Cyklus ako hodinky a aj tak sa nedarí

vierocka888
15. feb 2015

Ahojte žienky. Chcem sa spýtať, či sa tu nájde pár, ktorý má rovnaký problém ako my. Veľa žien tu píše, že majú problémy s cyklom, že neovulujú atď. Ja mám opačný problém. Každý mesiac mám menzes ako hodinky. Na deň presne. Podľa hormonálneho profilu a žltého telieska, mám aj ovuláciu ukážkovú. Už fakt neviem kde je problém. Stalo sa aj vám niečo podobné???

kvietok2835
15. feb 2015

Zrejme bude problem u partnera..., asi by to chcelo spermiogram

vierocka888
autor
15. feb 2015

Toho sa práve bojím, že to bude na strane MM.

janedoe
15. feb 2015

@vierocka888 ja som zdrava, manzel zdravy, spermiogram taky,ze keby si to rozdelili 4 muzi, tak by bol OK, imunologia i hematologia OK a tiez 3 roky tehotenstvo nikde...u nas je to podla mna psychika a stres

vierocka888
autor
15. feb 2015

@janedoe no tak to ma mrzi. Najhoršie je že s tým stresom nič neurobíš. Budem držať palce až vám to vyjde.

radopp
15. feb 2015

@janedoe Treba preveriť všetky možné príčiny.
- zdravotné vyšetrenia
- škodlivé látky
- žiarenie
Vyšetrenie vzorkov, protilátok a zrážanie krvi nie je ani zďaleka všetko.

jaya47
15. feb 2015

@vierocka888 A ako dlho neviete otehotniet?

janedoe
15. feb 2015

@vierocka888 dakujem...ved niekedy to uz musi vyjst no nie? 🙂
@radopp zatial mame len toto... ak sa nebude este stale darit, tak vyskusame dalsie

radopp
15. feb 2015

@janedoe Skúšanie je ako keď slepá kura hľadá zrno. Nenájde ho, aj keď je to v prísloví. Treba na to ísť systematicky a vedecky. Zistiť príčinu môže byť podstatne ťažšie ako liečba. Liečba je už potom detajl.

janedoe
15. feb 2015

@radopp tak porad, kam sa obratit? Co si precitat?

vierocka888
autor
15. feb 2015

@jaya47 zatiaľ len pol roka. Viem že to nie je dlhá doba ale pokiaľ sú obaja ok tak to vyjde aj na prvý šup. ...

jaya47
15. feb 2015

@vierocka888 No, vraj aj ked je vsetko uplne v poriadku, tak je len 25% sanca, ze to vyjde. Pol roka je taka akuratna doba, kolko to trva, ked je vsetko ok 🙂 Ked som zistovala u kamaratok, ktore problemy nemali, tak to vzdy bolo tak, ze do takeho roka otehotneli, zvacsa na dovolenkach 😉 Len sa neboj...
Drzim palce 🙂

radopp
15. feb 2015

@janedoe Treba si zistiť všetko čo je dôležité a čo nevieš. Napríklad bývať v byte pod základňovou mobilnou stanicou je škodlivé. Jedy sú tiež škodlivé, ortuť, flôr, antibiotiká... Je toho veľa. Mala by si podiskutovať s človekom ktorý naozaj lieči.

lenna71
15. feb 2015

U nas to iste, ovu ukazkova kazdy mesiac presne, mam to odsledovane meraniami aj ovu testami, spermiogram tip top a stale nic 😔 teraz cakam na vysledky HP tak som zvedava...

mikema
15. feb 2015

Ttak prave dnes som citala, ze statisticky je 20-25% sanca otehotniet ked mas v spravnu dobu sex. A vraj 70% oplodnenych vajicok sa nevyvyja a odide s mens.krvou. je to priemer, cize u niekoho sa uchyti hned prve u ineho az 15.... Vraj 60% zdravych parov otehu do pol roka. To je len trochu viac ako polovica a 85% do roka a to je rec o zdravych paroch... takze niekto to moze dat na prvy krat, niekto na 20ty a priemer je taky aky je... ale nebojte, to dame! 😉 inak ja mam tiez cyklus ako hodinky, akurat ze cystu, ale ovu byva v tom druhom vajecniku, takze nemal by byt problem a teraz sme v 4. Cykle, tak uvidime...

miadi
16. feb 2015

ked sa clovek az moc snazi tak sa niekedy nedari lebo ked nieco velmi chces..mozes si z toho urobit stres a cim vedeckejsie sa k tomu stavas tym tazsie sa to cele stane..ak ste obaja zdravi ovulujes a jeho spermie su akcne..tak netreba sledovat ovulaciu na 100% niekto otehotnel 4dni po menzese..nam sa zadarilo-neplanovane tyzden pred cim viac to skumas pod mikroskopom tym viac si napeta a tym horsie podmienky v tele..
s nejakym "clovekom co to lieci"nema zmysel diskutovat zas nejaky sarlatan z teba vytaha peniaze..niekedy staci motat sa okolo deti 🙂 ak mas v rodine nejake babatko alebo male dieta chvilku sa onho starat uvolnovat sa citit tie endorfiny co to v tebe vyvola..(casto zeny co nemozu mat deti dieta adoptuju a potom zazracne otehotneju) ale nemysliet juuj chcem chcem aby bolo moje moje hnet hnet..a nesexovat len v tedy ked sa "musi"aby z toho nebola len oplodnovacia rutina..da sa aj kazde dva dni hocikedy..mozes skusit nejake homeopatika nejake caje na podporu maternice ber vitamini -folic acid(kyselina listova) sa doporucuje brat aj rok pred planovanym otehotnenim..pomaha proti urcitym vyvojovym vadam dietatka.. hlavne bud spokojna a stastna a ono to pride akoby samo 🙂

mircalla
16. feb 2015

@vierocka888 Problemov moze byt milion.....aj ja som mala pravidelnu menstruaciu, ovulaciu a problem bol u mna....odporucam vysetrenie. Mam tu clanok o problemoch s otehotnenim a pricinach, precitaj si ho

radopp
16. feb 2015

@mircalla Len aby si sa nedozvedela že si šarlatán. 😀

mircalla
16. feb 2015

@radopp Ty sa staraj o seba a chod si do for pre muzov, uz mi fakt ides na nervy so svojimi uzasne vtipnymi prispevkami na urovni strednej skoly - mala som tu cest v inej teme....vies houby o tom, co som si v tomto preskakala, taketo prispevky si fakt nechaj.....neni to vtipne ani omylom

lorela
16. feb 2015

@vierocka888 Netreba sa báť... Treba absolvovať vyšetrenia aj na strane tvojho partnera.
Čím skôr, tým lepšie, toto je prípad, kedy čas môže hrať proti vám.
Inak, pól roka nie je vôbec dlhá doba, skús sa menej stresovať a viac si užívať drobné radosti každý deň.
No a pravidelná menštruácia/cyklus nie je merným faktorom (ja som pravidelne nemala nikdy, práveže veľmi nepravidelne a s otehotnením nebol problém).

nair
16. feb 2015

@vierocka888 Aj ja mám cyklus ok, ovu ok, štítnu ok, nikdy som nemala žiadne zdravotné problémy.. A prešiel rok a pol a stále sa nepodarilo. Treba vyšetriť aj partnera, ako aj u nás.. keď sa konečne odhodlá.. 😉 Držím prsty!

vinuslava
16. feb 2015

@vierocka888u nás je to tiež to isté, cyklus ako hodinky, ovulácia už teraz každý mesiac, endokrinológia teraz v norme, manželov spermiogram ukážkový a aj tak nič. Postkoitálny test nám robili 3-krát a 3-krát bol zlý. Moje telo aktívne likviduje manželove spermie. Nemusí byť problem teda ani u partnera. Robili Vám postkoitálny test? A pol roka je veľmi krátky čas. Nás poslali na vyšetrenia cca až po 3 až 4 rokoch, a to sme uz mali doma dve osvojené detúrence, takze to uz velmi neriešime. Držím Vám palce. 🙂

leonetka
16. feb 2015

@vierocka888 neboj, pol roka je este malo. skuste sa uvolnit, netlacit na to a pojde to. za chvilu je tu jar, leto, vela slnka, dovolenky - ani sa nenazdas a budes tehu 😉 ak by sa po roku stale nedarilo, tak az potom by som to zacala riesit. Naozaj, teraz sa zbytocne nestresuj roznymi vysetreniami. Stratis tym zbytocne cas a energiu a nakoniec to vyjde aj tak.

elienka69
16. feb 2015

@vierocka888 ak ste už absolvovali všetky vyšetrenia, tak potom sa treba zamerať na stravu a cvičenie. Neviem, či si už počula o metodika podľa Ľudmily Mojžišovej. Ak nie, je to originálna rehabilitačná zostava cvičení známych najmä pri liečbe ženskej funkčnej sterility. Pre mnohé páry vyhýbajúcim sa invazívnym zákrokom je spolu s úpravou životosprávy a stravovania prvou voľbou spomedzi možných postupov. Metodika rieši jednu veľkú skupinu príčin neplodnosti alebo opakovaných potratov, ktorou sú práve problémy s chrbticou a so svalmi panvového dna. Moja kamoška má tiež podobné probémy ako ty, tak som jej doporučila súkromnú klinku Medante. Ja tam chodím na tradičnú čínsku medicínu a viem od svojej doktorky, že práve pri neplodnosti majú veľmi dobré výsledky. Páry tam chodia na kombinovanú liečbu s TČM, naturopatiou a rehabilitáciu podľa Mojžišovej metódy.

m2552
16. feb 2015

tiez sme na tom boli rovnako. Menstruacia i ovu na den prestne - sledovala som si to asi pol roka ovu pasikmi. Cielene sme to skusali pocas ovulacie, a pol roka sa nam nedarilo. Potom zrazu prisiel nejaky divny menzes, ktory meskal dva dni, potom dva dni len par kvapiek, a tri dni bol skoro normlany. Myslela som, ze bude tym padom ovulka posunuta, tak sme si uzili s manzelom spolocne chvilky, bez rozmyslania ci z toho moze byt babika. No a dalsi menzes uz neprisiel.Necakala som to,kedze som bola v tom, ze ovu budem mat mimo domova a ovu pasiky tiez nic nenaznacovali(robim 2tydznovky v AT). Teraz som v 5tt. Asi na to netreba tak tlacit a uzit si jeden druheho, ked to bude mat prist tak to proste pride ;)
Budem drzat palce aby ste sa dockali svojho vytuzeneho pokladu ;)

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre