Aký dotykový telefón pre 9 ročné dieťa?

mimomu
27. feb 2012

Ahojte maminky,viete mi poradit dobry,dotykovy mobil pre 9 rocnu babu? 🙂 Dakujem 🙂

katusska1
27. feb 2012

ahoj, prečo dotykový? myslíš, že bude vedieť používať OS? no, ale už keď, tak by som brala pre 9r. bez androidu, taký je napr. samsung star. ja som ho mala, je to šitka, ale výzorovo stačí, neviem, čo tvoja dcéra chce, ale volať, smskovať a fotiť sa s ním dá 🙂 😀
http://www.google.sk/imgres?q=samsung+star&hl=s...

lenca13
27. feb 2012

Ahoj dcera dostala pod stromcek tento
http://mobilne-telefony.heureka.sk/sony-ericsso... je dotykovy a ma aj klavesnicu je s nim spokojna 😉

jaannuusskkaa
27. feb 2012

a nestaci klasicky stary mobil ako boli nokie 3310???? pre 9 rocnu taky mobil????

vivusika
27. feb 2012

naša Tami dostala minulý rok k ôsmym narodeninám tento http://www.mobilzababku.sk/s-dotykovym-displeje... a je s ním veľmi spokojná 🙂

kika1111
27. feb 2012

ja som tiež za Samsung S5230 - mala som ho aj ja..je dosť odolný na to že je dotykový a je jednoduchý na používanie..a praktický, nie veľmi drahý.. 😉

janusa_
27. feb 2012

Samsung S5230 - moj 10rocny brat "zdedil" tento telefon po mne, trvalo mu dost dlho kym sa naucil robit s dotykovym ale za tu cenu kolko stoji dnes, je to asi najlepsia volba dotykovky- kedze dotykovky su citlivejsie na poskriabanie rozbitie, a vecsinou aj drahe- a decka v takom veku nie su este poriadne opatrne.

lucka1987
27. feb 2012

najlepsi bude nejaky HTC alebo rovno nejaku drahu novinku na trhu , ale nesmie chybat internet v mobile aby mohla facebookovat a twitrovat... a aby to bolo lakadlo pre deti, co si ho dovolit nemozu a mohli by jej ho v skole ukradnut...

kurnik ja som v 9 rokoch viela mobil akurat tak v americkych filmoch .. dnes su deti strasne narocne ...

inak tiez som za mobil.. treba sa vediet spojit s dietatom.. ale uprednosnila by som uplne lacny.. dieta ho lahkp moze stratit, mozu mu ho ukradnut, spadnut mu lahko moze.. a nech sa uci aj trochu skromnosti.. ved nepotrebuje hned super dotykovy a neviem co .. ci ?

lienka434
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenuska20
27. feb 2012

tak podla mňa 9 ročné dievča nepotrebuje nejakú najnovšiu novinku a ani operačný systém, na začiatok by snad stačil aj nejaký obyčajný a jednoduchý...zas netreba to preháňať

bubulala
27. feb 2012

a čo tak HTC X310e... požičia aj spolužiakom 🙂 či už vedome, alebo nie

mirka907
27. feb 2012

ja osobne si myslim, ze dotykovy je lepsi aj lahsi na ovladanie (aj pre deti) ako klasicky...nemala som taky nazor, kym som nevidela svoju malu v akcii (ipad sa naucila ovladat v priebehu 2 dni, mobil ma ale mensi displey je preto trosku tazsie pre deti ho ovladat)....najlepsi OS na ovladanie je iOS, ten maju iphony ale ten by som takemu malemu dietatu nedala urcite...tiez som za nieco lacnejsie...o dost lacnejsie....potom su to androidy a ten maju napr. HTC takze tu by som sla cestou HTCka s vacsim displeyom....a tu uz zalezi od ceny kolko chces investovat.... HTC Desire S je super ale super je aj cena 😝

jaduska
27. feb 2012

No a teraz k téme - @mimomu - naša má LG (len neviem presne číslo-zistím a pošlem v IP), ale ten, čo dala link lenca13 sa mi tiež pozdáva....

nela82
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
strihalka
27. feb 2012

rekla by jsem ze urcite nejaky nejnovejsi typ, co treba iphone, htc, a podobne?hlavne musi byt tedy dotykovy....

katkamarek
27. feb 2012

Myslim, ze taketo ustipacne poznamky nie su na mieste. V dnesnej dobe je uplne normalne, ze deti maju mobily a rozdiely medzi dotykovymi a klasickymi miznu, myslim co sa tyka "exkluzivity", lebo tak tu vacsina z vas asi vnima dotykovy telefon. Maminka sa nepytala na nejaku novinku, ale dala podla mna normalnu otazku, tak ju teraz za to neukamenujte. A porovnavat dobu, v ktorej sme zili my a v ktorej teraz ziju nase deti je viac nez smiesne a maximalne trapne. 😀 Tiez by ma zaujimalo ake telefony budu mat o par rokov vase deti. Mozno bude mat dcerka narodeniny a maminka jej chce urobit radost novym mobilom, a kedze existuju teraz rozne druhy, tak si pre nu vybrala dotykovy, lebo mozno po nom aj tuzi. Co je na tom?!!!!! Ak vy svojim detom mobily nechcete dat, alebo im davate iba obycajny, je to vasa vec. Mam pocit, ze tu sa uz nikto nic nesmie opytat.....

A aby som este priliala olej do ohna, moja jednorocna dcerka uz ma svoj dotykovy mobil 😀 Normalny, Samsung Hello Kitty dotykovy. Kedze stale tahala nase a chcela sa s nimi hrat, mali sme moznost vziat za 1 euro tento, tak sme ho kupili extra pre nu, a ked ma tendenciu brat nase, tak jej dame ten jej, ona si tam chvilku potuka, tesi sa, ze jej to svieti, pipa a je spokojna. A nerozbija nase, ked hodi tento, tak nam nebude luto, ze ho rozbila. Ale tento neodporucam, neviem ake ma presne typove oznacenie, ale je fakt blby, pre jednorocnu akurat, ale na normalne pouzivanie je to hroza. A nemyslim si, ze som zla matka, iba preto ze moje dieta ma aj taku hracku. Ja mam HTC Sensation, ale celkovo si myslim, ze HTC su pre 9 rocne dieta drahe a nevhodne. Prajem stastny vyber a nech je dcerka spokojna. 😉

maca_p
27. feb 2012

tak dievcata ja mam 37 a prvy dotykovy mobil 😀 😀 . nokia N8 http://nokia.finesa.sk/nokia-n8-p942... je perfis, len mi nejako dlho trva zvykanie si na takuto novinku. furt cosi dotykujem a vyvolavam kadekomu 😀 😲
uz je aj N9, ta bude asi este vymakaniejsia 😎 .

bzuco
27. feb 2012

naša má san francisco
http://www.mobil.sk/spravy/clanok10423-Galeria_...

podľa jej slov - a aj manžel ho chváli - je super
ja som stará škola, dotykový nechcem ani zadarmo :-P, nevyhovuje mi

mirka285
27. feb 2012

si si zavarila teraz co??porad sa o tom s predajcom priamo v obchode,aky by bol vhodny a nepytaj sa bab na koniku 😉

michaela80
27. feb 2012

Nas maly tiez dostal na 9.narodeniny galaxy mini.... do skoly ho nenosi a viac menj ho vyuziva hlavne ako MP3 ...Teraz na Vinoce doastal sony ericsson xperia ale ziadny internet tam nema predplateny , ma ho na pausal tusim 50 minut + sms , do skoly ho stale nenosi i ked je uz na druhom stupni ... iba ked je vonku a stale mu sluzi ako MP3 .... nevidim na to nic zle 😉

murcos
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikolca
27. feb 2012

mne ked skonči paušal tak telefon posuniem svojmu synovi,až pred pol rokom mu kupil dedko dotykovy telefon novy,švacol zaň 100euro a ludia zlaty ten telefon je v horšom stave ako môj ktory bude mať dva roky,to je samy škrabanec,každu chvilu počujem v izbe buchot a samozrejme že mu padol telefon na zem,takemu dieťaťu stači bar jaka stara šunka,a dokonca už ho vonku aj stratil no našťastie ho našiel,mna dotykovy telefon neoslovil i ked mi ho nukali,je to velmi citlive na dotyk,ja som si ho nevzala môj muž ano a hundre doteraz že by najradšej vypleštil von oknom cely dotykovy telefon, 🙂 😉nie som velmi zastancom toho aby dieťa malo telefon ale potrebujem mať so synom spojenie kedže zo školy chodieva autobusom a chodi k nam jeden autobus,potom musi isť do mesta a kym sa dopravi k nam všeliako presadať

nela82
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
radlinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
edita84
28. feb 2012

okej mobil to hej na kontrolu ale hned dotykáč? to akože na čo? aby ju cestou domov okradol nejaký chujo ktorý ju vidí sa s ním babrať? kúp jej obyčajný starší typ na to aby si jej volala poprípade poslala sms jej postačí

ukana
28. feb 2012

tak neviem, prečo riešite, či má maminka kúpiť dotykový mobil, alebo nie, na to sa nepýtala, o tom už je pravdepodobne rozhodnutá...chcem vidieť vaše deti o 8-10rokov, ako budú chodiť bez mobilu...v dnešnej dobe, ktorá je tak rýchla, decká sa presúvajú samy, je všade vela áut...proste v druhej - tretej triede už má mobil skoro každé dieťa..i skôr...Začína sa vačsinou starším zdedeným mobilom, ale mobil vie dieťa v tomto veku potešiť ako darček, takýmto deckám sa už nekupujú hrkálky... 😉
A ak je príležitosť a dieťa po takom mobile túži, sú na to financie-i ked ja som skor za niečo lacnejšie, kvoli krádeži-..nevidím dovod mobil nekúpiť
Bohužial ja ti neporadím, ale my máme s MM LG a celkom som si nan zvykla... 😉

jaaty
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gumimaci
28. feb 2012

iphone alebo htc, tie su tzv. blbuvzdorne 😀 bez urazky, dokaze ich ovladat uz aj moj jeden a pol rocny syn 😀

sisaha
28. feb 2012

moja dcera ma huawei X1, cena - zhruba ako bezny telefon, takze nerozumiem poznamkam ci ma mat taky alebo onaky. Tie ceny su viacmenej rovnake, takze ak sa rozhodne pre dotykovy, tak nech ho ma..

estherka73
28. feb 2012

@mimomu
Keď dotykový tak Samsung S5230, cenovo prijateľný, my sme ho pred rokom kúpili synovi k 9 -tim narodkám a doposiaĺ funguje a tie ostatné poznámky, čo tu odzneli treba len prefiltrovať.
Inak sama sa priznám, že ak si náhodou syn zabudne mobil doma, radšej mu ho do školy prinesiem, jednoducho je to pre mňa akási kontrola.
A prečo dotykový a prečo nie, i keď ja osobne by som dotykový nechcela za nič na svete 😀

ikke
28. feb 2012

trochu podobna diskusia
https://www.modrykonik.sk/forum/hry-a-sportove-potreby-pre-najmensich/je-dotykovy-mobil-vhodny-darcek-pre-6-rocne-dieta/
ci to dieta naozaj potrebuje alebo ho chce iba preto, ze ho maju vsetci a ci je to vhodny alebo nevhodny darcek, v tom sa tu urcite vacsina nezhodne...