Ahojte baby založila som tuto diskusiu,lebo asi veľa z nas nevie či je potrebne podavat danove priznanie ak sme na rodicovskej dovolenke.
No mne z prace napisali,ze ak som mala vacsi prijem ako 500 EUR, co som vsak nepochopila ci za mesiac,alebo rok, tak ano...minuly rok som mala aj matersku a vtedy mi tvrdili,ze nemusim dalsi rok davat a teraz zasa opak...tiez sa v tom nevyznam
Ak ste na materskej, alebo rodičovskej dovolenke, tak daňové nepodávate. Tu si môžete prečítať, kto musí podávať http://www.finance.sk/dane/informacie/ako-vypln...
ale ak ste poberali len rodičovský príspevok v min.roku, tak manželia si vás môžu uplatniť ako vyživovanú osobu (za podmienky, že tam nebol žiadny príjem, prípadne ak tam bol príjem tak rozdiel medzi nezdanit.čiastkou a vašim príjmom).
takze ak spravne chapem nemusim si podat ked som cely minuly rok bola na rodicovskej? a co v pripade ak pred nastupom na rodicovsku som zamestnana nebola ale na zaciatku tehu som marodovala (az do nastupu na rodicovsku) alebo ako je to s tym odpisom dane za manzelku v pripade ze niesme manzelia neda sa to vsak?
aj mna to zaujima. cely min rok som poberala rodicovsku. Takze moze manzel uplatnit? a vratia mu nieco? ak ano kolko asi? A este ja si platim dobrovolne dochodkove.. aj toto dokladovat? sa mi mari ze predosly rok som aj toto davala do DP /teda mm/
A co sa tyka samotneho danoveho bonusu na dieta, Ak pobera mamicka iba rodicovsky prispevok, je slobodna matka, moze si uplatnit tento danovy bonus na dieta?
Ja som mala minuli rok mesiac marodku potom som mala matersku do 28.9.2012 a od vtedy mam rodicak.Manzel ma doniest nejaky papier o mojom prime za minuli rok kam mam ist?Na socialnu poistovnu?
@bakicovazuzu daňový bonus si uplatnuje osoba ktorá je normálne zamestnaná.
Dakujem
@bakicovazuzu nárok na daňový bonus má len osoba, ktorá má zdanitelné príjmy /zamestnanie, živnosť/.. rodič. príspevok nie je zdanit. príjem, takže nárok na bonus nie je
@stojdulka tych 1963,20 je cely prijem v hrubom, cize ked mas ty tych 3200 uz to splnas a druha podmienka tiez, lebo do minusu sa nedostanes, nakolko budes vykazovat zaklad dane vo vyske 1200...a rodicak nema vplyv na danovy bonus, ten sa v danovom neuvadza...pokial by si mala prijem iba rodicak, tak vtedy by si narok na danovy bonus nemala 😉
ahojte baby. ked som mala minuly rok pn a potom matersku mam podat danove? mam zo sp to potvrdenie o primoch. manzel si nemoze uplatnit ulavu od dane na manzelku lebo som mala rocny prijem viac jak 3500 eur. Ak mam podat danove priznanie mam tam priznat aj tie jednorazove prispevky co sme dostali ked sa maly narodil? dakujem
@bambulka248 ak si mala nemocenské a materské viac, ako 3644,74, tak manžel si na teba nič neuplatnuje..
ty nepodávaš DP, ak si mala v roku iba nemocenské a materské
baby, poradte. Ja som bola na materskej do 04/2012, poberala som aj dobrovolné...od apríla som na rodičovskom....mám, či nemám podávať danové? a bonus na deti, manžel je živnostník.dakujem
ahojte baby , ja som tiež na rd , u nás si na mňa uplatňuje daňový bonus manžel v práci , len teraz neviem ako , robila som jeden mesiac , z roboty mi už poslali papier za ten jeden mesiac , čo bude on odovzdávať účtovníčke , teraz som zas na rd , potrebujem ešte nejaké iné potvrdenia a papiere pre muža , ak hej kam mám ísť , neviete ?
@miculienka ak si iné príjmy nemala /napr. nemocenské, materské atd/ tak nič iné
Materska je nezdaňitelny prijem tak ako rodicovsky?dakujeeeem
Cize nerata sa do prijmu co si manzel bude uplatnovat bonus na dan_vratenie dani hej
@evita68 - , nič iné som nemala , len rodičák beriem , nepotrebujem potvrdenie , že beriem ?
@miculienka nie, nepotrebuješ
prave to zisťujem tiež či mam utekať do prace alebo nie 😉