa za mňa nech si majú ženy koľko chcú deti aj po 50ke.. Môj názor to nezmení.. Ja sama som sa snažila o 3tie veľa rokov.. Ale s ohľadom na vek.. No je tam veľa aspektov k tomu prečo nemať dieťa v takom veku.. Ako 40cka v živote nebude mať toľko energie co 20cka.. Za ďalšie konkrétne autorka nemá zrejme stabilné zázemie keďže idú do podnájmu.. To už malo byť dávno niečo vlastne.. Niečo stabilné.. Lebo ak sa stane zázrak a naozaj otehotnie.. Mladý sa môže zobrať a odísť život môže priniesť hocičo.. A potom co.. Tu ale chyba zodpovednosť.. Odhliadnuc od žien co si vedome urobia dieťa po 40.. Dieťa s mladým bez zázemia v podnájme vo veku keď to už vhodné nieje.. Tu je len chtíč a rozum nič.. Ale tak ako som už niekoľkokrát povedala mne to môže byť jedno..

sasa1310
27. dec 2021

@daja0760 akože nie je zdravie bábätku o veku. Tak potom prečo sa robí amniocentéza po 35. roku. Naštuduj si

zuzanockamt
27. dec 2021

@dadalenlubkova Podľa mňa tvoj vek je ten najmenší problém. Mne by vadil vekový rozdiel s partnerom a podnájom. Ak by si mala vlastné bývanie a dlhoročné manželstvo tak OK. Sama patrím medzi tzv geriatrické rodičky - takto nazýva medicína žiaľ. Treba si to v tvojich podmienkach veľmi dobre rozmyslieť.

butterfly333
27. dec 2021

@daja0760 veľmi pekne si to napísala 👍👍👍

dadalenlubkova
autor
28. dec 2021

@sasa1310 mam vlastny rodinny dom no urobila som chybu bola som moc zamovana a,priatelovi som napisala urcitu ciaastku z domu a kedze nam vztah stroskotal on nechce odist bo tu ma cast domu viem.urobila som chybu bola som hlupa a zamilovana no ukazal.sa ako aljoholik a tyran ktory mlati zenake a kedze nechce opustit moj dom.tak.musim ist ja a ziadat vyplatenie svojej ciadtky a odsudzujte ma klydn zato ze,mam.mladsieho partnera moc sa,milujeme a vazime si jeden druheho vo februari mame svadbu a to ze chceme dieta ano.chceme no.ak sa nevydaritak nie budeme zit jeden pre druheho vy viete prt o mojom zivote o tom com.vsetkym som si presla v zivote ale kludne madsudzujteaj dalej

silviaeli
28. dec 2021

@zuzana212722 nesud!!!nikdy nevies, aký osud postihne teba!

silviaeli
28. dec 2021

@zuzana212722 chceš povedat, že mladším sa to nemoze stať???..ja som mala 23 keď mi zistili Hellp syndróm !! Išlo o zivot mne aj synovi..A v 35 úplne bezproblémové tehotenstvo…takze??
Mojs susedka mala 26 keď sa narodilo dieta s DS😞
Vždy je riziko aj v 25tke aj v 45tke!!

zuzana212722
29. dec 2021

@silviaeli opakujem robím s postihnutými deťmi.. Z 10ich mi prídu možno mladé dve.. Základy biológie si treba naštudovať aké je riziko pri takom vysokom veku a v 25.. A môžu mi tu písať kadejaké naštvane ženské ja viem ze mam pravdu.. A konkrétne autorka koná bez rozmyslu jednoducho sa zaľúbi myslí si ze aj jej vyvolený a potom to dopadne ako píše vyššie..

silviaeli
29. dec 2021

@zuzana212722 v poriadku, ale Ved dnes sú už rôzne testy ktoré odhalia takmer všetky anomálie plodu už v 12tt..takze ak otehotniem, tak určite si tie testy zaplatim a nebudem riskovať..!
A autorka vie najlepsie v akej je situácii a čo ma robit..
Ja som bola v podobnej situácii keď som otehotnela, no mala som 35r..ale žila som sama s 11r synom ..teraz mam 42 žijeme všetci spolu vo vlastnom dome uz 6r a tiez sa snažíme o dieťatko..✌🏻

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre