Spotrebný úver

monika_63
28. mar 2021

Pekný deň prajem, potrebovala by som si požičať, volala som si do banky, kde mám účet, že by som si chcela dohodnúť stretnutie v tejto veci, pýtali sa ma, že či som zamestnaná tak som povedala, že áno 9mesiacov cez personalnu agenturu, a že to mi asi neschvália, ale skúsiť podať žiadosť môžem. Príjem mám priznaný celý, plná suma mi chodí na účet. Nieje možnosť dostať kvôli personálnej agentúre pôžičku? Ak mi to v tejto zamietnú a pôjdem skúsiť do inej banky, tak tam vedia o tom, že som žiadala inde a zamietli mi to? Bude mať zamietnutá žiadosť vplyv na žiadosť v inej banke? Keď mi takto povedali, že nevedia ci mi to schvália aby som neišla zbytočne a potom mala aj inde problém.

martin_r1
28. mar 2021

Dobrý deň, neviem prečo vám neschválili žiadosť o pôžičku pretože je to tak, že by mali. Problém s tým by nemal byť, môžete si pôžičku zobrať aj v inej banke. Ak vás bude zaujímať ako mať úver pod 1% tak sa mi ozvite. 🙂

miskajankova
28. mar 2021

Prima banka by Vam mala pozicat ale tie uroky...

miskajankova
28. mar 2021

@martin_r1 POD 1%to by aj mna zaujimalo mozem poprosit info?dakujem

martin_r1
28. mar 2021

@miskajankova áno jasné ale napíšem vám to do osobitnej správy.

monika_63
autor
28. mar 2021

@martin_r1 akoze este neviem, ze mi ju neschvalili to len po telefone, ked sa ma pytali zakladne info a som povedala, ze cez personalnu agenturu tak, ze to mi nevie povedat, ci tam nebude kvoli tomu problem, aleze skusit to mozem.

martin_r1
28. mar 2021

Kedže ste zamestnaná a máte pravidelný príjem tak pôžičku by vám mali dať. Výšky úverov sa líšia no najlepšie sú od 4-5%. Tieto veci veľa ľudi nevie a preto to aj riešim aby banky ''neokrádali'' ľudí.

monika_63
autor
28. mar 2021

@martin_r1 napisete mi spravu?

nelca84
28. mar 2021

@martin_r1 hotový samaritán... pošli aj mne správu, toto ma fakt zaujíma

petamich
28. mar 2021

@monika_63 aky typ zmluvy mate? ak je zmluva napr. na dobu urcitu a personalna agentura ju povedzme kazde 3 mesiace obnovuje, tak ten uver nebude schvaleny vo vacsine bank nakolko takyto pracovny pomer resp. leasing (kedze agentura vas leasuje dalej) moze byt relativne bez problemov ukonceny, pri dobe urcitej nesmie byt termin ukoncenia zmluvy menej ako tri mesiace napr. (preto dedukujem, ze by to mohlo byt tym), v tomto pripade jedine so spoludlznikom/spoluziadatelom

petamich
28. mar 2021

@martin_r1 tak 1% alebo 4-5%? a autorka ma zrejme nestandardny typ pracovnej zmluvy cez personalnu agenturu, mozno by ste sa mohli zaujimat o to, aky typ zmluvy ma, pred tym ako budete slubovat uzasne uvery a uroky bez akychkolvek informacii

nelca84
28. mar 2021

@petamich 1% myslel pre hypoteku 😂 je to náš známy študent - finančný poradca...

monika_63
autor
28. mar 2021

@petamich mala som najskor na 6mesiacov, teraz mi ju predlzili na rok.

petamich
28. mar 2021

@nelca84 prave som to hladala, ci to nahodou nie je on 🤷‍♀️ takze je, no myslela som si

petamich
28. mar 2021

@monika_63 kolko mesiacov mate do uplynutia trvania zmluvy? je tam nejak klauzula hovoriaca o pripadnej vypovednej dobe (ina ako podla zakonnika prace)? takyto typ zmluvy skutocne moze byt problem :( kazdopadne urcite by som sla minimalne za uverovym poradcom, zvyknu mat viac informacii o vynimkach, nestandardnyvh prijmoch atd. ako agenti call centra

monika_63
autor
28. mar 2021

@petamich teraz mam dokonca roka a okamzite skoncenie v pripade vazneho porusenia discipliny. Zmluvu mi nekazali ani priniest. A neviete, ze ak by mi to tam neschvalili a isla by som skusit do inej banky, ci by bol problem, ze som si ziadala inde a tam to zamietli?

petamich
28. mar 2021

@monika_63 kazda zamietnuta ziadost = zaznam v uverovom registri, takze skutocne nie je dobry napad "obiehat" banky, jedna predchadzajuca zamietnuta ziadost by ale nemala byt katastrofa

monika_63
autor
28. mar 2021

@petamich ta pracovnicka v banke, hned uvidi, kedy a kde som si ziadala?

petamich
28. mar 2021

@monika_63 nie, taketo detaily nemaju k dispozicii, pri dopyte do uveroveho registra sa zistuju zavazky v nejakej forme detailu napr. aktualne zavazky, splatky a negativne zaznamy napr. ze si nejaky uver nesplacala alebo boli ziadosti zamietnute a pod. ide o standardizovany dopyt nie personalizovany per osoba s odpovedou Katka C. z Trnavy ziadala vcera 15 tis. v SLSP

hopsadobrandejsa
28. mar 2021

@monika_63

Najlepsie co mozes urobit je ist do banky sa informovat ci mas vobec sancu uver ziskat. Ak ti povedia, ze nie, nema zmysel ziadost podavat. Aj negativny zaznam sa zapisuje do uveroveho registra cize zbytocne by si si skodila.

Ak mas zmluvu cez personalnu agenturu, tak ako uz spominala pracovnicka banky aj @petamich , je maly predpoklad, ze ti pozicku daju pretoze hoci ti agentura predlzila zmluvu o rok, ty mas prac. pomer na dobu urcitu co znamena, ze banka moze ratat len s prijmom pocas jedneho roka.

Po roku nie je garancia, ze ti zmluvu predlzia a banky vseobecne preferuju klientov s prac. pomerom na dobu neurcitu.

ivkazba
29. mar 2021

@monika_63 zmluva s pracovnou agentúrou nie je pracovný pomer. A ten je potrebný na úver. Napriek zmluve s agentúrou sa môže stať, že ťa agentúra z jedného dňa na druhý nebude mať kam poslať a teda budeš bez príjmu. Na úver je potrebný pracovný pomer a to ty nemáš.