Pôžička v Prima banke - poraďte riešenie

zoja_
1. dec 2015

Dobrý deň, potrebovala by som poradiť možno máte niektorá podobnú skúsenosť, manžel si pred 3,5 rokom zobral pôžičku pri podpisovaní zmluvy mu bolo povedané že pri strate zamestnania má nárok stopnutie splátok až na 6 mesiacov a tu nastal problém manžel teraz nechodí do práce 3mesiac lebo niečo si vybavuje a robí si doplnkový vodičak ktorý potrebuje do novej práce a šiel do tej banky nech mu to stopnú že teraz by sa mu to hodilo (PENIAZE NA SPLATKY MAME) aby ste si nemysleli len proste že je tam tá možnosť tak využijeme to .. do práce nastupuje až po novom roku.Prišiel do banky pani samozrejme všetko sa dá ste v zelenom poli nikdy nebol žiaden problém no za mesiac volá že prepáčte ale neschválili Vám to BEZ UDANIA DÔVODU! som totálne naštartovaná .. ! volala som tam dnes na infolinku povedali mi že mám podať sťažnosť a žiadosť poslať na centrálu myslite si že to bude mať účinok? mám to skúsiť alebo to bude strata času a aj tak to nepredlžia??? DAKUJEM ZA KAZDU RADU!

stepanka274
1. dec 2015

Urcite to treba vyskusat, ta staznost moze byt ucinna, ved udajte dovod, ze manzel nepracuje,

rybkanz
1. dec 2015

A na co konkretne sa chces stazovat? Co mate uvedene v uverovej zmluve?

sissy27
1. dec 2015

@zoja_ no treba si pozrieť podmienky, kedy sa dá táto možnosť využiť, sú veľmi špecifické a určite sa nevzťahujú na prípad, kedy človek dá výpoveď z vlastnej vôle, dostane výpoveď pre hrubé porušenie pracovnej disciplíny a podobne...

zoja_
autor
1. dec 2015

@sissy27 myslím si že je to jedno ako da clovek ? vypoved nie ? ked nieje spokojný v práci a dá výpoved ?

zoja_
autor
1. dec 2015

@rybkanz že prečo mi to neschválili ešte k tomu ani neudali dôvod ! a v zmluve mám že mam narok na stopnutie splátok na 6 mes.

jaaty
1. dec 2015

@zoja_ treba si prečítať poistnú zmluvu, ktorá je súčasťou zmluvy. V každej sú určené podmienky, za ktorých má poistený právo na čerpanie z poistky. Poistenie pre prípad straty zamestnania sa vzťahuje len na ukončenie pracovného pomeru z organizačných dôvodov zo strany zamestnávateľa, teda nie, keď dá pracovník výpoveď sám.

sissy27
1. dec 2015

@zoja_ no nie je to jedno... lebo ak niekto dá výpoveď len tak z rozmaru, tak predpokladám, že má zrátané svoje náklady, záväzky a môže si teda dovoliť taký luxus ako nepracovať... ak niekto prišiel o prácu napr. kvôli hromadnému prepúšťaniu alebo zrušeniu prevádzky zo dňa na deň, tak je asi aj dosť prekvapený a zaskočený a môže to byť preňho likvidačné... a pokiaľ viem, tak banka túto možnosť naozaj ponúka len v prípade, že strata zamestnania nie je vinou klienta...

jankulka01
1. dec 2015

odklad splatok nie je nieco, co vam banka musi schvalit. co presne mate uvedene v zmluve? inak, aj keby ste mali takyto odklad schvaleny, samotny uver vam to velmi predrazi, pretoze uroky by ste museli platit aj tak, akurat by sa vam neponizovala istina.. co pre vas vobec nie je vyhodne.

jankulka01
1. dec 2015

@jaaty poistna zmluva plati v pripade, ze je uver poisteny, co vsak vobec nemusi byt a nemyslim si ze toto riesi zakladatelka..

jaaty
1. dec 2015

@jankulka01 keďže píše, že pri strate zamestnania má nárok na stopnutie splátok, predpokladám, že ide o poistenie dlžníka k úveru. V inom prípade som sa so stopnutím splátok nestretla (s výnimkou HU so ŠPM napr. pri narodení dieťaťa)

jankulka01
1. dec 2015

@jaaty mozno mas pravdu 🙂

jankastubka
1. dec 2015

No vobec neuvadzas, ako presne sa vola to co mate v zmouve dohodnute. Ci ide o odklad splatok alebo o poistenie straty zamestnania. V oboch pripadoch si ale myslim, ze sa mali vztahovat na neockavane nahodne situacie, s ktorymi clovek nerata. A nie, ze teraz som sa rozhodla nepracovat lebo... ved to by potom rovno banka mohla zaplatit kazdemu 6 splatok uveru. Ved to by vyuzil kazdy.
Je sice otazne ako vam to bolo odprezentovane na pobocke... ci pani neurobila chybu pri predstavovani produktu. Druha vec je, ze v zmluve predpokladam mate presne uvedene podmienky, kedy je mozne danu vec vyuzit. A to by bolo treba si precitat este pred jej podpisom.