Biochemické tehotenstvo kvôli zlému spermiogramu

matus7030
3. nov 2021

Prosím vás, má niekto z vás skúsenosť? Potvrdil vám lekár, že sa spontánny potrat v skorom štádiu tehotentsva stal kvôli tomu, že mužove spermie sú deformované, nekvalitné..., proste hodnoty spermiogramu sú zlé? Začínam byť po 4.biochemickom zúfalá, že nevieme prísť na príčinu, prečo sa to deje. Kľudne mi môžte aj anonymne do správy napísať, budem vďačná. Pekný deň

makova333
3. nov 2021

@matus7030 fragmentaciu DNA spermii vam robili? Ako si ty na tom s hematologiou?

miskamicha
3. nov 2021

@matus7030 spermiogram + halosperm...ak nemas nad 35 a ziadne probleny tak bude zrejme problem v spermiograme. Este vysetrit hematologiu,reprodukcnu imunologiu. Pri dalsom snazeni by som po ovulacii nasadila fraxipari a progesteron.

matus7030
autor
3. nov 2021

@makova333 hematologia OK, a fragmentaciu nam teda nikto nerobil /neodporucal

matus7030
autor
3. nov 2021

@miskamicha vysetrenia porobene, vsetko OK az na ten spermiogram. Progesterom som brala asi v 2- 3 cykloch a vtedy nič ☹ ako naschvál.

miskamicha
3. nov 2021

@matus7030 tak potom bude chyba v spermiograme ak uz bol robeny mate zlu morfologiu alebo co?, dopor.este doplnit ako bolo vyssie spomenute fragmentaciu DNA spermii. A navsteva CAR ak ste este neboli. Resp.zmenit zivotny styl,stravu, cvicit, zinok selen,C,B vit., maca peruanska, caj z kotvicnika. Drzim palce

makova333
3. nov 2021

@matus7030 tu fragmentaciu si dajte spravit, budes vediet ci je problem naozaj v spermiograme. Mozes podporit vitaminami, ale problem so spermiogramom nemusi byt v oxidacnom strese resp. nedostatku vitaminov. Za zlym spg moze byt aj npr. v detstve prekonany mumps, v geneticke cysticka fibroza (ci ine geneticky zataze). Cize dajte ak mas hematologiu v poriadku spravit este fragmentaciu a genetiku. Na hematologii ziadne mutacie MTHFR, Leiden...nic?

jaja8_9
3. nov 2021

@matus7030 áno bohužiaľ u nás pravdepodobne bola príčina manželov velmi zlý spermiogram, ťažký stupeň OAT, DNA fragmentacia nešla spraviť, 99% spermií poškodených.... 2x som po dlhom snažení otehotnela ale bohužiaľ raz to skončilo v 5tt bez plodu a raz v 6tt s mini plodom ale bez akcie srdiečka. Začali sme behať po vyšetreniach ja všetko ok od hematologie, hysteroskopie, repro imuno, genetiky až na manželov spermiogram ktorý sa aj po opakovanom vyšetrovaní stále zhorsoval aj napriek vsemoznym vitamínom.... Skončili sme v Brne v centre asistovanej reprodukcie, zatiaľ úspešne 👍🙏🙂 keď tak napíš

allie458
3. nov 2021

Ak je problem v spermiograme tak treba hlavne zmenit zivotny styl a brat vela antioxidantov, ako Q10, vitamin C, E, zinok, selen, kys. listova, ziaden alkohol, fajcenie, idealne mat volenjsie spodne pradlo a neprehrievat sa v sprche vani atd. Samozrejme CAR bude asi istejsia volba hlavne ak uz mate co to za sebou. Drzim palce 🙂

makova333
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
makova333
3. nov 2021

@matus7030 este mi napadla varikokela ci nie je problem. Mal vysetrenie?

any_soj
3. nov 2021

@matus7030 hodnoty progesteronu v presných časoch cyklu sú ok? (Mne merali 10.cyklu a 3. po ovu a možno ešte aj inokedy). Píšeš, že si ho nebrala v cykloch, keď si otehotnela. Ja som nemala nejaké veľmi zle hodnoty, ale brala som ho dlhodobo, vždy po ovu.

michaelamomla
3. nov 2021

nech zacne uzivat macu ( macu v prasku) kazdy den. Robi zazraky!

matus7030
autor
3. nov 2021

@makova333 ma vysetrenia u urologa, to je OK. Spermiogram za posledne 2 roky opakovany 3x a vzdy rovnako zle hodnoty. A uživa uz tiež kadečo.

matus7030
autor
3. nov 2021

@any_soj spýtam sa na to gynekologičky. Či mi to nenasadi preventivne.

emalka
8. nov 2021

Podpisujem sa pod dna fragmentaciu, to by mohol byt ten problem. Urcite ale odporucam ist aj na imunologicke vysetrenia. Kolegova zena mala tiez biochemicke az kym neisla na imunologiu a hematologiu a tam jej prisli na problem, pocas tehotenstva chodila na infuzie.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre