ahojte baby potrebovala by som poradit .30.11 2010 mi konci PP (mam na dobu urcitu ,som tam 2 roky )ale kedze som teghotna asom na rizikovom a na pn ak mi pracovny pomer nepredlzia a dostanem vypoved.ako dalej kde sa treba nahlasit .niekto vravi ze na socialku niekto ze na urad .ak by\ mi vedel nieto poradit ako dalej .dakujem
@zlatusik28 njam termim az v marci 23. 3 mam termim.a pn budem tahat az do pokial nepojdem na matersku do toho 34tt .a do socialky to viem ado zdrav.poistovny naco ? dakujem ze mi ti vysvetlis
na zdravotnú poisťovňu ti to treba len nahlásiť. Ja som na materskú nastúpila v apríli, začiatkom a 30.4.10 mi skončil PP tiež na dobu určitú a v poisťovni mi povedali, že to nie je povinné, ale pre teba lepšie, aby ti to náhodou na konci roka nespočítali a nedali k úhrade, veď keď ti končí zmluva, niekde musíš byť nahlásená, nie? a možno ti dajú len nejaký papier, kde im to potvrdiš, ale určite tam zabehni, aspoň budeš mať prechádzku, ak môžeš 🙂
@zlatusik28 si zlata ze si my to vysvetlila lebo v tomto mam ja taky troska gulas 🙂 .urcite tam pojdem .dakujem
@zlatusik28
len tak informačne. Môžem vedieť, v ktorej ZP ti povedali, že to oznámiť nemusíš?
@gapa v Dôvere, prečo sa pýtaš?
@zlatusik28
lebo viem, že požiadavky nie su rovnaké vo všetkých poisťovniach. Odhadovala som, že všzp to nebude a vlastne ak sa nemýlim, tak existujú len 3 ZP-ne? Ešte ak to hovorila jedna pani na jednej pobočke nemusí to byť bežný postup tejto ZP. Ale ja som zvedavá na konkrétne postupy, preto sa pýtam 🙂
V zákone je to myslím tak písané, že treba oznámiť zmenu platcu, no ja sa velmi z zákone o ZP nevyznám.
a dík 🙂
ahoj, pokiaľ ešte nemáš vypísanú materskú tak na sociálku, do zdravotnej poisťovne určite, a na úrad práce asi až keď ti skončí PN.