Dá sa refinancovať hypotéka keď som na rodičovskom príspevku ?
Ano, tiez sme tak refinancovali
@martyzpp máte spoločnú hypotéku ?
@cyberk dá sa to keď som jediná osoba na hypotéke ?
@martinkamly aha tak to netusim, my mame spolocnu hypo
áno dá sa keď si sama a si na rodicaky, ale musíš mať aktívny pracovný pomer, aspoň tak mi bolo povedané... inak stačí na to 1 návšteva akejkoľvek banky a hneď prvou otázkou zistíš 🙈
@zuzanka.zuzu bola som dnes v banke povedala mi že sa to nedá keď som na rodicaku
@martinkamly dá sa ak máš aktívny prác.pomer. máš?
@martinkamly mame spolocnu
@zuzanka.zuzu
Aký príjem doloží pre výpočet novej splátky atď?
@draik žiadny. oni len zašlú dopyt do sociálnej poisťovne ale príjem resp. výška sa nijako neoveruje 😎
odo mna chceli dokladovat prijem za posledne 3 mesiace. Kedze som len v ten mesiac isla naspat do prace po RD, tak brali do uvahy iba vysku rodicaku a na to chceli potvrdenie z UPSVaR o poberani RP. Cize ako prijem mi uznali rodicak a dovidenia a teda samej z neho by mi vysla hypoteka nula prd a nedali by mi nic samozrejme…
Aktivny Pp jedine v zmydle, ze popri rodicaku aj pracujes a teda vydokladujes prijem za posledne 3 mesiace…
@zuzanka.zuzu to sa dalo keď boli nízke úroky a nová splátka bola nižšia ako pôvodná, tak nebolo potrebné dokladovanie príjmu. Teraz to platí tiež, ale keďže úroky išli hore, tak splátku bude mať vyššiu, čiže musí dokladovať príjem, či je schopná tú vyššiu splátku splácať. Takže áno, doklad nepotrebuje, dajú dopyt do SP, ale SP jej neoverí príjem a tým pádom má smolu. Musí mať príjem ak nová splátka bude vyššia a to bude. Brat to pred letom riešil, nová splátka im išla hore o 300 eur, museli dokladovať príjem.
@zuzanka.zuzu
Keby to bolo také jednoduché...ale nie je.
@zuzanka.zuzu vo februári 2022 to bolo bežné, nebolo potrebné dokladovať príjem, pretože v 2/2022 boli najnižšie úroky v histórii. Čiže každému vyšla logicky nižšia splátka. Aktuálne sú úrokové sadzby nad 4%, toľko neboli viac ako 5 rokov. Takže každému, kto dnes rieši refinancovanie, vyjde vyššia splátka. A preto musí dokladovať reálny príjem. Takže zbytočne tu trápne vyplazuješ jazyk právnikovi. Zavádzaš autorku niečím, čo už neplatí. Super, že ty si to mala také jednoduché, autorka to už bez príjmu v aktuálnej dobe nevyrieši.
@melanta napísala si "klesali" tak som reagovala na to, určite vtedy neboli najnižšie 🤦 to už stúpali cez 1% a zdá sa mi že aj tento konkrétny sa zvýšil z 0,prd na 1,niečo preto som reagovala. nemusíš sa tu zavzdusnovat a prežívať to tak 😂
@zuzanka.zuzu
Ja len nechápem, načo má niekto vo všeobecnosti potrebu hovoriť o svojej niekdajšej skúsenosti, odpočutého od susedy a podobne ako o fakte pre každú situáciu.
@draik a to si predstav, že dokonca si na mňa nemusel ani reagovať a tvoj život by bol zase o niečo menej nechapavy 😉 nabudúce to skús tak urobiť.
@zuzanka.zuzu
Niekedy je lepšie uviesť veci na pravú mieru, aby zadávatelia otázky neboli zbytočne uvedení do omylu. Pritom je tu xyz tém, kde ani tak nejde o fakty, ako len o názor. Stačí sa realizovať.
@martinkamly pred rokom sme refinancovali. Ja na RP a manzel klasicky zamestnanec.