Zľava pri kúpe nového auta

10. nov 2022

Ahojte, plánujem kupovať nové auto, samozrejme plánovala som cenníkovú cenu, moc o autách neviem, ale na internete som čítala, že niektorí z tej cenníkovej dostali 5, 10 ale aj 15-20% zľavu a nie na predvádzacie. Je to pravda, že predajca vám môže dať takúto zľavu? Dakujem

maxi2
10. nov 2022

Nie. My keď sme kupovali. Tak vtedy sme dávali na proti hodnotu staré. Tak nám nechali to staré. Ale kupovali sa dva auta. Tak nám nechali staré, ale žiadnu zľavu sme nedostali. Ešte sa stále cena navyšovala

deti95060810
10. nov 2022

áno je zľava aj 20 perc. - my sme mali tuším 25 perc, ale to výrobca manželovi ako svojmu zamestnancovi...
je možné ešte dostať zľavu aj od predajcu, ale to len 2-3perc.. dávajú.

deedol
10. nov 2022

viem o tom, ze ak si ztp, mozes dostat taku zlavu. /plati napr. aj pre celiatikov/

nikasmile
10. nov 2022

Niektorí zamestnanci určitých firiem majú také zľavy...no aj to v určitých značkách

slovenka753
11. nov 2022

Treba si skúsiť vypýtať. Predajca ma na tom istú maržu a ak potrebuje v tom období keď prídeš predať, tak vám niečo môže spustiť. Pripadne si vypýtať napríklad zimné gumy grátis, vybavenie prepisu zadarmo a pod. Za opýtanie nič nedáš. Zavysi však od veľa okolností a nič neplatí globálne.

ivicka0502
11. nov 2022

zľavu ti samozrejme môžu dať tak ako každý iný predajca v inom odvetví. stále je to len tovar. treba sa opýtať. ak je auto na firmu dávajú zľavu, ak takú značku už máš dajú zase zľavu, ak je to predvádzačka zase dajú zľavu. Ak sa im nedá tak nedajú. treba si to dať naceniť a pýtať sa.

anicka176
11. nov 2022

Osobne nemám skúsenosť, ale počula som, že niektoré profesie a povolania majú aj nejaké zľavy na autá, treba sa na to opýtať u konkrétneho predajcu, napr. Kia to má uvedené na webe https://www.kia.com/sk/fleet/zvyhodnene-skupiny/

melanta
11. nov 2022

V súčasnosti je potrebné brať do úvahy aj fakt, že na nové autá na objednávku sa čaká aj rok, takže na skladovky nemajú dôvod dávať akúkoľvek zľavu. Inak to v minulosti bolo normálne,vak chcel predajca predať čo najrýchlejšie, tak išiel do zľavy. Dnes majú skôr problém, že nemajú čo predať a na to čo majú je veľký dopyt.

beata_k
11. nov 2022

Tak 20% neviem, to uz je dost. Ved to je takmer 1/4 ceny auta. Ale mozes si vydupkat nejake vybavenie do auta naviac. Kamera na cuvanie, integrovanu antenu, atd...

aljosa1
11. nov 2022

My sme nedostali zľavu, ale veľa výbavy navyše. Až nám smiešno bolo, pretože sme si porovnávali ponuku viacerých auto-predajcov a boli sme nakoniec v Prešove po auto práve z toho dôvodu, že nám nabalili veľa vecí navyše. A dílerka zo Zvolena potom, veď to som vám mohla dať aj ja, ale nedala 🙂 Len to bolo 4 roky dozadu, teraz nie je áut, nemajú dôvod dávať zľavy.

lenkadenisa
11. nov 2022

No teraz by som nechcela kupovať nové auto, už len kvôli tým dobám čakania + v zmluve ešte aj poznámky o možnom navýšení ceny

ciola
11. nov 2022

Zlavu ako taku ani tak nie, no niektori predajcovia ti skor nieco pribalia do vybavy. Je teraz problem s istymi komponentami, ktore chybaju, takze necakala by som na to, ze budu rozdavat neviem ake zlavy

autor
11. nov 2022

@aljosa1 Veľa veci navyše myslíš k autu ako parkovaciu kameru alebo tak alebo skôr pneumatiky, koberceky a tak…

autor
11. nov 2022

@melanta určite sa im možno teraz ľahšie predávajú tie skladové auta ale zasa si myslím, že momentálne si aj veľa ľudí rozmyslí či kúpi nové alebo si svoje nechá ešte ten rôčik dva kvôli inflácii

aljosa1
11. nov 2022

pneumatiky, originál foliu na okna, plastovú vaňu do kufra, také ochranné lepky pod klučky proti poškriabaniu a tak, čiže príslušenstvo... kameru podľa mňa nedajú len tak, pretože sa auto musí už s tým vyrobiť ...

macilaci
11. nov 2022

Tak najlepšie Ti odpovie predajca v konkrétnom salóne. To že Janko Mrkvicka dostal 10% zľavu a Marienka 15% zľavu v inom sa teba netýka. 😉

martinkaaa83
11. nov 2022

Áno. Dostali sme teraz asi 3 mesiace dozadu 25%. Manžel bral gle 350 a mne bral nové b amg.

autor
11. nov 2022

@macilaci predajca nie je práve ten vhodný na to aby som sa ho pýtala koľko % zľavu si vybavili iní zákazníci 🙂 preto ma zaujíma skôr skúsenosť toho Janka Mrkvičku

tahomi
11. nov 2022

Dostala som zlavu vzdy, ja razim teoriu, ze opytam sa, najhorsie mi povedia nie 🙂 zlava v rozmedzi 12-15%

autor
11. nov 2022

@martinkaaa83
@tahomi tu zľavu ste dostali na základe niečoho, napríklad ste im odpredavali staršie auta, alebo ste boli bežní zákazníci?

tahomi
11. nov 2022

Bezny zakaznik

autor
11. nov 2022

@tahomi tak to je dosť veľká zľava a bolo to skladové, predvádzacie či si objednavala nové?

avanka
11. nov 2022

Keď sme kupovali auto, Volkswagen golf sportsvan, boli sme v 2 predajniach, dostali sme zľavu cca 2000€, auto nás vyšlo 21 400€.

tahomi
11. nov 2022

Objednavala som si nove podla mnou preferovanej konfiguracie.

zuzanka.zuzu
11. nov 2022

@beata_k kameru? neblázni... v mercedes si dokonca jeden typ nevieš ani kúpiť lebo proste nie sú čipy. maximálne tak koberčeky dostane aby im netuchli na predajni. prípadne ide zima tak pneu aby im nezavadzalo v sklade.

autorka - práve to intenzívne riešime. v BA máme pobehaných asi polovicu predajní (úplne vážne, obehaj si aj ty, lebo čo ti ponúknu napr. škode v lamači ti neponúknu v škoda petržalke a pritom tá istá značka 🙈 a to si zober koľko značiek áut existuje) ..... momentálna situácia je taká, že na niektoré modely objednávky ani neberú lebo majú zaplnenú kapacitu NA BUDÚCI ROK a objednávky na rok 2024 neberú (napr.hyundai). samozrejme sú vo výrobe, takže si vieš objednať to čo oni objednali pred rokom vo výrobe (napr.škoda) a trošku upraviť. a keď som sa pýtala že koľko berú zálohu (čakala som 10% alebo také niečo) tak povedal že 500 eur 😲😲😲 a ja že prečo preboha len 500 eur? a predajca mi odpovedal, že keby si to "moje objednané" nezoberiem z predajne ja a oni ho vystavia na predaj, tak do týždňa sa im predá, čiže oni si ma ani nepotrebujú zaväzovať nejakou vysokou sumou 🙏

autor
11. nov 2022

@zuzanka.zuzu zasa keď som sa pozerala tak maju dosť tých aut na sklade škoda napríklad a aj na predajniach dlhšie, v škodovke som sa teraz pýtala kedy im chodia objednané, povedala že v marci, Hyundai cez leto, tak to nie je zasa až take katastrofálne, ale ešte sa opýtam, lebo auto som neobjednavala, keď si ho objednas, tak platíš len zálohu a až keď príde tak zbytok? Lebo doteraz som si myslela že ako si ho objednam tak ho musím aj zaplatiť a až potom to pôjde do výroby…

macilaci
11. nov 2022

Autor@. 🤦Asi si nepochopila. Musíš ísť konkrétne do predajne, povedať svoje požiadavky, fin. situaciu a vtedy Ti povedia cenu. Ci zo zľavou či bez. 😉

macilaci
11. nov 2022

Autorka@ práveže predajca je ten kto Ti dáva zľavu 🤭

autor
11. nov 2022

Áno, idem si kupovať auto, čiže na predajniach už som bola, predajca vám ale len tak žiadnu zľavu nedá, čiže preto potrebujem vedieť či a kolko zľavu dostali zákazníci aby som potom mohla zatlačiť na predajcu 🙂 on chce samozrejme cenu čo najvyššiu, zľavu ani len pol percenta neponuknu

autor
11. nov 2022

Viem že mi zľavu na nové auto nedá niekto z modrého koníka 🙂