Dobrý, chcem sa vás opýtať manžel zobral úver pred 8 mesiacmi v Čechách. Peniaze sme zatiaľ neminuli máme ich doma on prestal pracovať v Čechách a robí v Nemecku na živnosti. Nechodili nám zatiaľ žiadne papier. No posledný mesiac nám prišli výzvy a pod. Na úhradu , má Česko nárok zasahovať na Slovensky majetok? Máme dom a dve autá. Nie sme milionári, sú to skromné auta a skromný dom. Dom je na nás oboch mohli by nám ho zobrať?
a vy ste akože ten úver nesplávali? dôvod? 🙈
Ano, cesky exekutor da prikaz slovenskemu a ten vykona
Ale veď keď peniaze máte doma a neminuli ste ich, prečo ich nevrátite?!
@martul už sme nad tým rozmýšľali. Nie neminuli sme ich a ani nesplacali. Takže radíte aby sme im tie peniaze poslali naspäť. Ale oni si započítajú aj úroky k tomu že?
@draculla úver sme brali vo výške 20tisic eur. No náš majetoka väčšiu hodnotu. Tak by to nepasoval keby nám nedaj bože zobrali dom?
A vy ste si mysleli, že keď prestal robiť v ČR, tak... čo vlastne? Snažím sa to pochopiť. No volajte do banky a komunikujte, čo treba robiť, ako a koľko vrátiť. Napravte to čím skôr.
Toto musí byť troll, lebo neverím že taký ľudia s nízkym IQ vôbec existujú
To ste si mysleli ze keď zoberiete úver tak ho nemusíte splácať? Koľko rokov mate prosím vás?
Toto som nepochopila,vezmem peniaze z českej banky,presťahujem sa na Slovensko a čo akože nemusím splácať? Či čo ste si mysleli?
aj keď nechápem,ako mohol cudzinec dosťať pôžičku..........
Preco bral uver, ked ho nepotrebujete? Preco ho nesplacate? Banka nie je charita. A manzel ma v CR trvaly pobyt, ked mu to schvalili? Cele divneee..
@rozculena cudzinec nie je problem, ide o trvaly pobyt.
@la_dolce_vita nemá trvalý pobyt ani prechodný. Nič prešlo mu to dal žiadosť a oni mu schválili. Splácali sme ju a prestali keď stratil prácu v Čechách
ale veď pracuje? prečo nesplácate ďalej?
pre mňa ste zlodeji.
ale veď píšeš,že peniaze ste neminuli,tak ste to predsa mali z čoho splácať.
Z vás musia mať banky radosť. Zoberiem peniaze, nesplácam, nijak sa neozvem a ešte sa čudujem čo oni odomňa vôbec chcú.
Tebe bude asi najlepšie čakať čo sa bude diať a potom napíš svoju skúsenosť aby sa poučili druhý.
To ste si skutočne mysleli, že banka vám nechá 20 000€? 😀 takže banka bude chcieť naspäť svoje peniaze I úroky, ktoré vám dali za požičanie. A teraz už I úroky z omeškania a ak to pôjde k exekútorovi, tak i jeho. Môžeš mi fakt pravdivo napísať čo ste si mysleli?
Ja som si myslela, že mňa už nič neprekvapí. A ajhľa...furt dačo. To ako fakt? Muž zobral pôžičku, vyparil sa a čakal, že aj pôžička sa vyparí? Ty kokos, toto hádam ani pravda nie je
@mondolina mi sme tie peniaze nebrali pre seba. Manželovi rodiča nás poprosili že či by sme im nezobrali úrok aby si dali do poriadku dom. No v Tom náhle zomrel jeho otec takže to už nechcela a nechali sme to tak. Peniaze sme neminuli ostali do dnes v skrini. Ona ich už nechcela a mi sme ich už nevedeli ako vrátiť. Volal do banky povedali že budeme musieť zaplatiť úrok za 2mesiace čo ich máme. No vtedy sme na to nemali hľadal si prácu. Keďže vo firme v ktorej pracoval ho vyhodili. A tak hľadal inú a tie peniaze sme odložili. Ja som chcela aby nám s tým svokra pomohla keďže oni si úrok navýšili na 20tisic čiže spolu chcu naspäť 40tisic a brali sme tie peniaze pred 8mesiacmi. Nie sme žiadny zlodeji. S peňazí sme nezobrali ani cent a žiadne iné pôžičky ani úvery na sebe nemáme. Chceli sme len pomôcť ale zvrtlo sa to všetko. Ja som aj na tie peniaze zabudla ale minuli týždeň mi prišiel papier o výzve. Tak sa už začínam báť. Volala som sestre ktorá v tejto oblasti pracuje. Vravela že Česko nám na majetok nemôže zasahovať. Oni musia osloviť Slovenského exekútora aby to na seba zobral a vymáhal to od nás on. Ale že vraj nie každý si na seba zoberie aké bremeno. Ja by som ich včela vrátiť ale oni žiadajú strašne veľa peňazí za úrok.
Ked mate celu sumu chodte do banky, vratte im ju a na zvysok urokov si dohodnete splatkovy kalendar.
Vy ste zabudli na to, ze mate v skrini 20 000€? To nemyslite vazne? No ver tomu, ze exekutor pride a jeho odmena zavisi od vysky vymahanej sumy. Cize o vas sa pobiju 😀 takze ziadne take, ze si nevezme take bremeno na seba, ako vam hovori niekto z rodiny. No nic, pekne kracajte do banky s penazmi ktore mate a dohodnite sa s bankou. Uroky zaplatite tak ci tak, tomu s anevyhnete, pretoze banky ziju prave z tych urokov
Ak taketo individua naozaj existuju a maju pravo volit, nedivim sa, ze slovensko je v takej ri.i akej je
To zobral pôžičku od pochybnej nebankovky 20 000€ kde je 100% úrok a máte splatiť 40 000€?
Čo máte na zmluve o pôžičke? Ako si navýšili úrok?
To vám vyplatili v hotovosti a nie na účet? Nevedeli ste ako vrátiť? Na zmluve nebol spôsob vrátenia, číslo účtu?
Buď niečo zatajuješ alebo je to celé vymyslené.
Sestra toho teda narozpravala. Európsky exekučný titul je bežný.
Slovenský exekútor s tým problém nemá. Hlavne ak máte majetok. To je celkom rýchla robota.
Napíšem to na rovinu. Ste blbý a keď budete takto pokračovať tak aj bez domu, áut a výplaty ostanete.
Ale komu niet rady tomu niet pomoci.
Samozrejme že mohli na základe európskeho exekučného príkazu.