Sirolova -Modra,Hrozanova-Ruzinov, Cingelova-Kramare....ake sa cakacie doby pri objednani a kolko sa plati a hlavne skusenosti s liecbou vdaka za odpovede
@blavacka a na co sa liecite a kolko?
zabera to mozes popisat viac,ide o to ze ja som alergicka a nemam dobre skusenosti s alergologmi a navyse som sa pred 3 rokmi prestahovala do -Senca anepoznam lekarov a pred nedavnom som mala velmi zlu skusenost s deckou lekarkou dcere velmi pohorsila zdrav.stav nasledok bol vybratie nosnej mandleteraz sme u ineho lekara a vyzera fain...preto sa patym na liecbu a priebeh ak ta to neobtazuje popis nieco vdaka
@ryka2 moja mala ma od narodenia alergiu na kravske mlieko, nakolko ja som mlieko nemala a musela som dat Nutrilon +
ine potravinove alergie, teraz alergicka nadcha, znizena imunita a atopicky ekzem.
Ja som tiez silny alergik od narodenia a ja mam perfektnu alergologicku MUDr. Blanarikovu na Sustekovej v Petrzalke, ale ta je len pre dospleych. Este som pocula ze vyborna detska alergologicka je MUDr. Ondrisova, ale ta uz neberie nove deticky ☹
ja som boly u koznej len raz a nedavam malej ani jednu z tych masticiek co nam predpisala.
Ja mam atopicky ekzem od malicka a vyskusali na mne do dospelosti hadam vsetky kortikoidne masticky a nic nepomohlo.
Az nakoniec mi jedna kozna poradila, ze prisna dieta, lebo atopicky ekzem uzko suvisi s potravinovymi alergiami a alergiou na mlieko... Ziadne parfemovane kremy ani excipial lipolotio, na co mi dokonca zistili alergiu.
Takze teraz seba aj malu umyvam len obycajnym detskym mydlom Bupi s lanolinom a natierame sa cez leto cervenou indulonou a cez zimu modrou a ja nemam vobec nic a mala trosku vyrazky na lickach. Davam jej vtedy na noc fenistil kvapky,aby ju to nesvrbelo...
Vacsina masti a kremov co predpisuju kozne obsahuju parabeny a parfumy a to najviac drazdi kozu...
Pri silnom ekzeme treba vysadit vsetky mliecne vyrobky a nasadit vitamin C. Malu len sprchujem a periem len v Lovele ziadne avivaze a ma to ovela lepsie ako s mastickami...
ahoj, ked sa postavis oproti lekarni v ruzinovskej nemocnici, tak po lavej strane je vchod do jednopochodovej budovy..
na vstupe do nej je dalsia lekaren a hore na prvom poschodi najdes alergologicku ambulanciu...
s tymi testami ti neporadim, lebo mojej malej zatial vzdy brali len krv... drzim palce
@blavacka ahoj,dik za info mame po vysetrenia starsia je uplne v pohode ale mladsia no katastrofa,mame potravinove alergie -vela-psenicna a razna muka,vajicka,soja,lieskovce,mandla,jablko,a BKM ako vy?mozes mi prosim napisat co papate,existuje nejaka nahrada mlieka a mliecnych vyrobkov dik za info------este cakame na dalsi rozbor krvi a snad budeme moct papat aspon kysle vyrobky z mlieka,lebo malinka miluje jogurty
no to ma mrzi a robili jej krvny rozbor aj na celiakiu? lebo ked ma toho tak vela a muka a BKM, to zvyknu mavat celiatici...Mojej malej robili krv a nastastie vyslo negativne.
Mlieko pijeme Nutrilon ALlergy Care2, schaluje nam ho revizny lekar naststie bez problemov... z neho jej robim aj kasu alebo ked robim mliecne polievky, inak mi neje ziadne mliecne vyrobky. Vapnik vies nahradit aj ked davas vela korenovej zeleniny...
Pocula som ze mamicky pri alergii na BKM davaju sojove mlieko, ale zevraj aj soja je dost silny alergen... Nech ti alergologicka alebo gastrologicka doporuci nejake specialne mliecko ako mame my a potom to obvodna posle na schvalenie reviznemu lekarovi... Co sa tyka tej muky, bude musiet asi nakupovat specialnu v bio obchodoch, tam kupuje aj znama co ma celiakiu. Skus pozriet tu na koniku nejaky link na celiakiu, oni tam maju dobre tipy na jedlo aj vselijake natierky a polievky. My nastastie mame len mlieko, vajicka aj muka je ok. Drzime palceky
@ryka2 no to ma mrzi a robili jej krvny rozbor aj na celiakiu? lebo ked ma toho tak vela a muka a BKM, to zvyknu mavat celiatici...Mojej malej robili krv a nastastie vyslo negativne.
Mlieko pijeme Nutrilon ALlergy Care2, schaluje nam ho revizny lekar naststie bez problemov... z neho jej robim aj kasu alebo ked robim mliecne polievky, inak mi neje ziadne mliecne vyrobky. Vapnik vies nahradit aj ked davas vela korenovej zeleniny...
Pocula som ze mamicky pri alergii na BKM davaju sojove mlieko, ale zevraj aj soja je dost silny alergen... Nech ti alergologicka alebo gastrologicka doporuci nejake specialne mliecko ako mame my a potom to obvodna posle na schvalenie reviznemu lekarovi... Co sa tyka tej muky, bude musiet asi nakupovat specialnu v bio obchodoch, tam kupuje aj znama co ma celiakiu. Skus pozriet tu na koniku nejaky link na celiakiu, oni tam maju dobre tipy na jedlo aj vselijake natierky a polievky. My nastastie mame len mlieko, vajicka aj muka je ok. Drzime palceky
@blavacka Ahoj,mala nema celiakiu nastastie,zistovali aj toto z krvi,a soja tak na tu ma alergiu
ale ta korenova zelenina je dobry tip,nastatsie mala ju znasa dobre,no ja stale dufam ze ten dodatocny rozbor mlieka bude negativny a budeme moct aspon kysle vyrobky
To mliecko va poistovna preplaca?
dik za info
no tak nastastie, ze je ta celiakia ok... polovicu mlieka nam preplaca poistovna, su to 450g plechovky a doplacam na jednu cca 6,5 eur. Akurat od jedneho roka dietata, ho musi schvalovat kazde 3 mesiace revizny lekar. Tieto specialne mlieka su trochu horkejsie ako normalne, ale moja mala ho v pohode pije, lebo ho ma od malicka... My nemozeme ani jogurty ani acidko, zo vsetkeho mi hnackuje... vsak uvidite, co vyjde z krvi...Hadam z toho vyrastie...
@blavacka ahoj,ako sa matemala je v poriadku ,no mynejako sa prehryzame cez tu dietu ,uz sa v tom celkom dobre orientujem aj v obchode ,akurat premyslam, ze si kupim nejaku malu lupu,lebo to je hrozne niekedy ,ta velkost pisma na obaloch o zlozeni ,mlieko nam tiez dala alergologicka navrh na poistovnu,akurat pediater mi vravel,ze aj tam je bielkovina min.mnozstvo ze on by presiel na kozie ,nejako mi to kozie nevonia,ale skusim ,kysle vyrobky mozeme ale mam pocit ze sa po nich vyhadzala tak som ich vysadila a skusim o tyzden znovu.Kolko ste cakali na schvalenie toho mliecka?
Najhorsie je ze musim piect aj chlieb,ale uz sa mi to celkom dari asi na 5 pokus 🙂,cim sa da nahradit este vapnik okrem korenovej zeleniny? dik za info
@ryka2 no ahoj, my sme v pohode🙂
trvalo to asi 2 tyzdne od podania, co na tom schvalili... ja na tvojom mieste by som malej radsej davala to mlieko z lekarne ako kozie, predsa len su tie mlieka obohatene aj o vitaminy aj vapnik a v kozom nemas nic...
Neviem, este v com je viac vapniku, este ma napadaju strukoviny a ked tak jej kup nejake detske multivitmaniny,kde jej
tiez dodas vapnik... no je to hrozne bez toho mlieka, ja tiez kolkokrat uvazujem, ze co jej dam jest...Ale uz tak pomalicky
jej zacinam davat aj syry a obcas aj jogurt ten acidkovy co je teraz novy a nema ziadne problemi...tak rozmyslam, ze by som jej znovu spravila tu skusku, ze zacat pomaly davat obycajny nutrilon, ze co to spravi.
A chleba pecies v tej domacej pekarnicke alebo normalne v rure?
Mlieko davam z lekarne ,ja mam stale predsudky voci koziemu, vraj ho na Slovensku pancuju je tazke zohnat kvalitne a do rakuska sa mi nechce s 2 babami nakupovat,ja skusim o dva tyzdne znovu kysle uvidim,snad nebudu vyrazky aj ked to bolo len na jednom mieste a malicky fliacik ---ide leto a to byva vzdy horsie ,chlieb peciem bez pekarnicky ,zvazovala som kupu len je to to dost velky stroj a hlucny a vela zerie 🙂,posielam overeny recept ..peciem kazdy druhy den
http://laskanatanieri.blogspot.sk/2012/09/spald... cistu spaldovu muku,niekedy musim piect kazdy den 🙂
ahoj, ja chodim s malou k Hrozanovej a som s nou velmi spokojna... Teraz ma sice toho vela, ale da sa objednat na plateny termin po ordinacnych hodinach za 10 eur aj na druhy den...