Ahojte, otázka čisto zo zaujímavostí, ak prenajímate chatu aké máte cca ceny? Ja som bola naposledy na chate na strednej škole kde som platila 10€ za noc (áno chápem že čím viac ľudí tým výhodnejšia cena) ale tento rok sme chceli ísť ja, muž, 5 mesačná dcéra a dvaja psy na chatu, konkrétne do rekreačnej oblasti Duchonka, našla som dve malé chaty jedna malá kapacitu 6 osôb a ďalšia 4 v jednej psy za príplatok v druhej bez. Tak som napísala správy, informovala sa o voľnom termíne a o cene za 4 noci. Na jednej chate mi vypočítali sumu 1200€ plus doplatiť potom elektrinu podľa toho koľko minieme a na druhej 1070€ a tiež doplatiť elektrinu. To sú toto bežné ceny za chaty pre menej osôb? Vôbec sa v tom neorientujem preto sa pýtam
@elizabet173 práve preto sa mi to nezdá, ja som sa pýtala viac krát na cenu a že je pevná tak ako som napísala. Lacnejšie nás vyšlo minuli rok Štúrovo...
Wau tak to je dosť...neprenajimam chatu, len ubytovanie na súkromí ale bez miláčikov a teda ceny mám oveľa oveľa nižšie tak asi pätinove až šestinove za tú cenu u mňa 3 osoby mesiac v pohode.
A pri mori čo mám byť tak tiež mesiac ľavou zadnou a nie 4 dní.
Ale ak máš tam vírivku bazén a také vybavenie tak to ovplyvňuje tiež cenu smerom nahor.
Tej elektrické tiež moc nerozumiem veď to by mali mať rozrastá e v cene. Ale zase tiež sa mi stáva že idem vonku pozhasinat svetlá lebo šak hostia to opomenú ale to tu bývam ..iste by som nebehala má chatu zhasinat..čiže možno preto tá elektrika ale pri tej cene...to by mala byť už zohladnena...
za chatu pre 5 ľudí sme v lokalite Tále platili 680€ na 5 dní, 4 noci ( chata urbanove sestry)
Ono je to strašne veľa ale tá cena je podľa mňa ratana na plnú kapacitu bez ohľadu na konečný počet osôb, t.j. ak by vás bolo 6 dospelých tak je 1200:4:6 a to vychádza na 50€ na osobu na noc a to už v sezóne nie je taká tragédia ....smola je tá že ste len dvaja dospelí
@zalka žiadna vírivka ani bazén, staršia drevená chata žiadne extra vybavenie
@princess59 to môže byť pravda ale majú písané v inzerátoch že cena závisí od počtu osôb
@princess59 tebe tá cena príde normálna? Mne teda vôbec...ak ťa chata nie je luxusne vybavená virivkou saunou bazénom a nemá obrovský altánok. Tá cena je hodne prestrelena podľa mňa.
Autorka pozri na FB sú skupiny prenajmem chatu chalupu...tie ceny som tam videla rádovo nižšie.
@zalka v dnešnej dobe mi už žiadne ceny neprídu normálne, ale myslím že kde je dopyt tam je ponuka a pokiaľ vedia, že to prenajmú aj za túto šialenú cenu nemusia ísť nižšie 🤷🤷 to či je to morálne to už je druhá otázka ....
@princess59 tak potom robím ja chybu lebo ceny mám primerané...a ubytovanie nemám zaplnené na full.
Asi by som mala streliť cenu 5 násobne vyššiu podľa toho čo vidím na nete. Aby my ľudia zaplnili na full ubytko...fakt poniektorim .ebe
@princess59 ťažko povedať či prenájmu kalendár obsadenosti mali dosť prázdny
@zalka ďakujem pozriem
Ešte je tu možnosť že až tak veľmi to prenajímať nechcú 🤦🤦 inak tomu tiež nerozumiem 🤣🤣
Je to premrštená cena, veľmi, 10€/osoba/noc už to dlho nebolo, ale do 20€ zvykneme hľadať.. ale teda práve preto je podľa mňa ešte voľná, my chatu na leto väčšinou rezervujeme v zime 😅
Niektori skusaju a niekto sa im aj necha napalit s premrstenou cenou za ubytovanie. Ak sa ti nepaci cena, proste hladaj dalej niekoho normalneho.
Ale zase s rozumom, nema vyznam si prenajimat pre 3 osoby chatu s kapacitou 12 osob.
Akože čisto hlúposť ešte som nepočula že zaplatím za chatu a potom dopatim za spotrebovanú elektrinu ,všetko je v cene zahrnuté ,určite by som po takomto inzeráte ani nepozrela ,nájdite si niečo oveľa lacnejšie,lepšie ,verím že nájdete .
Pozri megaubytovanie, hauzi a vieš na com si v porovnaní s konkurenciou
@blondinera ako tá elektrika je bežná ak je v objekte vírivka alebo kada..to sú zrúti...niekto na fix daný za použitie vírivky ...niekto rozpocitane náklady a niekto doplatok za elektriku...
Aj v zahraničí máš napr za použitie klimatizácie doplatok niekde.
@liljana autorka hľadala malé chaty..jedna malá kapacitu 6 osôb druhá 4 osoby ..kde si nabrala číslo 12?
Myslim ze je malo informacii aby sa dal sudit aj majitel chaty. Neverim tomu ze 1200 euro je za 3 osoby plus 2 psy na 4 noci.
Ake maju parkovanie? Stravu? Sluzby? Je to chata ci vila? Topsezona ci mimo? A btw neplatis nahodou pausal za chatu? Ak ste iba dvaja dospeli (babatko neratam) tak naco Ti chata pre 6 osob? Niektori dokonca maju pausal v lete na viac noci, ze sa im neoplati prenajimat za menej, lebo sa im obsadia aj celotyzdnovky...
A kedze trosku sa v tomto orientujem, tak kym nevidin realnu ponuku a realnu komunikaciu, nesudim ked je to takto jednostranne podane.
A k Tvojej otazke, najdes aj chaty za 20-30e/noc,plus dieta a psy su variabilne.
@colsami parkovanie pred chatou a čo myslíš pod pojmom služby a strava chata je samozrejme bez stravy nachádza sa na nej gril a kotlík na guláš. Čo sa týka Duchonky je tam jazero, niekoľko stánkov, vodné bicykle, padleboardy ale to z chatou nič nemá. Je to normálna chata a malo to byť v septembri. Chata pre 6 osôb mi je na to že asi pre dvoch nezoženiem, našla som dve z najmenším počtom ľudí. O žiadnom paušále reč nebola. Jasne majú napísané cena závisí od počtu osôb a noci.
My síce máme 1200 eur na týžden čiže 7 noci ale pre 10 osôb psy zadarmo ..ubytovaváme už 25 rokov ...ale viete vy do toho nevidite čo je za tým všetky poplatky dane rekreačný poplatok sociálna zdravotná, elektrika potom daň z ubytovania , musíme sa tam dopraviť čiže benzín/ nafta čistiace prostriedky nehovoriac o Tom keď príde banda a znici napr konvicu mikrovlnku stoličky a to všetko treba nahradiť zo svojho .. musíme mať aspoň jednu chyžnú keďže za 4 hodiny sa veľká chata nedá upratať keď sme s manželom sami ...a pri obrate 40 tisíc za rok ide 10 tisíc ako nič štátu takže áno ceny musíme podvihat ako nám štát dvíha všetko ...a predsa chceme si aj my trošku užiť z tých peňazí a nie len dávať ľuďom "zadarmo ubytovanie" 🙂
@barbora19911 jasne ja chápem, že človek musí aj zarobiť nechcem ubytovanie zadarmo ale ako hovorím na tú lokalitu sa mi to zdá veľa čakala som tak do 400-500€
@barbora19911 veď vôbec nemáte zle ceny to dá nedá porovnať s ponukou čo dostala autorka
To je príšerná cena. My sme teraz boli partia 6 ľudí v Krkonoších na 3 noci na peknej, novej chate za necelé štyri stovky aj s energiami. skús pozrieť airbnb. Ešte mi napadlo - nie je do tej sumy napríklad zarátaná nejaká vratná kaucia? Ale aj s tou by teda 1000€ na 4 noci bolo premrštené.
Akurát sme na chate kde za noc platíme 270€
@levandula7 Vrátna kaucia je 100€
@michal711 lokalita chaty? Vybavenie?
Lakeforest Dedinky si pozri. Žiadna stará drevená chata na takú by som už osobné nešiel.
@michal711 poznám to z internetu, jasne to už je o inom podľa fotiek by bola táto cena adekvátna, ale ja píšem teda o niečom úplne inom čo sa týka aj lokality aj výzoru chaty
No tak si to porovnaj s týmto myslím že cena za tieto služby je akurát
Moja rada.. Vyser sa im aj na tie chaty.. Nech si ich za tie ceny zožerú... Ľuďom skôr či neskôr dôjdu peniaze a potom to budu prenajímať za 500€...len dohaňaju covid... Všetko má svoj strop...