Ahojte. Ak máte doma 2 a 3 ročné deti s čím sa zvyknú hrať? Moje deti majú plnú izbu hračiek. Problém je že sa s nimi nehrajú. Vstúpia do detskej izby a všetky hračky vyhadzu na zem. Úplne všetky. Lego veľké autá malé autá najmenšie autá postavičky plyšáky kocky vláčik. Totálne všetko. Potom to iba upratujem. Mám v pláne im ich pretriedit a nechať iba niečo. Ale netuším čo pretože sa nehrajú s ničím. Sami nevedia s čím sa od radostí hrať. Bola by som vďačná keby ste mi napísali čo majú v izbách vaše deti a čo naozaj používajú. Ďakujem veľmi pekne.
Jedna opatrovatelka to mala podla mna super zariadene. Mala niekolko skatul s hrackami a tie striedala. Par dni jedna skatula, potom tu odlozila, dala druhu skatulu.
Skus to, mozno takto to bude aj u vas lepsie..
A hlavne, uc ich s tebou tie hracky upratovat.
@pribinak áno to som už spravila dávno. Polovicu lega som odobrala plyšáky za dve vrecia sú už schované a za vrece kadejakých hračiek tiež. 😬 No i tak majú toho veľa. Dnes v večer keď zaspia sa chystám do toho pustiť pretože dnes ráno som zase upratovala izbu celú a keď poobede vstali všetko vychádzali.
@elizabet173 áno to čítam všade že sú potom deti kreatívnejšie. No dúfam nebudú zháňať všetky hračky čo schovam. Toho sa bojím najviac.
@siska53 ono to už polovia izby je schovaná v šatníku a stále je toho vela. Niečo budem musieť niekam darovať.
Lego/mag.stavebnica,knihy,fantazijne hranie (s hocicim co je po ruke,ci plysak ci do kapsy tonu zbytocnosti a ide sa na "vylet"),vyroba drah pre auto,kociarik,tvorenie za stolom (kreslenie,strihanie,lepenie,plastelina),hra vo vani,vonku,pomoc pri vareni a upratovani. :D
Auticka, lego, vselijake drahy 🤷♀️
@elizabet173 suhlasim, ten co vymyslel duplo by mal dostat nobelovku. Cele hodiny sa s tym dokazeme hrat.
Mam 3 rocnu a bavi ju lego aj duplo, stavia puzzle, aktivity zosity, malovanie, hrame spolocenske hry, dreveny kavovar a kuchynka, knizky, tancovanie, s tatom stavaju bunker, elektricky vlacik. U nas ale plati pravidlo, ze vytiahnute su max 2 hracky, cize napriklad od malovania odbehne k plasteline, ale potom to odkladame ak chce vytiahnut nieco dalsie. Niekedy to spravi automaticky sama a niekedy sa jej nechce, tak to robime spolu. 3 rocne dieta by uz malo pochopit, ze ma po sebe odpratat veci, rovnako vecer ked ju ideme sprchovat, tak si vyzlecie veci a odnesie do spinaveho pradla, ked doje odnesie si zo stola misku/tanier atd. Kym bola mensia robila som jej rotaciu hraciek, raz za nejake 2-3 tyzdne, teraz sa mi uz nechce a aj ona uz si vie aj z vacsieho mnozstva vybrat s cim sa chce hrat.
@elizabet173 nerobím opak. Zredukujem a prídu narodeniny meniny príde rodina a zas je toho kopec. Už nemám veľmi kde tie hračky skladovať. Nechala som im tam to čo majú radí. Dinosaury zvieratká autá tabuľu lego vláčik kocky. Lenže zrazu je toho veľa a nepohraju sa už ani s tým čo mali radi.
Mám dvojročnú dcérku máme, odrážadlo, knižky, abecedu, drevené vkladacky rôzne také náučné, zošity omaľovánky ceruzky, má dve látkové bábiky,vedierko, také tie plastové ovocie a zeleniny čo môže krájať na suchý zips a goralky čo môže navliekat a kočík pre bábiky toť vše.
Hlavne uz nic nekupovat, to je najdolezitejsie. Cim menej maju, tym viac sa zabavia a vymyslaju s tym. Napr moja dcera ma sporacik a vari na tom s kockami. Nepotrebuje umele ovocie, zeleninu, atd. Takto si namiesa z lega salat, polievku, kreativita. Inak ma rada lego, drevene kolajnice, drevene kocky, zvieratka. S tym sa zahra kazdy den a stale nieco nove vie postavit. Este kreslenie a malovanie ju bavi. Babiky ju vobec nezaujimaju.
@elizabet173 hrám sa snimi kreslím si snimi staviame si lego. Opratovali to všetko aj so mnou. Starší bol k tomu vedený a mladší tiež. Ale dokážu to len keď niesu spolu. Keď sú spolu tak to proste neupracu hodia sa do tých hračiek a kričia že oni majú veľa. 🙈Vedia sa pohrať pekne aj sami ale to je výnimočné. Ide mi hlavne o ten bordel ktorý do nemoty iba pracem a trvá mi to trištvrte hodinu kým sám všetko na miesto.
Ako u nás. Vždy triedim, striedam a aj tak večný bordel. Majú toho kopu, ale nedám im všetko. Mám 2r a 3r. Momentálne ich baví lego. Tak na 10 minút, potom ho rozsypu po celej izbe a koniec hraniu. Staviame garáže, domčeky, komíny atď. Ale zaujíma ich to chvíľu. Potom sa hrajú s kuchynkou, varia mi kávu, polievku, kŕmia sa navzájom a tiež len kým to neporozhadzuju po izbe a nezáujem. Autá to isté, knižky to isté. Magnetická tabuľa s kriedami a knihy. Či majú tri boxy s hračkami, či len jednu hračku, efekt rovnaký. Nedokážu sedieť pri kreslení, pri čítaní, skladaní. Nič ich nebaví dlhšie ako 10 minút.
Ale potriedila som im do boxov hračky (lego, vlacikova dráha, autíčka, plysaky, bábiky, potom taký mix všetkého, čo ani neviem či ešte nájdem komplet...) Vždy vyberiem len jeden box, tak na tri dni, potom vymením.
Upratujeme len spolu, kým nepoprataju, nejdú von. A večer to isté, hračky tiež idú spinkať.
😁😁 ako u nás.
Mne vravela v mš učiteľka, že 10 hračiek najobľúbenejších nech si vyberú. A potom raz za nejaký časový interval vytiahnuť krabice s ostatnými a zas 10 nech si vyberú. A tak dokola.
mam 2,5r.. nebavi ju nic.. resp. ju nic nebavi dlhsie, nez 3 minuty 🤷♀️😁
Nas teda este len bude mat 2 roky, ale momentalne rad srobuje - s mrkvou, petrzlnom, slamkou, s klucami, pripadne co najde. Srobovak nema. A stavia zo vsetkeho traktor s vozikom - 2 knihy, schodiky ku ktorym da dreveny vozik, co ma na babiku. Rad rozhadzuje plastove lopticky, jazdi autom po vsetkom, a rad stavia d manzelom z kociek. Plus knihy. Celkovo ma hraciek pomenej, vylozene na 4 polickach v obycake a na 4 polickach v izbe. Plus ma v tacke pod kvetinac svoje "poklady". Rozne drobnosti, co si naznasa z celeho domu. Upratovanie 5 minut, upratuje s nami. Hracky a knihy raz za cas prestriedam.
@tosomja presne Niekedy to nie je ani tých 10 minút. Každú chvíľu robia niečo iné a keď ich omrzí detská idú robiť neporiadok inam. 🙈 Ako chápem sú to deti tiež mám 2r a 3r ale ten neporiadok nemám rada.
@mikadooo to som už skúšala. Vybrali si úplne všetky.
@elizabet173 vždy im poviem že si najprv upracú a potom pôjdu von. Ale nič z toho to ako by som do vetra hovorila. Tak upracem ja a keď prídu z vonku všetko rád radom vysypu. Ani nie za cieľom pohrať sa ale vyslovene vysypať.
@denden77 presne. A najradšej sa hrajú s reálnou verziou toho čo majú v hračkárskej verzii 🙈
Ale tie potriedene hračky treba skryť, nie len zatvoriť do krabice. Moji tiež keď vidia, musia mať. Už odkladám do spálne do skrine, tam nechodia. Tam má každý zákaz.
@tosomja ja ich mám zamknuté v šatníku kde majú zákaz ani tam nepachnu 😀
@elizabet173 dodržím to vždy ale potom som hnusna a plačom dosiahnu čo chcú lebo príde otec príde stará mama. Ja sa som dosť rázna a prísna keď treba. Ale to by som s tými deťmi musela byť niekde na samotke. Bohužiaľ nevychovavam ich sama.
Výrazne zredukovať počet hračiek. Nechať len pár autíčok, trosku lega a trosku iných hračiek
Potom keď po 3 mesiacoch vytiahneš iné autíčka a iné lego, tak budú ako nove. To iste aj iné hračky.
Ak majú deti priveľa hračiek tak ani nevedia s čím sa vlastne hrať a konci to tak že rozhádžu celu izbu a aj tak sa nezahrajú