Pôjdeu cený nehnuteľnosti dolu?

21. dec 2021

Myslíte že pôjdu ešte niekedy " dole"?
Kedy ?

sasa1310
21. dec 2021

nie.

mirkasmile
21. dec 2021

Nakoľko to ľudia kupujú aj skrz vysoké ceny, tak ani nehnuteľnosti a podľa mňa ani ten materiál nepôjde dole.
Ľudia sa budú zadlžovať, bez hypoték si to nebudú môcť dovoliť

chiara_elle
21. dec 2021

Urcite nie.

deti95060810
21. dec 2021

nehnuteľnosti a dole? to asi ťažko... 😉

mihula
21. dec 2021

keby ludia nekupovali ason rok,ver,že by to dole islo.A hlavne realitky by sa nenabalovali tak ako teraz.Je to nehorazne,kolko si dokaže na vasej nehnutelnosti prihodit realitka

zuzanka.zuzu
21. dec 2021

nikdy

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanka.zuzu
21. dec 2021

@mihula nikto nenúti cez RK predávať či kupovať 😀 ja dám inzerát na bazoš za povedzme 100 000 a povolím jednej realitke na platené inzercie - oni si nahodia podľa uváženia (obyčajne 5 000) a väčšinou som predala cez realitky 😀 ľudia sú hlúpi a leniví 😀

sasa1310
21. dec 2021

@zuzanka.zuzu prečo by boli hlúpi. Niekomu to vyhovuje. Ja kupujem s realitkami aj predávam s realitkami. Nemám za potreby čakať potom aj na katastroch cez 4 hodiny

alantroj
21. dec 2021

Kym su uvery dostupne za 1% tak nie. Ak by boli nedostupne uvery a musel si mat cash, tak pojdu dolu

danka808
21. dec 2021

Pochybujem, v blizkej buducnosti to dolu nepojde, praveze cakam ze este to pojde hore, ked si vezmem jak sa ceny zmenili, ze aj nam nadobudla nehnutelnost za tie roky taku cenu, ze som az sama prekvapena.

zuzanka.zuzu
21. dec 2021

@sasa1310 za 5000 na ten kataster ochotne zájdem 😂

sasa1310
21. dec 2021

@zuzanka.zuzu kľudne. Ja nie

zuzanka.zuzu
21. dec 2021

@sasa1310 ako hovorím, ľudia sú leniví... 😀

sasa1310
21. dec 2021

@zuzanka.zuzu to nie je o lenivosti. Mne je čas drahší. A sú ľudia, ktorí nekupujú nehnuteľnosti kvôli bývaniu. Neoplatí sa mi 4 hodiny čakať na katastri za byt, ktorý mám na kšeft. Ktorého hodnota o 2 mesiace po predaji má tak či tak vyššiu hodnotu o tých 5 000 eur. A nie som lenivá. Len si čas vážim. A mnoho ľudí rozmýšľa rovnako

belllinka
21. dec 2021

@sasa1310 presne, tiež predávam aj kupujem cez realitku. Nemám čas riešiť nejaké inzeráty, fotenie, robiť obhliadky, vypracovávať zmluvy, kataster...

zuzanka.zuzu
21. dec 2021

@sasa1310 ak za 4 hodiny bežne zarobíš 5000 tak si macher 👍 btw vieš že na katastri v BA sa už nečakáva, však? lebo očividne nie 😂 2 roky dozadu s piknikovou stoličkou ráno o 6, posledný rok kedy som prišla nestihla som vyjsť na poschodie a už svietilo moje číslo

zuzanka.zuzu
21. dec 2021

@sasa1310
@belllinka vám dvom chcem predávať byty, dajte vedieť... opajcnutá zmluva z netu, 5 minút na katastri, jedno fotenie, pridanie 3 inzerátov a 5 litrov doma 😎

belllinka
21. dec 2021

@zuzanka.zuzu a čože nerobíš realiťáčku, keď sa na tom tak super ryžuje? 😀

sasa1310
21. dec 2021

@zuzanka.zuzu kľudne mi ponúkni. Tento rok tam boli také rady na katastri. Mám 2 predaje a kúpu za sebou tento rok, tak viem. Pri vkladoch sa čaká. A písala som na katastroch. Nejde len o BA
Ale mám ešte peniaze na účte, môžeš kľudne ponúknuť nejaký dobrý max. 3 roky starý byt v BA. Poprípade chatu v okolí BA. Rada odkúpim.
Ono to nie je totiž len o fotení a pridaní inzerátov.

zuzanka.zuzu
21. dec 2021

@belllinka ja byty kupujem (priamo od developera či majiteľov) a predávam svoje... dosť vo veľkom 🙂 ale stále sa čudujem prečo ľudia kupujú cez RK (ja som predávajúca ktorá je ochotná predať aj napriamo a aj mám svoje inzeráty) pretože ešte ŽIADNA RK neposkytla také služby aké si podľa mňa tí kupujúci zaslúžia - mne ako predávajúcej je to samozrejme jedno 😀 ale ako kupujúcej platiť v podstate za NIČ, fakt sa čudujem.... napr. tie zmluvy sú príšerné, minulý mesiac odo mňa kupovala advokátka a celú si ju prerobila, my sme potom komunikovali priamo bez realiťáka - a tomu to aj bolo jedno, on už províziu mal tak sral na nás...

zuzanka.zuzu
21. dec 2021

@sasa1310 nie, nepredávam, byty si teraz držím, teraz chcem tiež dobre kúpiť a nemám čo 🙈

sasa1310
21. dec 2021

@zuzanka.zuzu tak držím palce, nech dobre kúpiš. Pekné sviatky prajem

ivkazba
21. dec 2021

@zuzanka.zuzu ešte sme nepredali dom za 4 hodiny čistého času. Poplatky na realitných portáloch niečo stoja, propagácia na sociálnych sieťach niečo stojí, každú zmluvu robí právnik, pre každého klienta zvlášť. Niektoré nehnuteľnosti sa predajú rýchlo, niekde sa absolvujú desiatky obhliadok a stovky telefonátov. Vybavíme kupujúcim hypotéku, odhlásime a prihlásime všetko čo s nehnuteľnosťou súvisí, urobíme poradenstvo aj ohľadom daní atď. Plus realiťák nedostane celú províziu, dostane tak 50%, tí lepší 60%. Ale chápem, že tento pohľad môžeš mať preto, čo píšeš a síce "pretože ešte ŽIADNA RK neposkytla také služby aké si podľa mňa tí kupujúci zaslúžia". A to preto, že realitný trh na Slovensku vôbec nie je riadený, realiťáka môže v tejto krajine robiť hocijaký debilko a drvivá väčšina sú brutálni amatéri. Môj odchad z dlhoročnej praxe je, že 7 z 10 realiťákov sú amatéri. A potom majú ľudia na RK taký ako majú. Naštastie, sme aj takí, ktorí to robia poctivo, hoci vytáča ma každý pako, ktorý ide do tohto biznisu.

misana84
21. dec 2021

@sasa1310 ale tam sa necaka...ved date ziadost a zmluvu na podatelnu...5 minut...

ivkazba
21. dec 2021

Autorke: nie, nehnuteľnosti nepôjdu dole. Ak sa bavíme o normálnych nehnuteľnostiach V niektorých lokalitách sa môže rast cien spomaliť, ale vo väčšine budú ceny rásť aj naďalej. Ponuka je stále menšia ako dopyt, hlavne vo väčších mestách, ale aktuálne už aj na mnohých miestach vidieka.

ivkazba
21. dec 2021

@misana84 v podateľni v MI asi nečakáš, ale máš aj mestá, kde v podateľni môžeš čakať 2 hodiny či dlhšie.

misana84
21. dec 2021

@ivkazba bola som aj v MI, aj v PP aj v PO a v pohode...dokonca sme raz riesili veci postou...a vsetko preslo

ivkazba
21. dec 2021

@misana84 ja som zažila, že mi kuriér v BA strávil v rade na podateľni vyše 3 hodín. A ak potrebujeme doklady o podaní hneď a potrebujem mať plombu na LV na druhý deň, tak musíme počkať a neposielať poštou.

misana84
21. dec 2021

ale nechcem tym vyzniet, že neuznavam realitky...kupovala aj predavali sme cez realitku...lebo nemali sme cas chodit na obhliadky...ale ine veci...ako darovanie, prepisy sme riesili v pohode aj sami ...reagujem len na kataster