Výpoveď v práci a PN. Kam sa mám ísť nahlásiť?

lulu19
16. nov 2010

ahojte baby potrebovala by som poradit .30.11 2010 mi konci PP (mam na dobu urcitu ,som tam 2 roky )ale kedze som teghotna asom na rizikovom a na pn ak mi pracovny pomer nepredlzia a dostanem vypoved.ako dalej kde sa treba nahlasit .niekto vravi ze na socialku niekto ze na urad .ak by\ mi vedel nieto poradit ako dalej .dakujem

zlatusik28
16. nov 2010

ahoj, pokiaľ ešte nemáš vypísanú materskú tak na sociálku, do zdravotnej poisťovne určite, a na úrad práce asi až keď ti skončí PN.

lulu19
autor
16. nov 2010

@zlatusik28 njam termim az v marci 23. 3 mam termim.a pn budem tahat az do pokial nepojdem na matersku do toho 34tt .a do socialky to viem ado zdrav.poistovny naco ? dakujem ze mi ti vysvetlis

zlatusik28
16. nov 2010

na zdravotnú poisťovňu ti to treba len nahlásiť. Ja som na materskú nastúpila v apríli, začiatkom a 30.4.10 mi skončil PP tiež na dobu určitú a v poisťovni mi povedali, že to nie je povinné, ale pre teba lepšie, aby ti to náhodou na konci roka nespočítali a nedali k úhrade, veď keď ti končí zmluva, niekde musíš byť nahlásená, nie? a možno ti dajú len nejaký papier, kde im to potvrdiš, ale určite tam zabehni, aspoň budeš mať prechádzku, ak môžeš 🙂

lulu19
autor
16. nov 2010

@zlatusik28 si zlata ze si my to vysvetlila lebo v tomto mam ja taky troska gulas 🙂 .urcite tam pojdem .dakujem

gapa
17. nov 2010

@zlatusik28
len tak informačne. Môžem vedieť, v ktorej ZP ti povedali, že to oznámiť nemusíš?

zlatusik28
18. nov 2010

@gapa v Dôvere, prečo sa pýtaš?

gapa
18. nov 2010

@zlatusik28
lebo viem, že požiadavky nie su rovnaké vo všetkých poisťovniach. Odhadovala som, že všzp to nebude a vlastne ak sa nemýlim, tak existujú len 3 ZP-ne? Ešte ak to hovorila jedna pani na jednej pobočke nemusí to byť bežný postup tejto ZP. Ale ja som zvedavá na konkrétne postupy, preto sa pýtam 🙂
V zákone je to myslím tak písané, že treba oznámiť zmenu platcu, no ja sa velmi z zákone o ZP nevyznám.
a dík 🙂