Ahojte, malý má 3,5 roka a rozmýšlam, že by som mu na vianoce kúpila korčule na ľad. Myslíte si, že je na to ešte malý, alebo by ho to už mohlo baviť?
@maggie59 korčulovanie by o mohlo baviť je to fajn darček ale nôžka mu rýchlo vyrastie aby si na rok nepupovala znova (popripade do kona zimy) inak očakávaj aj to že si ich hned po rozbaleni bude chcieť obud doma pri stromčeku🙂 náš tak dostal korčule (našťastie kolieskove) ale po byte chcel okamžite skušať
Náš začal tiež v takom veku a išlo to. Kúpili sme korčule, ktoré sa dajú "naťahovať" až o 6 čísiel, takže mal jedny korčule až do 8-mich rokov - úplne super. Tento rok už ale potrebujeme nové - zas budeme hľadať nastaviteľné.
no len ci take kupis,ja som minuly rok zohanala malemu,mal skoro 5 rokov tak vacsinou az od 29 cisla boli,a objavila som aj jedny 27,nebude mu to este velke moc? lebo ja by som mojej uz tiez rada,ale ma len 24-25 nozicku...bude mat tri roky
@maggie59 od troch rokov už môžu deti do korčúľ. Či to zvládne, to uvidíš🙂 ale deti sú veľmi čiperné v tom veku a rýchlo sa učia.
Nastaviteľné korčule ľadové sú už od tej 29-ky, tam sa nemusíte báť, že budú veľké, lebo poväčšine tie korčule majú vnútorné "papuče" (ako lyžiarky) a preto sa tam tá vnútorná dĺžka zmenší. Ja mám skúsenosti, že tie 29-ky majú vnútro tých 18cm, treba dať rezervu na pančuchu, ponožku a hneď sa Vám pridá 1-1,5cm.
moj syn zacal korculovat tiez v 3 rokoch - padal vtedy ako vrece zemiakov, bez akehokolvek pudu sebazachovy 😀 teraz ma 6 a chodi uz druhy rok na hokej. chytilo ho to. tiez by som chcela vediet korculovat ako on 😉
no,my ideme dneska vyskusat prvy krat🙂 teda bola uz aj minuly rok na kacickach,ale to stale padalo,tak mala nervy a tuzila po naozajstnych,tak na narodeniny-tretie mala teraz ,dostala a uvidime...zohnali sme velkost 26-29,su este vacsie ale tak vypchame nejak🙂 sama som zvedava🙂
Ahoj, moj maly zacal korculovat dva mesiace pred 4 narodeninami a islo mu to. V decembri bude mat 5 a od septembra uz chodi na kurz krasokorculovania. Ide mu to a bavi ho to.Ja som s nim chodila prvy rok na lad, 2x do tyzdna. Velmi dlho trvalo az urobil prvy krok na lade. Nepadal sice vela,ale bolo to skor take klopkanie po lade. Ja by som to skor skusila s pozicanymi korculami a potom uvidis. Lebo mam kamosky, ktore aj kupili korcule, potom dieta padalo a nevedelo mat vobec rovnovahu a bolo to zbytocne a museli cakat dalsie dva roky. Zalezi na dietati, na povahe, na tom, ci vie udrzat rovnovahu a pod. Nas je velmi chuducky a byval aj casto chory,ale ma pevne novy a super rovnovahu. Skus to s pozicanymi, hlavne ale musis mat tie co maju zubky vpredu. To su damske alebo krasokorculiarske. Detske predavaju pre chlapcov uz original na hokej, tie maju kratku tu korculu a viac sa natrapia. Ako sport to velmi odporucam, aj pre zdrave prostredie, vyborne na disciplinu, na spevnenie a drzanie tela.