Ahojte!Zobral som pozicku na dom v ktorom zije priatelkin otec so svojou mamou.Isiel som tam byvat s priatelkou.Chceli sme prerobit stary dom tak som bral pozicku a prerobil cely dom.No po prerabani domu so mnou priatelka rozisla.Dom je prepisany na mna a na priatelku.Spoludlznickou solidarnou je ona aj na zmluvach.Oni tam ostali byvat.Ja z toho nic nemam,vsetko ostalo v dome!Pomozte mi ako dalej,ako si vyrovnat ked tam chcu ostat a ona zacala robit len pred tromi mesiacmi.
@andolina1 tvoja "vyjednavacia pocizia" zavisi od hodnoty domu a velkosti pozicky. Ak ma dom hodnotu povedzme 100tis a pozicka je 20tis, tak si vo velmi vyhodnej pozicii, ak to je naopak, tak to je pre teba trosku horsia vyjednavacia pozicia, avsak ak je ex spoludlznickou tak to nie je take tragicke, uplne najlepsie by bolo ak by sa za pozicku rucilo tym domom.
Ako tu radi pribinak nado mnou, kedze sa asi bavime o vacsich sumach tak doporucujem oslovit pravnika a vsetko mat zmluvne/pisomne podchytene
@andolina1 Kedze tam chcu ostat na tvojom mieste by som sa s nou dohodla tak, ze pozicka ostane jej a zaroven tvoju polku domu prepises na nu. Ty nebudes musiet platit banke a ona tebe. A vsetko bude tak ako na zaciatku, ona v dome s otcom s hypotekou a ty bez domu a bez pozicky. Chapem, ze si asi splacal uver ty (pokym si tam byval) ale to by som na tvojom mieste brala ako vysku "najomneho" za byvanie a celkove uzivanie. To je dan, s ktorou treba pri rozchode/rozvode ratat.
Ja by som sa do ziadneho sporu nepustala, budu to len zbytocne natahovacky, lebo v konecnom dosledku nemas velmi co vysudit (kedze dom prepisali na vas jej rodicia, tak si nemusel kupovat nehnutelnost a na tu prerabku, ktoru si tam spravil stale ostala vysoka hypoteka).
A co ti radi pravnik? Inak az moc dobre viem, aky je to pocit. Ako chlap to mas ale vzdy o nieco lahsie...mozes začať odznova kedykolvek
najdi si pravnika, toto sam neporiesis,
ked tam chcu zostat, tak nech ta vyplatia