Prima banka - Hlohovec, Piešťany

maminka388
21. nov 2021

Ahojte, chcela som sa spýtať na skúsenosti s Prima Bankou chceli by sme ísť buď do Hlohovca alebo do Piestan. Majú skvele úroky no odrádzajú má recenzie o prístupe ku klientom. Zatiaľ som toho nepočula moc dobrého .
Hľadáme banku kde budeme spokojný aj neskôr takze asi je to o ľuďoch ale teda nič take že keď beriete hypo sú všetci na vás milý a potom nevybavíte ani potvrdenie.

Ďakujem Vám za skúsenosti

zuzanka.zuzu
21. nov 2021

úrok 0,5% (september mali 0,4) platí len na 3 roky, potom zdvíhajú cez 1% - nás odradilo toto, že zase by sme museli prejsť inde... pričom iné banky vedia reagovať na svoje hypotéky znížením (napr. z 1,19 na 0,89) a to aj počas fixácie

mogaa
21. nov 2021

@maminka388 ono to je aj od toho čo človek chce....všade v banke je to o obchode a plnení plánov....ale ak už do nejakej banky chodíš, choíš zväčša k jednému človeku(ak sa dá vybrať) a ten ak ťa už pozná tak sa snaží ťa aj k spokojnosti vybaviť, lebo vie, že aj v budúcim "obchodom"prídeš k nemu....čo sa týka úrokov, momentálne patrí k lajlacnejším na trhu, tieto malé/nové banky sa snažia byť konkurenciaschopné preto mávajú aj lepšie úroky ako VUB či Sporka

jakubvojcik
21. nov 2021

@maminka388 Prima banka vie ponúkať take dobre sadzby, ale otázka je prečo si to môžu dovoliť? Prima ako jediná banka nemá retencne oddelenie, čo znamená že po konci fixácie vás čaká minimálna základná úroková sadzba + možno niečo k tomu. Základná sadzba je teraz v prime nejakých 1,2%.

V skratke to znamená, že po fixe dostanete 1,2% alebo viac garantovane bez možnosti zníženia. Pokial tuto základnú sadzbu samozrejme nezvýšia, čo predpokladám že Ano.

+ banka ako taká ma asi najviac KO kritérií a na vela veci si treba dať pozor aby žiadosť nezamietli.

Treba sa riadiť pravidlom riešenia hypotéky v najväčších bankách (VÚB, slsp, tatra, ČSOB) - najmenšia šanca na zamietnutie, možnosť zníženia úroku, lepsie služby pre klientov vo všeobecnosti.