Chcem sa spýtať ako najlepšie zistím plodne dni ? Cyklus mam nepravidelný teraz som mala naposledy menzes 20.11 a dalsi mi došiel až dnes to bolo asi dosť meškania.
Ja som si robila denne ovu testy a zapisovala si (kym som este nevedela o aplikcii 😀 ) casom som uz poznala svoje telo a vedela som ze male bolesti v podbrusku znamenali ze mam ovulaciu
taktiez odporucam ovuacne testy...skus sa pridat do skupiny snazilky tam sa vela docitats ako sa ovu testy robia a tie ti presne ukazu kedy je ovu...ja som testvala 2 mesiace a potom som uz podla bolesti vedela presne kedy mam ovu 🙂
Alebo podla billingsovej ovulacnej metody. Da da najst na nete
Plodne dni su, ked mas taky vodnaty tahavy vytok... ked si budes merat rano po prebudeni teplotu cely mesiac a sledovat vytok, budes vediet presne kedy si mala plodne dni, a teda, kedy ocakavat menzes(12-14 dni) a nasledujuce plodne dni... ked stupne teplota uz je po. Kto ovlada symptotermalnu metodu nepotrebuje bpchat do seba atikoncepciu a ani sa inak chranit. Clovek je free 👍
Ahoj, pre viac info mozes pozriet stranky:
http://www.lpp.sk/stm-ppr/16074-prirodzene-plan...
Meranim bazalnej teploty 😉
@vierka098 fuuu uz som to vymazala,skusim ho pohladat..ono mi vzdy vypocitalo,ze kedy mam cakat ovulaciu ,ked som zadala zaciatok menstruacie...a tak ako ostatne zienky pisu ,tiez som sledovala aky mam vytok ,ak je tahavy priesvitny ,tak mas plodne dni...to som si tiez zaznacila do kalendara a potom pri kazdom mesiaci mi ukazalo ,kedy mam ocakavat ovulaciu ,co mi aj sedelo ..
@vierka098 otehotniet bez plotnych dni sa neda. 😊 Vajicko po ovulacii zije cca 14 hodin, avsak zivotnost spermii v lone uvadzaju az do 5 dni, ale bezne je to 48h
Ahojte baby.Chcem sa spytat je mozne,aby som otehotnela 5 dni po pohlavnom styku?Stalo sa to niektorej?Pohlavny styk cez plodny den a 5 den ovulacia.Mohli vo mne prezit 5 dni spermie?
@vierka098
Stiahni si menštruačný kalendár... mám ho aj ja ukazuje presne!!! aspoň mne to sedelo vždy... ukazuje kedy príde ďalšia menštruácia plodné dni a ovulaciu
Môžeš si zapisovať kedy si mala pohlavný styk .. ako sa cítiš.. aký máš výtok...je to dobré keď máš nepravidelný cyklus 😉
Veľa šťastia
@fiftyshadesofgrey aku aplikaciu mas na mysli ?
@montemotherone no mne teraz pise na aplikacii od 7 do 13.1 plodnost ... a vysoka 10-11 a 12teho. Takže sa asi nemožem nato spoliehať keďže som naposledy nemala 28dnovy cyklus ?
@vierka098 aj keby si ho mala pravidelný, nemusí to vôbec platiť, že polovica cyklu je plodnosť. Sú to len čísla. Sleduj svoje telo. Hlavne hlien je naozaj dobrý ukazovateľ. Aj tu na MK sú diskusie o sympto-termalnej metóde
@vierka098 ja používam aj toto http://www.preotehotnenie.sk/ovulacne-mikroskop...
@montemotherone Tie lacne 0.30 centove ovulačne testy akoze aj funguju ? :D a ako casto si ich mam robit po menstruaci ?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@vierka098 mne pomohol ovulacny kalendar v mobile,tiez mam nepravidelne,zacala som sa podla toho sledovat a zaznacovala som si zaciatky menstruacie,kde mi na kazdy mesiac pekne ukazalo ,kedy mam ovu...a vdaka tomubpo 11mes. sa nam konecne podarilo dievcatko😍 uz sme v 32tt