Dobrý den,
Dnes som tu zahliadla diskusiu o bitcoine, to naozaj toľko ľudí má zakúpený bitcoin? Myslela som že na Slovensku to až tak ne fičí. Ak sa môžem opýtať kde to kupujete vôbec ? Resp. máte to cez bankový účet? Myslíte že ešte sa oplatí investovať?
My sme zvažovali kúpu, keď jeden bitcoin stál 5000 €. Nekúpili sme 😂🤦🏻♀️
Crypto je hazard, ziadna “investicia”. Nijako to nezodpoveda ziadnej hodnote, je to len cena ktoru niekto chce zaplatit. Neodraza nic, nevyrobila si nic, je to nic. Teoreticke cislo v eurach a kazdu sekundu ine. Ak mas nejake peniaze ktore ti zarucene nikdy nebudu chybat kludne si nieco kup. Ja som si kupila bitcoin za asi 200e, mam z toho teraz asi 400e, uplne mi je jasne ze z toho zajtra moze byt 0e. Co mne vadi je ze infrastruktura bitcoinu zerie tolko elektriky ako cele Dansko, niektore cryptomeny su sice ekologickejsie, ale mnohe dalsie su tiez neekologicke a v principe to podporuje cierny trh a zlocin a nicenie planety.
V casom minulych, ked stal jeden 300 e som (bohuzial) zavahala z dovodu nedovery. Hoci taku prip. stratu by som prezila, vtedy mi to prislo dost 🙂. No co uz, neskoro banovat.
Obchodujeme cez Binance
Tiež mám Binance, poslala som si tam peniaze a suma pekne krásne rastie. Keď začne klesať, vyberiem. 🙂 Netvrdím, že na tom zarábam milióny, ale prilepšiť sa tým rozhodne dá.
BITcoin bude zachviľu stať viac než BYT :D pritom ide o virtuálne hovno :D
Nemá, neboj sa...a kto má, kupoval draho za desiatky tiíc eur....nepoznám nikoho kto kupoval trebars za 1000 usd a drží doteraz....väčšina ľudí to predala oveľa skôr....kolega tažil Ethereum na počítači a predával keď malo hodnotu 90 USD...teraz má hodnotu 3200 USD.
ja nemám, ja mám nakúpené byty 🤷
Ale ak mas taketo otazky ake mas, tak do toho na 100% nechod... Ak chces, zacni si studovat (nie na MK, ale na forach tomu sa venujucich) a potom zvaz... ale urcite by to bola az posledna moznost (ked uz by si mala vsetko vyriesene a stale nevedela, kam s peniazmi)... je to v style ruleta...
Su rozne tzv. exchanges. Napr. aj Bitstamp
Si tam normalne online zriadis ucet. Ako keby si si zriadovala online bankovy ucet.
Bitstamp, binance atd ...su riadne pod dohladom, vsetko legalne institucie
Potom tam posles eura zo svojho riadneho uctu alebo kartou. A mozes kupovat. Hoci aj len za 20eur
Ahojte odporúčam Binance alebo slovenske Wexo. Ak by ste chceli získavať cashback z nákupu v bitcoine napr. tak ako cez tipli stiahnite si wexo apku už sa dá na Slovensku a v zahraniči v niektorých predajnach získavať cashback v bitcoine, potom si to viete premeniť na eura alebo zbierať a mať ako investíciu do budúcna 🙂
Hej ked crypto sa zvysuje, zrazu vsetci kupuju alebo kupili a zrazu su vsetci analytici alebo milionari ci jasnovidci ,no ked crypto krachuje tak zrazu je ticho a.nikto nic nevidi ,a najviac zboznujem to ze vsetci kupuju a nukaju inym ale o tom vsetci ĉuŝia ze napriklad aj na slovensku ale aj inde dan z vynosu je 20%+14% do zdravotky,buduci rok 23+14% 😆😆 neviem neviem pre mna to riziko volatility a skoro 40% dane rozhodne nestoji....
Mám btc a eth, len tak zo srandy aby som neľutovala že som nekúpila. Sú fam peniaze čo môžem stratiť, peniaze čo nepotrebujem a naozaj len preto aby som si hlavu mebuchala o stenu. Keď to vyšlo nemala som ešte svoju kreditku a šla som za otcom že chcem kúpiť. Poslal ma do riti že blbosti vymýšľam. Na výške som vravela kamosovi že chcem kúpiť odhovoril ma ako pozná 2 čo o všetko čo tam dali prišli, co ma ako chudobnú študentku odradilo. Neskôr som vravela frajerovi že serem na to idem kúpiť lebo to ide len hore a on že však jeho kamoš na tom prerobil (kupoval na páku čo som vtedy netušila čo je), vtedy som o investovaní nič nevedela a veru peniaze prerobiť som nechcela. Po škole keď som mala čas študovať poriadne veci čo ma zaujímali aj mimo školy som si povedala že dosť, že som to dávno mala mať kúpené a bola by som dávno za vodou keby nebyť mudrlantov, tak som si kúpila. Neprerobila som nič, majú hodnotu viac než keď som ich kupovala, držať to budem minimálne ešte 10 rokov. Keď tam bude nula usmejem sa, keď to pôjde hore budem sa smiať..
@zuzanka.zuzu máš nakúpené byť ,príde raketa z Ruska a máš ho*no .
Zakúpis pohodlne cez ATM
Krypto nikdy nestrácas, len hodnotu voči euru
Keď klesne hodnota BTC treba počkať, nevyberat
Ľudia sú veľmi málo informovaní, preto narobia veľa chýb a na kryptomenu to vrhá zlý tieň, treba sa vzdelávať🙂 Bitcoin "to the moon"
@slavi1 presne tak, páči sa mi keď sa vyjadrujú takí ľudia k BTC, ktorí si nedali tú prácu a nenaštudovali si to ale majú potrebu sa vyjadrovať k tomu argumentami, ktoré si niekde prečítali - viď príklad vyššie "nijako to nezodpovedá žiadnej hodnote".
Klasické meny, klasické peniaze, ktoré používame sú pokazené a zlé. Vedia to všetci, pretože dnes si už nikto nešetrí 5-10 rokov v EURách, lebo vie, že si za to nekúpi v budúcnosti to čo dnes - jednoducho tie peniaze nie sú udržateľ hodnoty. Každý vráža tie peniaze do hocičoho - nehnuteľnosti, zlato, akcie...
Bitcoin je odpoveď na tieto nefunkčné peniaze, ktoré ovládajú centrálny banky - čiže de facto štát. Ak veríte štátu, že v budúcnosti bude s peniazmi narábať dobre aby ste bohatli Vy tak si šetrite a nechávajte svoje úspory v týchto peniazoch.
Ľudia sa odjakživa snažili vymyslieť peniaze, ktoré by neboli závislé na štátoch, vládcoch a politikoch - a podarilo sa im to až v roku 2008/09 keď vznikol Bitcoin - dovtedajšie pokusy (a bolo ich dosť) zlyhali vždy na niečom.
Ak chcete prevziať zodpovednosť sami za seba, tak si začnite šetriť a odkladať hodnotu do Bitcoinu - robte to dlhodobo a ideálne pravidelne - budete za to veľmi pekne odmenený, pretože Bitcoin je digitálna vzácnosť, ktorú nikto nedokáže rozmnožiť tak ako EURo, dolár alebo iné peniaze. Žiadne obchodovanie a trejdovanie a špekulovanie na cenu za účelom zbohatnutie. Bitcoin z Vás neurobí bohatých ľudí ale postará sa o to aby ste neboli chudobní.
Reči typu ako to je drahé tu budú vždy a mysleli si to aj ľudia, keď to stálo 0,06USD a nevedeli si predstaviť cenu 1USD.
Bitcoin raz bude stáť sumy, ktoré si nevieme dnes predstaviť, pretože je to jediný asset na svete, ktorý nikto neovláda, ktorý Vám nikto nemôže zhabať (ak ho máte dobre nakúpený), ktorý si dokážete spravovať sám bez akejkoľvek banky, ktorého transakciu Vám nikto nemôže zakázať ako transakciu v banke atď atď atď. Jednoduch Bitcoin predčil svojimi vlastnosťami pokazené peniaze, predčil svojimi vlastnosťami aj zlato. Ak by mal dnes Bitcoin dorovnať hodnotu zlata, tak by mal stáť 886.000USD. Hodnotu všetkého striebra na zemi aktuálne dorovnáva hodnota všetkých Bitcoin-ov v obehu (aktuálne 19,78M BTC z celkového množstva 21M BTC).
Neodporúčam odovzdať všetky údaje na burzy typu Binance, Coinbase, Kraken aj keď tie burzy sú safe ale tieto údaje sa reportujú každý rok na Finančnú správu - a už určite nie od spoločnosti ako je WEXO, ktorú tu už niekto veľmi rýchlo zpromoval.
Bitcoin sa dá kúpiť bez záznamu na internete a to formou Bitcoinových automatov do sumy 950Eur (tam tiež pozor, niektoré majú dosť veľké poplatky) alebo od niekoho kto už Bitcoin má a je ochotný Vám ho predať - veľakrát aj poradiť - slúži na to appka s marketplace VEXL.
@puxo keby tie spolocnosti reportovali na financnu spravu, resp. keby fin. sprava s tym nasledne aj nieco robila - tak ma pekne vela ludi problemy 🙂 Som sa s mnohymi ludmi stretol za poslednych 4-5 rokov, co mi bezne povedali ze tam nakupili to a ono, potom zase predali ....a tak dokolecka ... absolutne netusiac ze to by nemali len tak, ze by si mali znacit zisky a tie dat do danoveho. A nikto nic.
Cim nevravim ze to jedneho dna nebude striktne kontrolovane, len vravim ze toto je moja doterajsia skusenost.
@puxo ak by bol BTC taký úžasný ako píšeš tak už by tvoj zamestnávateľ predával časť tovaru/služieb za BTC, ty by si dostával časť výplaty v BTC a zároveň kupoval tovar/služby za BTC.
ale súčasný stav je taký že vždy musíš nájsť niekoho nového čo tomu verí a vloží tam svoje peniaze aby si ty zamenil BTC za reálne peniaze
ak by sa to naozaj rozmohlo štáty by to regulovali, pred časom sa sťažovala česká zmenáreň že jej banky rušia účty, v Číne je BTC už nelegálne preto sa ťažiari presunuli do Kazachstanu.
https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/svet/kazac...
Všetky peniaze sú založené na viere že to má hodnotu a že za ne dostanem tovar/službu, ak obchodník prestane veriť danej mene tak je mi nanič je bezcenná.
Na BTC zarobí menšie množstvo ľudí (ktorí včas predajú) ako prerobí, donekonečna sa to nedá nafukovať a vkladať doň reálne peniaze. Ak už všetci ľudia na zemi ktorý by chceli mať BTC si ho kúpia a už nik nový nepribudne čo budeš robiť s BTC keď ho nezameníš na bežnú menu?
@david1202 keby prišla do štátu NATO raketa z Ruska, tak bitcoiny budú svet trápiť najmenej, ty raketa 😉
Kryptomeny su pracka spinavych penazi, ale hej kto ma stastie zarobi, ale podla mna je to je proste este horsie ako tulipany na burze v Holandsku v minulosti, kupujes nieco, co vlastne nie je nic realne hodnotne, ako vzduch vo flasi, nema to ziadnu realnu hodnotu, len pre spekulantov.
@jaroslav81 Viete prečo vznikol bitcoin ??
ze tam vkladaju napriklad drogovi dileri spinave peniaze, kadejaki podvodnici, ktori potrebuju zakryt cierne trzby a podobne. Je to velky hnus zarabajuci na utrpeni zvysku sveta ako zbrojny priemysel na neustale trvajucich nikdy nekonciacich vojnach.
Mozno myslienka bola fajn ale sklzlo to do nemoralneho biznisu
@katulienkax V podstate máte pravdu, preto 99,9 % kryptomien zanikne a skončí keď sa v USA zavedú krypto regulácie v EU už sú (MICA) 🙂
@andreas123456 technologia ako to funguje je zaujimava, mozno do buducna sa to vyuzije na nieco krajsie a prospesnejsie pre ludi
@katulienkax Bitcoin BTC znamená Beta Test Coin, je to pre retail investorov na rozrušenie od toho čo v skutočnosti prichádza. Budú sa tokenizovať aktíva RWA (real world assets) Od BTC by som sa držal ďalej, ak máte záujem investovať pozrite sa na tokeny ktoré spĺňajú normy ISO20022, ktoré prejdú do platnosti v marci 2025. NFA 🙂
@katulienkax to je v podstate paradox pretože transakcia cez BTC je zaznamenaný v účtovnej knihe takže je vystopovateľný, skôr tieto čierne aktivity idú cez CASH.
@titi22 Nesúhlas, preskúmali ste všetky kryptomeny ktoré sú na trhu, keď to tvrdíte?? Len pre info je ich 2.4 mil +
@andreas123456 to je ok ze nesuhlasis, nic to nemeni na realite😁 takehoto panacika nadseneho cryptoevanjelistu som uz stretla, argumentoval rovnako ako ty, banky su skazene a inflacia a system je zly a vsetky uspory treba do crypta a ze in aj vsetky dal. A potom ked bolo treba zaplatit ucet v podniku mu jeho sestra musela pozicat 20e😁
To nie je len o tom že si kúpiš jeden za euro hej toľko jeden teda naozaj nestojí. Toto je cena jedného bitcoinu