Ideálny vek na dieťa

19. feb 2023

S partnerom rozmýšľame, kedy je tá správna chvíľa. Vlastne sa ani nevieme rozhodnúť či je správne mať bábo v tejto dobe (financie, vojna, dnešná sociálna doba...). Máme byt (teda banka má byt), slušnú prácu, obidvaja ešte stále doplnkovou študujeme, nemusíme ale radi sa vzdelávame. Byvame ďaleko od rodiny, čiže pomoc z tejto strany nebudeme mať. Beriem antikoncepciu, gynekológ tvrdí, že nie je problém ju vysadiť a cca rok po vysadení, by sa teoreticky mohlo niečo podariť. Ale nevieme kedy, priateľ si myslí, že vhodná doba je do 25 rokov, ja tvrdím, že 32-35.
Ale zastávam aj názor, že keby sme časom chceli viac detí, je ideálne to riešiť skôr. Vy ste kedy mali bábo a ako ste to zvládli, aká bola situácia, ďakujem. Snáď nám to pomôže v rozhodovaní.

syslik81
19. feb 2023

cim skor tym lepsie .. ja som mala oju v 33 a po pravde uz som popri nej unavena .. ked vidim mlade maminy kolko maju energie a aj cas na dalsie ... ale tak ja som rada,ze vobec dake dieta mam

divokykonik
19. feb 2023

Ja som syna porodila v 26, máme tiež hypotéku na byt, slušný príjem. My sme si trošku pohli s dieťaťom, keby nemám gynekologické problémy, asi by sme ho mali kúsok neskôr. Ale samozrejme nič neľutujeme, prišiel v správnu dobu, radšej si deti odkrútime mladší. Na deti neexistuje ideálny čas, každý má iné okolnosti, ale vždy je dobré už mať zázemie, čo vy máte. 🙂

bluemoon24
19. feb 2023

Nikdy :D. “Nejlepsi” doba za me proste neni.

gejb
19. feb 2023

Vhodná doba je vtedy ked to tak cítite...ja som čakala do 30ky a nedarí sa už niekoľko rokov...

lauriik
19. feb 2023

Ja som mala v 24r prve a v 27r druhe. Za mna super. Este mam cas aj na tretie ak by sme sa rozhodli. Ale manzel je starsi o 8 rokov takze uz mal slusny plat v tej dobe. Mali sme dom, auta, skoly hotove. Skor je to o tom ako sa zena na dieta citi.

andreakotesova
19. feb 2023

Prve dieta sa mi narodilo 31-rocnej. Manzel mal 35 rokov. Nemenila by som to. Vydávala som sa tesne pred tridsiatkou.

katkakuch1
19. feb 2023

Cca rok po vysadení? Tak to gynekológ dobre hodil.. 😅 v mojom okolí, čo teda fakt môžem povedať, že je asi 13 žien.. otehotneli do polroka po vysadení všetky. Mne gynekologička povedala, že treba začať hneď, vtedy telo je "najviac pripravené". A môj osobný názor na vek okolo 20-30. Nad 30 mi to už príde na prvé dieťa neskoro. Spolužiačka zo strednej rodila ako 21 ročná, jej sestra 32 mala.. tá jej sestra sama priznala, že malému už toľko nestíhala keď bol menší, zatiaľ čo spolužiačka k malej úplne v pohode. Do tej 30 je podľa mňa také optimálne 🙂

beata_k
19. feb 2023

Rok po vysadeni je blbost jak mraky. V 25 by som deti este nechcela. Ked sa radi vzdelavate, tak este pocestujte a okolo 30 by som sa na to vrhla.

zuzanockamt
19. feb 2023

Uvažuješ dobre, čo sa veku týka. Tiež som toho názoru, že pre ženu okolo 30-ky stačí riešiť prvé dieťa a u muža aj neskôr - okolo 35 rokov.

cafelatte
19. feb 2023

Čím skôr tým lepšie a najlepšie stihnúť porodiť všetky deti do 30tky.

luccija
19. feb 2023

Ideal neexistuje🙂my sme sa zacali snazit v 27 pokym sa zadarilo nemali sme zdr.problemy porodila som v 30 tke.32-35 r by som necakala budete spolu dlho prechodeny vztah nie vzdy to musi vyjst.28-30 sa mi zda fajn aj, ked budete chciet mat druhe a vacsim vekovym rozdielom.Nikdy nevies co Ta caka mozes cakat 5r aj sa zadarit hned.

modrykonik33
19. feb 2023

Za mňa to je okolo 30tky

lucia147852
19. feb 2023

Do 30. Za mňa je po 30 už brutál neskoro. Prvú som mala v 25 a mala som omnoho viac energie ako teraz. Ja osobne nerozumiem tomu trendu posúvať materstvo pomaly na 50tku

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ropucha6
19. feb 2023

Pre kazdeho inak…ja mam prve v 36tke, nejak sa nestazujem zatial. Minimalne mam vyriesenu robotu a byvanie. Inak neviem preco za rok sa ma podarit po vysadeni? Vsak kludne sa da aj hned.

bibg
19. feb 2023

Nikdy. Nikdy nebude vhodná doba. Pretože teraz sa radi vzdelávate, potom začnete cestovať, potom budete chcieť dom alebo lepsi byt, potom zase dovolenka. Atd. Proste na dieťa sa nedá nikdy nijako pripraviť, ty musíš sama vedieť, že ty ako žena tomu obetujes čas, telo, spánok a vlastne všetko. Lebo budeš žiť život iného človiečika o ktorom si budeš myslieť, že je dôležitejší ako ty. Ja som proste vedela že chcem deti už v 18. Prišlo mi to take normálne. Ale teda podarilo sa v 21. Mame dom, hypotéku, auto. Teraz mám 26 a už druhé babo. A neviem si to vynachváliť. Budem mat veľké deti a ja 40 a budem moct ešte čo-to zažiť 🙂 takze asi takto. Ak máš kde bývať, muža s ktorým si si istá že chceš dieťaťa, mate prácu tsk nieje naco cakat. Ber to tak že čím dlhsie budeš cakat tým to môže byt neskôr lebo tvoje telo už nebude take ako kedy si mala 25. Porod, fyzická aj psychická bolesť. Ľahšie sa s tým vysporiadaš pred 30. Vidím to vo svojom okoli. Ako aj tu ti píšu ženy po 30 a nevládzu. Ty musíš byt pripravená. Všetko ostatne sa prispôsobí tebe a bábätku.

kukulienka999
19. feb 2023

Nemalujem čerta na stenu, ale mám naozaj veľa žien v okoli vekovo 30-35, čo chcú bábätko a nedarí sa. Ale aj take, ktorým sa podarilo hneď. Ak máš túžbu na dieťa, určite je lepšie mat bábätko, kým si mladá. Cestovanie a spoznávanie sveta ti neutečie. Ale príležitosť na dieťa naozaj môže…Keď vyrastie dieťa, tak 10 ročne mozes dať na prázdniny k babkkam a vy môžte cestovat, budete stále mladi( 35-40rokov) a aj babky pomôžu, lebo budú vladat.

zuzka0605
19. feb 2023

na prve je ideal 25-28

bluka2
19. feb 2023

Ja myslím, že priemer medzitým, čo tvrdíte vy dvaja - tak okolo 28

295anicka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
54tinka54
19. feb 2023

Prvé dieťa by som riešila do 30tky. Mám v mojom okolí viac žien, ktoré už po 30tke majú problém prirodzene počať.
Inak ja som prvého syna rodila v 27, druhý sa narodí keď budem mať 29.

lubi051
19. feb 2023

Ja som mala prvé v 24- týždeň po promociach sa narodil takže stihla som doštudovať aj vysokú školu. Druhé dieťa sme mali keď som mala 27 a teraz čakáme tretie (nepĺanované ale chcené) a mám 31. Nič by som nemenila. Je ale pravda že manžel je o 6 rokov starší a boli sme už pri prvom dieťatku zabezpečení- mali sme dom, autá, vzdelanie a cestovali sme. A poviem ti- dá sa cestovať aj s deťmi. 🤍 ideálna doba neexistuje, v prvom rade vy sa musíte s mužom na to cítiť.

deti95060810
19. feb 2023

čím skôr ... lekár má pravdu - do 25 rokov.

konikkon
19. feb 2023

Ideálne je okolo 30. Ale ideálnejšie by bolo s manželom, nie s priateľom.

andreakotesova
19. feb 2023

@konikkon moja reč 😊 ale dnes už "papier" nie je moderný 🙂

simca06022011
19. feb 2023

Kedy sa dohodnete. Ale podla mňa čím skor tým lepšie ( teraz nemyslím 16rokov :D ale určite skôr tých 25 a menej sko 30 a viac)

autor
19. feb 2023

No bojím sa trošku toho, že už nebudem tak vládať po tej,30-ke. Ale zase skôr si tiež nie som istá. Kamarátky čo majú deti teraz v mojom veku su strašne "premotivovane" bio potraviny, aby sa dieťa nezaspinilo, keď nevie 5-timi jazykmi tak je neschopné atď.. (neodsudzujem ich, ale nemám ich názor na výchovu) a bojím sa, že takto prepne aj mne, predsa len tým vekom ide aj taká ostrielanost či?

mamamasama
19. feb 2023

Precestovala som svet, urobila karieru a prve bolo v 30-tke. Potom sme sa uz ponahlali, aby boli dalsie, kedze s vyšším vekom su aj vacsie rizika. Podla mna zavisi aj od toho kolko deti chcete.

barju
20. feb 2023

Ja som chcela prvé stihnúť do 30, mali sme vlastný byt, dobrú prácu ale nechcela som sa vydávať tehotná, tak sme to o rok odložili. Teraz máme 33 a dieťa stále nikde, len roky snaženia a ja si trieskam hlavu o stenu, prečo som vtedy čakala... Možno ten rok by niečo zmenil, možno nie, nedozvieme sa

doda26
20. feb 2023

Ak mas ako take zazemie, cize muza, peniaze, byt, vyjde ti materska z platu, tak zbytocne necakaj. Ja som mala prve dieta v 29 a poviem ti, ze inak by som zvladala vsetko keby som mladsia. Tento rok budem mat 32, zaciname sa snazit a odruhe a dufam, ze bude menej narocne ako to prve, lebo neviem ako to zvladnem 😄 a to som teda osoba sportovne zalozena, zdravy zivotny styl a podobne. Velmi si ale vycitam, ze sme nezacali skor s detuchami 😄

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre