ahojte, moj syn je kazde dva mesiace chory, ma sopliky, trochu kasej, mal aj dvakrat zapal hlasiviek. Ma dva roky. Rozhodla som sa zasjt k imunologovi. V Bratislave je ich vsak strasne vela. Chcela by som vediet, ake mate skusenosti, resp.ci mi mozte odporucit lekara? Dakujem
no podla mna ich v Ba vobec nieje vela a skus niektoremu zavolat a dozvies sa ze bud neprijima novych pacientov alebo cakacka na vysetrenie je 5 mesiacov 😖 Ja som chodila s malym do Dubravky.
veľa ich teda nie je ... aj ja som hľadala dobrého detského imuno - alergológa v Ba a dopátrala som sa podľa referencií len k dvom - jedna doktorka je v Ružinove a druhá na Kramároch ... čakacie doby na vyšetrenie okolo troch mesiacov (to bolo na začiatku tohto roka) a dobré by bolo mať aj nejaké odporúčanie na vyšetrenie od pediatra, alebo nejakého iného odborného lekára (my sme mali z ORL...), aj keď nemusí byť, je to vždy lepšie... nakoniec sme sa neobjednali k žiadnemu, ale boli sme na adenotómii a lekár nám odporučil, aby sme ešte počkali a tiež nám hovoril, že na potravinové alegrény sa robia vyšetrenia až po 5 roku ... ja som si vtedy (keď som o tom uvažovala - na začiatku roka) vybrala MUDr. Cingelovú - Kramáre (hoci to mám od ruky...)...inak je tu o nej diskusia...
http://www.zzz.sk/?profil=627 ahoj ja som chodila sem...
ak by nesiel link
MUDr. Klara Kossarova
sustekova 2
dobra alergologicka je MUDR Sirolova Daniela ordinuje v Modre zariadenie POLLEX pracuju na poistovnu t.c.0911285649- ambulancia
jednoznačne doktorka Ondrišová, ordinuje na cukrovej ulici. my sme rodina alergikov a astmatikov a neraz nás dala dohromady. alergik som od 3 rokov, od 10 astmatik a žijem takmer bez liekov len vďaka nej. trochu dlhšie trvá sa k nej dostať, ale treba skúšať.
Ahoj, my chodíme k dr. Hrozáňovej, v ružinove (nad univerzitnou lekárňou)... je to veľmi milá doktorka a nám dosť pomohla.
ahoj ja neviem na alergologiu mozes ist, ale podla mna ked je tvoj syn chory 1x za 2 mesiace tak to je celkom normalny priemer. My sme tiez chodili ale nam to nepomohlo, tiez skor naopak. Su aj tak len mozno 4 prípravky ako imunor, isoprinosine, Ribomunyl, a tusim Luivac. Alebo aspon len to sa predpisuje, mozno pri nejakých zvlásť porušených imunitách sa to rieši inak.... ako to celkom funguje sa doteraz moc nevie, iba predpokladá. A mne príde také čudné že na taký zložitý systém sú len možno 4 lieky resp. sirupy.
My sme napr. chorý každý mesiac ale je to už lepšie, napr. ked dostane sople nemáme ich mesiac dva ale len 2 - 3 týzdne....naozaj od toho 2 roku sa zase imunita zlepšuje. Nechcem ta odhovárať. Môžeš sa spýtať aj pediatričky , mala by ti urobiť aspon základné imunoglobulíny tuším sa to tak volá a tam budete vidieť, či je k tomu imunologovi potrebné ísť. Každopádne ked nem tie choroby velmi vážne alebo dlho trvajúce, ja by som to až tak neriešila.
Inak ale dobrá otázka, aj mna celkom zaujíma aké majú baby skúsenosti.
mozem len odporucit spominanu MUDr.Sirolovu z Modry, dochadzame za nou z BA a presla som k nej uz aj ja, nie len maly..... prvy krat mam dojem, ze lekar pocuva, radi, pomaha a naozaj sa zaujima a hlavne konecne su maleho problemy pod kontrolou....... od 1.5 roku veku - neustale bol chory, ostatne dr.vraveli ze ma slabu imunitu, ze nezvlada kolektiv a on len kaslal, soplil, kaslal - cely rok a siel od jedneho zapalu stredn.ucha k druhemu. prisli sme k nej a po 2 dnoch od nasadenia lieciva ulava, vsetko pod kontrolu a zrazu doktori tvrdia aku ma moje dieta uzasnu imunitu, ze vsetky choroby boli vyvolane nenormalnym mnozstvom hlienu ( ktory nestacilo odsavat 30x za den 😖 ), zdurenymi poskodenymi sliznicami vdaka alergii.... vsetko len vdaka alergii, ktoru nikto nechcel riesit...
v ruzinovskej poliklinike je super detska imunoalergologicka mudr. hrozanova.. je super
Radka, detske virusove infekty dychacich ciest bez ATB liecby su dost caste: uvadza sa 6-10 krat do roka. Ak sa vam to nekomplikuje bakterialnou infekciou a zvladate to bez ATB liecby, asi by som imunologa neriesila. Napcha do maleho len dalsie lieky... Moje obe deti chodia k imuno-alergologicke a nemam pocit, zeby nam Luviac, resp. Ribomunyl nejako pomohli. Starsi berie aj antihistaminika - je alergik a s manzelom nadavame ako pohani - podla mna mu Aerius ani Xyzal nezaberaju... sople mu neustale stekaju na priedusky a ja sa uz modlim nech je tu sucha a chladna zima (mame alergiu na vzdusne plesne a roztoce). Skus troch zvysit prijem C vitaminu - mozes nakuknut do temy o megaskorbickej liecbe - nam zvysenie C-cka trocha polepsilo - nemame taku castu spotrebu ATB. Inac aj doktorka Hrozanova v Ruzinove a najma Dr. Cingelova na Kramaroch su velmi mile. Dokonca aj moj 20 mesacny syncek zvladol vysetrenie na Kramaroch uzasne...
my chodíme k dr. Kayserovej - nemocnica v pod. biskupiciach
Detska pneumo- alergologicka Mudr. Kukova na Kramaroch. Je super 🙂
na kramaroch, dr. semberova.
tak sme sa dovolali jednemu alergologovi v celej Blave ktory nam poradil a hned aj hladal volny termin... ideme v utorok k Dr. Cingelovej. Teraz mi uz len poradte ktore ste tam boli ze v ktorej budove to sedi... ja som na Kramaroch nebola ani raz a navyse ani v tej lokalite BA. Teda bude to zaujimave. piste IP.dakujem
urcite budes spokojna, je fakt skvela....je to v budove detskej fakultnej na kramaroch, prides, na lavo je recepcia, zahlasis sa a opytaj sa na ktorom poschodi to je. potom vidi po schodoch (alebo výtahom) a rovno k oknu a pred balkonovým oknom do lava, vojdes cez sklené dvere, a sup do prava a su to predposledné (aj posledne, obe patria im) dvere na lavo...drzim palce
Mate niekto skusenosti s pneumo alergo centrum v Podunajskych Byskupiciach.
Ahojte ja mám len jednu skúsenosť s pani dr. Martinou Šaušovou.
Boli sme so synom (11)u nej koli vyšetreniu na alergiu antb.
Okrem toho mi ho hneď "ochotne"vyšetrila na astmu a peľ.
A oznamila mi aj napriek žiadnym príznakom,že je alergik a astmatik a šup hneď synovi predpisala Flixotide kortikoidy....
Syn športuje a nejavý žiadne príznaky astmy....
Dala som ho vyšetriť u iného lekára ktorý predomnou urobil presne tie isté testy na astmu a bolo všetko ok
Žiadna astma!!!!!
A keď som išla zrušiť zmluvu s Imunovital centrum a s dr. Šaušovou mi recepčná hodila naspať kartu bez toho aby pani dr. napísala správu pre Pediatričku ohladom povodnej alerg. na antb. A táto cela "sranda" ma stála 60€
Maximalne som znechutená že dokážu zo zdravých detí urobiť chorých koli peniazom.....
ja som tam bola asi 4krat s neprestavajucim dusivym kaslom.
urobili mi vsetky vystrenia a bola som aj na rtg pluc a dutin a az z krvi sa zistila histaminova intolerancia.odporucam.
Zuzka, a ake liecenie navrhli? Iba dieta? Vedia nejak pomoct?
Ahojte prosim o pomoc
Malinkej rocnej boli zistene zvysene markery alergie vysypava sa aj caso okolo ovi ust a nosa avsak teraz je to hrozne predtym to bolo len sem tam
Davam pozor na to co papame a uz som vyskusala vsetko aj davat zase len zakladne veci a aj tak je vyhadzana takou zihlavkou akoby
Pediatricka tvrdi ze az od 3rokov sa da zistovat alergia tak ale ja by som s nou rada niekam zasla teraz neviem ci kozne ci alergolog poradte dake dobre kontakty vdaka velmi
Ahojte...my chodíme k mudr. Komadovej na Fedinovej. Podľa mňa zlatá Dr. a aj sestrička. Prvý krát sme tam skončili v 2,5 roku....po častých a dlho trvajúcich chorobách----bola nám z krvi zistená znížená imunita a alergia na kravskú bielkovinu. Objednanie nie je problém ... kľudne aj do týždňa. / dá sa objednať aj cez internet alebo priamo cez ambulanciu /
My sme zatiaľ spokojní. Uvidíme ako bude ďalej. 😉
Ahojte prosim vás je aj v Podunajských Byskupiciach alergolog-imunolog?
pneumo alergo
ak tam este su
mali sa stahovat
Ahojte...pokusim sa obnovit temu...zhanam aleegologicku ambulanciu v BA, jedna sa o 2 rocne dieta...dakujem za rady 🙂
ja mam iba otazku.pokusam sa dovolat mudr.Kukovej...a neviem sa.linka je niekedy aj obsadena,takze pracuju...volam už od rana.ma niekto skusenost kedy treba volat?
Ahojte, opat otvaram temu...ktoru alergo teda odporucite? Kukova na Kramaroch, Hrozanova - RUzinov, alebo KOmadova Petrzalka? dakujem
NO a rozmyslala si aj nad alternativnou medicinou? Ja som bola tazky alergik, astmatik, a na imunologii mi povedali,ze imunitou to nie je. Kedze som chodila 16 rokov na alergologie a ziadne zazraky ani polepsenie, skor opacne, skusila som tento smer. Od maja som u doktorky Tomovej a zazraky nenechali na seba dlho cakat. ...Ona nie je sice z BA, ale chodieva za svojimi pacientami. Vies,ze chodi aj do BA. Akby si chcela viac info a skusit toto, kde ti povedia z vysetrenia hned v com je problem, bez mucenia maleho (pristroj DIACOM vyuziva),ziadne odbery a podobne, vysetrenie je neskodne a liecba prirodnymi preparatmi tiez neskodna. A kedze sa imunita dietata buduje do 3 rokov, kedy mi vobec antibiotika jest nemalo, tak by som sa obratila bud na hopeomata alebo skus zavolat tej doktorke: ak budes chciet , daj vediet, poslem ti cislo