Dávate deťom prilbu na odrážadlo?

denie111
21. apr 2022

Ahojte.. Dávate svojim deťom prilbu na odrážadlo... Myslím napríklad ako je funny wheels a také odrazadla... Nie bicyklove.... Ďakujem. Pekne. Cca 20 mesačným.. ☺️

klip0
21. apr 2022

Nemám ešte tak veľké dieťa, ale určite budem dávať keď dorastie

jannka89
21. apr 2022

@denie111 ja áno, raz nemal a rovno vtedy spadol 😕

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bluka2
21. apr 2022

Ja trojrocnemu nedávam, ale v tom veku by som možno ešte dala. Na bicykel mu dám, ale to odrážadlo je v podstate ako chodenie...

nikasmile
21. apr 2022

@denie111 áno

oblecenie99
21. apr 2022

Áno,chvalabohu.. nikdy nezabudnem na synovu premiéru na Puky Wuch, a na manželovu vetu: čo siiiii, určite neskusi vyštverať sa na tom odrážadle na tie schody,však sa to ani nedá. "Prekvapujúco" vyskúšal,muž to ani nestihol dopovedať,a kupodivu sa to fakt nedalo. Suma sumárum, predné kolesá sa samozrejme pretocili,skĺzli zo schodov,malý sa do nich zahryzol (nechápem doteraz,ako neprišiel o zuby,lebo krv bola) a nebyť prilby, tak by si aj paradne narazil hlavu. Za mňa: jednoznačne dať prilbu. A to sme pri ňom stáli dvaja,ale klasika: si blízko ale nie dosť,vidíš spomalene čo sa deje a vieš,že to bude prúser..ale zabrániť tomu už nedokážeš.

bbebe
21. apr 2022

sem tam jej dam ale vacsinou 90% prechadzky odrazadlo nosim ja a ked zleze z odrazadla nechce ani prilbu. takze ako debil jej hore dole davam aj prilbu ktoru moc nechce a este si ju aj nosim v ruke. niekedy aj dieta aj odrazadlo aj prilbu 😀. raz mala po dlhej dobe a vtedy aj spadla fak som si vravela ze jak dobre ze ju mala 😀

beronsche
21. apr 2022

vzdy som davala, od zaciatku. mozno to nebolo az take potrebne, ked sa este posuvali viac menej chodzou 😁 , ale aspon si to spojili automaticky - jednoducho prilba musi byt. bodka.

mimakaja
21. apr 2022

No tak my sme do teraz ze nie, ale vcera taku hlavicku dala z neho ze uz davame veru

nikpa
21. apr 2022

@denie111 jasné, že dávam. Odkedy sadol na odrážadlo tak jedine s helmu na hlave a veru už zopárkrát sa mu pri páde zišla... Tiež dávam keď je u mňa na sedačke na bajku alebo ide na kolobežke. Nikdy nevieš.

babatkoo
21. apr 2022

@denie111 ANO davam. Zo skusenosti z rodiny, ked mala vdaka padu z plastovej motorky neterka otras mozgu.

zuzanaete
21. apr 2022

Nosili prilbu aj na odrazadlo. Nasi jazdili ako formulovi pretekari. Nejak to islo automaticky, ze prilba musi byt.

danyelia
21. apr 2022

Ahoj, áno...dávam pre istotu.

maialeo
21. apr 2022

Dávala som deťom helmy a nakoniec si dieta rozbilo hlavu doma o radiator...

danyelia
21. apr 2022

Staršiemu synovi som dávala na bicykel, no raz spadol tak nešťastne, že si oškrel čelo aj líce, nerozumiem ako, aj napriek prilbe...

marzuz89
21. apr 2022

@denie111 od uplneho zaciatku, hned na najmensom plastovom, aj ked bol na nom prvy krat a tackal si ho len medzi nozkami. Prilba a odrazatko ci bicykel idu bezvyhradne k sebe 🙂

margaretka_
21. apr 2022

Od uplneho zaciatku sme zaviedli pravidlo, ze mimo dvor na bicykli/odrazadle jedine s prilbou. Aspon neskor neprotestovali, beru to ako fakt

barbie1981
21. apr 2022

Áno dávam, dieťa si to aspoň od malička spojí odrážadlo - prilba a naši mali aj veľa nehôd na 3 kolesovych odrazadlach

siska53
21. apr 2022

@denie111 nie nedavali.. a ani po tom, vo mala cez odrazadlo preletela ( vdaka nasim uzasnym rozbitym chodnikom)... aj tak by jej nepomohla, spadla na pusinu a zachranovali sme zubky..

lylyjana
21. apr 2022

@denie111 budem davat urcite

hennyinnsbruck
21. apr 2022

Ano -na kolobezke (2kolesa )aj na bicykli s pomocnymi aj odrazadlo… lebo jazdi jak dabel😂
A uz par x mala nehodu takze dobre ze ju mala (3,5bude mat)

babyfrog
21. apr 2022

@denie111 áno hneď od začiatku dávame prilbu

lasoli
21. apr 2022

@denie111 nie podla mna na odrazadlo tak netreba ved skor ta prilba im oritom zavadzia

tulipanicek
21. apr 2022

Samozrejme. Mne dokonca raz dcera spadla cez 4 kolesove odrazadlo do predu. Proste zastala, zazrela nieco zaujimave a spadla. Rozbila si len nos trosku. Keby ju nemala tak to ten nos vychyta viac a aj cely zvysok hlavy.
Rovnako sa nam stalo na dvojkolesovom, ze ju nieco zaujalo a uz bolo vystarane. Prilba jej ochranila hlavu. Rovnako davame aj ked ide na bicykli s nami.
Bez prilby aj sama vie, ze sa nesmie nikam ist - odrazadlo, bicykel.

bubinovci
21. apr 2022

Od zaciatku som vsetkym davala, v tomto som tvrda, nemas prilbu nevozis sa. Aj na plastovej koyorke museli mat. U nas na pesej zone syn raz isiel na plastovej motorke, na chodniku prasklina, kolesa sa mu tam zasekli a on preletel ponad motorku a padol tak ze si hlavu udrel. Nastastie mal prilbu. Ani si nechcem predstavit ako by to dopadlo bez nej. Dnes ma takmer 11 rokov a nema najmensi problem s prilbou. Ked ide so spoluziakmi von na bicykloch automaticky si dava prilbu napriek tomu ze ani jeden zo spoluziakiv ju nema

nwnw
22. apr 2022

@denie111 ano vždy a aj tak boli z FW hrče na čele. Také papuláky, že sa uhla prilba a čelo hrča,huba rozbitá nonstop. Lebo top zábava pustit sa rýchlo z kopca.

svetlana16
24. apr 2022

@denie111 my sme na obycajne odrazadlo nedavali... Na cykloodrazadlo áno - na tom letia deti doslova 🙂

evaachesa
24. apr 2022

Samozrejme hneď od začiatku. Je jedno či je to kolobežka, malé odrážadlo alebo cyklo odrážadlo. V prilbe už sú nejaké dierky a preliačiny, takže veľa krát už záchránila pred škaredým úrazom. Syn je už tak naučený, že bez prilby si na odrážadlo nesadne. Raz som sa pozabudla a sám si ju vypýtal ... 2 ročný 😃

diamond007
27. apr 2022
totatimeka
27. apr 2022

Áno dávam

mareri
30. jún 2022

aj na kolobežku, aj na odražadlo, aj na bicykel