Poplatok za smeti - rodinný dom

31. dec 2022

Tie, ktoré bývate v okolí Ba koľko platíte ročný poplatok za smeti?My sme doteraz platili 200 eur a týždňový vývoz.Od nového roku sa týždenný vývoz rusi bude iba 2 týždňový a poplatok sa zvyšuje na 400 eur.Takze musíme kúpiť novú smetnu nádobu za 50-70 eur a pripraviť si na január 470 eur za smeti🙂)
Viem, že diskusie na FB z okolitých dedín boli búrlivé viacerým dedinami zvýšili poplatky nás vyvážala AVE...chcem si len porovnať.

loginexistuje
31. dec 2022

uved aj pocet osob resp podla coho vam vypocitavaju poplatok

janka2501
31. dec 2022

Ja som 30km od Ba, a zrusila som 2 tyzdenny vyvoz, cena bola za 120l smetiak 98e na rok, teraz aka bude cena sa dozviem na konci januara

qetka
31. dec 2022

Ba, odvoz kazde dva tyzdne 120 litrova nadoba, ktoru nam dodali 86 Eur rocne

misinka0611
31. dec 2022

Tento rok boli smeti na dom 60€, 2 týždňový vývoz. Od nového roka bude 69€. Jedna sa o 120l. nádobu. Bývam pri SC.

To máš kolko L. nádobu a o akú obec sa jedna, toto sa mi ani veriť nechce..

h2
31. dec 2022

Miloslavov: 110 litrová nádoba, odvoz raz za 2 týždne, 85,80€. Toto je cena za minulý rok. Pre rok 2023 zatiaľ neviem. My sme 3-členná rodina, máme najmenšiu možnú nádobu. A aj tú máme reálne problém naplniť, lebo separujeme všetko, čo sa dá. Väčšinou je v čase vývozu plná tak do polovice.

misinka0611
31. dec 2022

@loginexistuje To je tiež pravda, niekde sa platí na dom a niekde podľa počtu osôb. Asi je ich ale viac keď kvôli 2 týždňovému vývozu musí kupovať väčšiu nádobu.

monillia
31. dec 2022

@h2 presne sepaeujeme čo sa dá, za 2tyzdne smetiak plný tak na 2/3

autor
31. dec 2022

Takto nech nezavadzam...teraz som sa pýtala muža.V našej dedine nejde o počet prihlásených osôb, ale o vývoz.Takze doteraz bola 120 l nádoba 50 eur a zdvihnú na 85 l, ale tá nám pri 2 t vývoze nebude stačiť, lebo teraz ju máme po týždni plnú.
Takže potrebujeme 240 l a akákoľvek nádoba sa bude vyberať raz za 2 t a ten väčší vývoz bude stáť 400 eur.Kolko stal doteraz neviem.Ale podľa reakcií z okolitých dedín ľudia písali, že takmer 100% navýšenie.Plus v lete si neviem predstaviť ten smrad po týždni máme červy.Sestra si dala na záhradu od obce kompostovaciu nádobu prišli jej potkany:(sme 4, ale ako píšem u nás to berú od vývozu nie od počtu osôb.

autor
31. dec 2022

@h2 my 3 pracujeme z dobu denne sa varí.Po týždni je natlacena a pet fľaše odnasame, zbytky suché pečivo, supy od zeleniny, jabĺk dávam sestre pre zajace.Casopisy odkladám deťom do skoly

zara0201
31. dec 2022

My sme traja,nekompostujeme,jedine triedime papier,pet,sklo a a vyvoz raz za 2 tyzdne uplne staci.

misinka0611
31. dec 2022

Teraz pozerám že Malinovo ma dosť prestrelené ceny 😲😲 ale ma aj mesačný vývoz ( 94€ ) čo my nemáme. Tam chcú velmi aby komplet ľudia separovali.

h2
31. dec 2022

My z domu nepracujeme, ale aj u nás sa denne varí, syn nechodí na obedy v škole, obeduje doma, čo navarím večer predtým, alebo skoro ráno v ten deň. To si aj my s mužom berieme do práce. Skúste viac separovať. Do plastov napríklad nejdú len pet fľaše. Veľa ľudí vyhadzuje do komunálneho odpadu napríklad tégliky od jogurtu, pritom to je tiež plast. My máme tiež kompost, tam dávame všetky rastlinné zvyšky. Tie živočíšne zase zožerú mačky, čiže žiadne červy sa nám v kontajneri nemnožia. Keď fakt poctivo začnete separovať, budete mať oveľa menej odpadu.

veronikaszabova
31. dec 2022

My sme doma 2+2. Popolnicu mame tu mensiu, vyvazaju nam kazde 2t --- cena 140€.
Avsak ja napriklad davam vyviest popolnicu raz za mesiac. Aj to nie je plna.

gabca025
31. dec 2022

My poctivo separujeme (zatiaľ sme doma traja nonstop) a keby syn nepoužíval ešte plienky, tak by nám 120 litrová nádoba vystačila aj na dva mesiace. Teraz sa u nás vyváža raz za 2 týždne a máme tam vždy ešte voľné miesto

kate_cs
31. dec 2022

@h2 my mame komunal každé dva týždne, tu najmenšiu nádobu a teraz v stvrtok už po Vianociach som tam mala 1 vrece! My sme ju nezaplnili nikdy, aj keď dve deti nosili plienky. Separujeme všetko.

poopsie
31. dec 2022

No tak bud budeš platiť takú hroznú sumu a nebudeš sa sťažovať alebo sa zamysli nad tým, čo robíš nesprávne... Sme traja a už rok fungujeme na dvojtýždňovom vývoze, podľa mňa je to presne tak nastavené aby ľudí donútili poriadne separovať.. Lebo potom sa dá s prehľadom fungovať, v lete sa nám len raz zakotili červy ale oni sa ti môžu zakotit aj behom 1 týždňa... Separujeme všetko - každý jeden obal, mame kompost bez potkanov a smradu, lebo tam nehádžem veci, čo tam nepatria..

loginexistuje
31. dec 2022

3 osoby dvojtyzdenny interval pre komunal (plasty zvazaju zvlast detto papier) platili sme 100 eur v min roku za nadobu 120 litrov
ak by sme mali 240 platime 200 eur
poplatky sa zvysovali o 50 percent a zvaza nam rovnaka spolocnost ako vam

my silne separujeme aj bioodpad

katica06
31. dec 2022

Separujete odpad?
Sme štvorčlenná rodina, vývoz každé 2týždne, nádoba 110l, a vykladáme raz mesačne niekedy iba o šesť týždňov.
Keď vyseparujeme všetok papier, sklo, plasty a bio odpad za týždeň vytvoríme cca.jeden sáčok komunálneho odpadu.

benit
31. dec 2022

My sme 4 a uz tento rok vyvazali raz za 2 tyzdne a ani tu 120l nadobu nenaplnime. Vsetko separujeme. V lete mame nadobu na bioodpad, teraz od januara aj na kuchynsky odpad. Tiez denne varime.

hrabovo
31. dec 2022

My sme bytovka pri Senci, 18 bytov a platíme 12 e/byt, odvoz 1krat za týždeň.... Neskutočne palky

autor
31. dec 2022

@misinka0611 ide o susednu dedinu pri Malinove.
@h2 asi si kúpim mačky🙂
@poopsie červy máš v lete za deň.Kde dáš zbytky zemiakov, kosti.Moze byť, že blízko je JRD múch máme požehnane a smeti balíme do čiernych sáčkov dobre zaviazanych.

qetka
31. dec 2022

este k tej nasej nadobe.Ked sme mali doma Ukrajincov, bolo nas spolu 8, z toho 3 deti, ktore mali plienky. Vtedy sme nadobu naplnili kazde dva tyzdne do plna. Plus teda mame vlciaka a zbierame jeho vykaly a ten toho vytoto fakt vela. Plus boli 3 macky a macacie zachody. Teraz mame v kosi iba plienky po 1. dietati, vykaly psa a raz za 2 tyzdne jeden sacok z kosa - 30 litrovy. Papier, plasty, bio separujeme. Sklo, olej vozim na zberny dvor. Plus sme mali sliepky a kompost, ale teraz v zime nemame, prerabame. Takze to, co slo tam, davame momentalne do bio. Ked nebudeme pouzivat plienky, tak nebudeme mat v kosi skoro vobec nic.
U vas neseparujete?

marca12
31. dec 2022

My mame 2 tyzdnovy vyvoz a da sa to zvladat. Mame dve kukanadoby umiestnene tak,aby nesvietilo na ne slnko resp.spravili sme maly pristresok pre kuky,aby tam priamo nesvietilo slnko

autor
31. dec 2022

@qetka separujeme.Neviem tu mi príde, že asi robíme niečo zle podľa vašich príspevkov a na FB zase ľudia tvrdili, že im tiež nádoby nestacia.Ale zaplatiť v januári 470 eur za smeti s novou nádobou to budem tie smeti radšej tlačiť kladivom do nádoby, aby nám stacila🙂

autor
31. dec 2022

@qetka nemáme už malé deti

katica06
31. dec 2022

Autorka skús kuknúť túto stránku, možno niečo robíte zle
https://www.trideniodpadu.cz/kam-s-tim

qetka
31. dec 2022

po novom to ma byt na vahu, tak kladivo nepomoze 🙂 a coho tam teda realne mate najviac?

hedviga2
31. dec 2022

Podla mna robite niečo blbo lebo aj my varime pečieme kazdy den, ale po vyseparovani mame v odpade za dva tyzdne často jeden neplny sáčik smetia.

petulka124
31. dec 2022

My sme Malinovo, zvysuje sa dvojnasobne, doteraz sme mali dvojtyzdenny 240 l a nikdy sme jo nemali plny, sme 5 clenna rodina plus pes. Prechadzame na mesacny za 187€, inak dvojtyzdenny stoji 387€

x_mery_x
31. dec 2022

120l kazde dva tyzdne na rok nejakych 190€