Kvôli môjmu zdravotnému stavu - 4. stupeň rakoviny mi obvodná lekárka navrhla invalidný dôchodok, tak si ho vybavujem. Asi pred tromi týždňami som tam odniesla posledné potrebné papiere a pani pri okienku som povedala, že ktoré dni nebudem v Bratislave. tá si dátum zapísala a sľúbila mi, že kolegyni, ktorá ma má na starosti, odkaz odovzdá. A čakala som na termín. Predvčerom som volala s tou pani, ktorá ma má na starosti, aj jej som povedala, že ktoré dni nemôžem. A dnes mi došiel oznam, že mám príst jeden z tých dní, ked budem na dovolenke - v Nízkych Tatrách konkrétne. Takže pekne krásne dám zajtra malého do kočíka a namiesto na ihrisko mu spravím exkurziu do SP. Ja dúfam, že bude riadne revať, keď budeme musieť čakať, aj keď to neznášam, ale teraz by ma jeho škrek potešil
A kto dáva potvrdenie, že si na rodičovskej? mne by napadlo im ukázať rodný list dieťaťa, ale to zase neznamená, že nemôže chodiť do jaslí a ty nemôžeš byť zamestnaná
čo ti poviem pri..baný slovenský systém ... a miesta na úradoch obsadené tlačenkovo a hlavy vymleté
@anjika42 no socialka v inom meste.. Ale moje dieta ma uz devat rokov.. Oni teraz roesia nejake mesacne vykazy z roku 2009.. Akoze chcela by som vidiet cloveka co ma vyplatne pasky z r. 2009. Nakoniec sme sa dohodli, ze ziadne potvrdenie vybavovatvnebudem, kedze to ma predsebou.. Povedala som jej, ze nemam cas ani chut stratit den dovolenky...A to je to absurdne cele...
A nestačí im tá suma na pracovnej zmluve, že aký plat ti vlastne dávali?
Ziadny plat mi nedavali, kedze som bola na rodicovskej dovolenke.. Firma davno neexistuje.. Neriesme to.. Je to strata casu..🙂
aha..tak to je iné...ale vraj ked už firma zanikla a bola si prihlásená do SP. tak ťa majú v databáze a nemusíš si kvôli dochodku vybaovať neviem kde papieree - ale ktovie, ako to bude o pár rokov
@anjika42 nenadávaj, nestresuj škodí to zdraviu a kráse, je to nepríjemné že ti navtedy dali termín ale čo ak je to tak, že ti dali prvý najbližší možný aby si to mala čím skôr za sebou a nemusela si dlho čakať, lebo posúdenie no občas na termín aj pol roka ludia čakajú .. záleží od pobočky a od organizácie práce ...
Ale i ja si tam občas ponadávam ako pred rokmi, skončila som PP, šla na UP, požiadala v SP o podporu a samozrejme v OL šla na PN .. no a ked som odniesla žiadosť o podporu k okienku, tak pani díva a vy ste na ID, doneste rozhodnutie, ja čumím na nu ako teľa na nové vráta, že čo prosím_? Rozhodnutie o ID, ved ste mi ho vydali vy ako SP ... a jej odpoved .. no viete my ako poisťovna nemáme prepojený systém ... mne skoro oči z jamôk vypadli... tak potom jej hovorím, no dobre ale teraz som na PN, joj tak dajte naj si skopírujem a ked ukončíte PN ukončenie doneste aj tu ku mne.... a to všetko sa stalo v roku pána cca 2010 ako ja som len ostala v nemom úžase ... Ja poviem tak , kto nezažil nepochopí. 🙂
Zo srdca ti prajem uzdravenie,nech ma tvojho syna kto sprevadzat tymto svetom. No v tvojich prispevkoch je tolko zloby...voci malemu,manzelovi,zenam na ihrisku, voci celemu svetu. Zbytocne minas energiu na tak malicherne veci.😔
Na sociálnej poisťovni majú stále bordel... Pravá ruka ✋ nevie čo robí ľavá ✋ a naopak... My máme s nimi tiež len zlé skúsenosti...
@anjika42 ty mas vkuse s niekym problem, raz s dietatom, raz s muzom, raz s pani na socialke....To ste odlozili dovolenku, ci ako? Ono tazko sa sudi, ked nevieme co a ako akebyze sa riesilo pri kazdom kedy ma cas a kedy ma dovolenku atd, tak si to neviem predstavit.... Trochu klud to chce vniest do tvojho zivota, aj ked to mas asi tazke a si dost negativne naladena
Tam je to tak stale, hlavne, ze ked mas ty nieco doniest a nedonesies to do toho terminu co oni chcu tak dovidenia nic nedostanes a nic ich nezaujima aj keby ta zrazilo auto a lezis v nemocnici, nedoniesol si tak si skrabkaj. Ale ja mam tiez taku skusenost, ze sa tam neoplati volat, radsej tam ist osobne. No v tvojom pripade nepomohlo ani to, je to smutne ale nerozculuj sa nad tym tak. Uz to tak je tak tam chod, vybav to a uz budes mat pokoj..
@maciatkolulu nič sme neodložili, termín mi dali chvalabohu iný
Sadnite si na miesta úradníčiek a potom uvidíte čo je to za robota!
každá len nadáva ale robiť by tam nešla ani jedna, za ten "pekný" plat.
@lalinko2010 Vies, na jednej strane ta chapem a mas aj pravdu. Ale teda ak pridem napr.do SP a potrebujem určite informácie a vidim,ze ta uradnicka za ten "pekny plat" na mna "cuci ako tela na nové vrata" a nevie mi vôbec odpovedat-ja viem omnoho viac tak o com to je?? To je kvalifikovana osoba, ktorá ma byt platena z mojich dani? Pripadne mi pracovnícka UPSVaR povedala,ze co myslim, že ona maily nečíta-tak na co ho má uvedeny?! Toto ja povedat klientovi tak mám hodinovú výpoveď! Z DU mi minule potrebné potvrdenie vystavovali dva tyzdne námiesto 7dni lebo pracovnícka co preberala ziadosti hadam ani nevedela ako sa vola - pani inžinierka! Ale iná pani inžinierka mi vedela do 5dni poslat rozhodnutie o pokute -uplne neoprávnene kde urobila dokonca tri zavazne chyby, na reakciu na odvolanie cakam uz 2tyzdne.😎😉 Teda samozrejme cest vynimkam ale tych je velmi malo, bohužiaľ.
@anjika42 tak potom celkom nechapem, preco sa ta az tak nasrali, to, ze si tam isla s dietatom? To riesi vacsina z nas, ze bud sa trepeme na urady s detmi, alebo si teda najdeme,ak teda mame tu moznost,niekoho k detom. A tesit sa z toho, ze mi tam decko bude skriekat, hmmm, to nie je celkom ok, v druhej teme sa to rozoberalo, ze ake mas dieta, ja som napriklad rada, ked idem niekam s malym a maly je chutny, pekne pozdravi, usmieva sa a hned sa mu prihovaraju a ja som "hrda"matka svojho syn a to aj ked sa musi cakat, vacsinou aj nieco dostane a este nas aj zoberu dopredu, ale ked vidi clovek hysterku s jaciacim dietatom, no neviem..... je to neprijemne aj pre ostatnych, nemysli si, ze si jedina, ktora vybavuje s dietatom a aj s takou diagnozou, su matky co vybavuju pre svoje chore deti a trcia tam s nimi a ticho v poradi cakaju, nestazuj sa vkuse na vsetko a vsetkych, skus sa tesit z toho co mas, termin ti vymenili, tak co ti mali poslat niekoho z uradu aby ti dieta strazil, ci som to nejako zle pochopila😀
@anjika42 takze dnes ti prisiel oznam, ze ti davaju termin akurat na den dovolenky v tatrach a pritom ti dali hned este lepsi termin a to hned zajtra..... Tak to nechapem na co sa vlastne stazujes..... Takze "doboha" si myslim, ze ti vysli pekne v ustrety a takuto "chujovinu" vyriesili promptne v tvoj prospech😉 akurat ti dieta nepostrazia, ale skus SBS poprosit, alebo vratnicku, ako sorry, ale toto je uz trochu cez
@maciatkolulu Niekomu bohužiaľ "nevyhovies ani ked mu...."😁😉
@evittam ako viem, ze niektore uradnicky su des a hruza, tak ako v zivote su rozni ludia, mam osobne skusenosti s UPSVR, lebo sa nevedia na koordinacnom dohodnut, ze co a ako, ale ok. Jednaju slusne, jednam aj ja a viac sa nezmoze, ale akoze tu zenu, ktora ma tuto pani na starosti, tu lutujem...😉
@anjika42 inak to si ako ratala, ze tam pojdes bez dietata, ci len preto dufas, ze bude jacat, lebo ta nasrali a dali ti rychlejsi termin? Ved ides normalne na dovolenku, mas termin, tak co si nasrata????
vybavené, nikomu som nevynadala.....len fakt by si mali dať pozor, aby nerobili chyby
@anjika42 A aku urobili vlastne chybu? Ty si nahlasila jeden den (telefonicky), že vtedy a vtedy nemozes a o dva dni ti prišiel oznam. Si si vedomá,ze ten oznam uz mohol byt ked si volala davno na ceste, pripadne si ta uradnicka vôbec tvoju informaciu nezapisala. Co nemas "cierne na bielom" nema nejakú hodnotu-bohuzial.😉 Aj ked ti pracovníčka SP nieco povie a neda ti to pisomne tak to tak môže ale aj nemusi byt.
@anjika42 To ma mrzi.. Mne minuly tyzden prisiel od nich pozdrav, ze do 15 dni im mam poslat vyplatne pasky z r. 2009.. To je jedna vec.. Druha vec, je, ze v tom obdobi som bola na rodicovskej..Tak tam telefonujem, pani si to rozklikla a cudovala sa, ano aj Vam som poslala ten papier? Vidim tu, ze ste boli na rodicovskej.. A nemohli by ste mi poslat potvrdenie o tom, ze ste boli na tej rodicovskej? Ze dovi-dopo.. Na tych uradoch su dobre truby poniektore...