Mamicky ake mate skusenosti s poistenim aegon?ja som uzavrela poistku ked som nebola na PN a ani tehotna a platila mi az za 3 mesiace.Necakane som ostala na PN a budem az do porodu.Ta co mo uzavrela poistku mi ani nepodala ziaden papier na nahlasenie poistnej udalosti.Ked som sa jej spitala tak mi povedala ze mi to neuznaju ze volala s kolegom.No myslim si,ze keby mam aspon vyjadrenie ze mi to neplati tak som spokojna ale nemam nic a ani este nic neposlala jednoducho sa na to vykaslala.A neviem co teraz mam robit.
Pn kvoli tehotenstvu ma vacsina poistovni vo vyluke ... pozri si svoju zmluvu co tam mas uvedene v poistnych podmienkach resp. vylukach ... a kontaktuj poistovnu ...
Ja pracujem pre Aegon,a pokial máš pripoistenie PN a bolo to po 2 mesiacoch od uzavretia zmluvy,vzťahuje sa to na rizikové tehotenstvo,máš nárok na plnenie..
Aj ja to mam 🙂
@lays ahoj,mozem malu otazocku? ja mam Aegon ziv.poistenie Profi Invest,mam tam zahrnutu aj hospitalizaciu,taktiez som spominala fin.poradkyni ked som si poistku zakladala,ze nech mi tam da pripoistenie cis.rezu (v tom case som este tehotna nebola),nakolko prvy syn sa narodil akutnou sekciu,teraz dufam pojde prirodzene,ale ak by nahodou aj bola sekcia,dala som si to pripoistit,teda dufam,ze mi to urobila,len neviem kde to hladat?dakujem pekne za odpoved 😉
Na to,aby ti plnili pripoistenie hospitalizácie,musíš byt v nemocnici minimálne 4 dni,poisťovňa platí až od 5.dna aj spatne.ale myslím,ze ked si prvé rodila sekciou,tak to bude vo vylukach a poisťovňa ti platiť nebude.mas pripoistenie operácie?
@jankaferancova pripadne mi napis do správy číslo zmluvy a prezistim ti to
@lays ahoj mohla by som sa opytat ci by si mi vedela poradit ci mam narok na nejake priplatenia v pripade rizikoveho tehotenstva? Ja som z toho uplne mimo ale viem ze sme sa o tom bavili ked sme tu poistnu zmluvu uzatvarali. Poslala by som ti aj cislo poistnej zmluvy ak by si mi vedela poradit... Dakujem
ahojte mám taku otázočku,mám poistenie v aegon a priplácam si 3eura ževraj ked budem tehotná budu mi z toho vyplácať 8mesiacov,máte stým niekto skusenosti?vie mi niekto poradiť či to tak naozaj je?dakujem
@lays ahoj,neviem ci este pracujes pre aegon,ale mam otazku, ja som mala zmluv asi rok potom som prestala platit a zmluva bola ukoncena,za rok sa tam nasetrilo niefo vyse 160€ a tie mi po 6m vyplatili.manzel mal tak isto zmluvu ale jieco vyse 2rokov a dal si spravit novu zmluvu, tiez tam ma sporenie a ked volal lebo asi od jula si ju neplati aby sa zrusila, ze ci mu cosi vyplatia tak povedali ze nie lebo zmluvu ma mat aspon 36m.to je u kazdej rovnako alebo ako sa to zada pri uzatvoreni zmluvy.manzel z tejto zmluvy cerpal aj uraz a trvale, ale ako tiez to nebila ziadna slava
@simcatko11 Treba si uvedomiť v prvom rade, že poistenie je služba za ktorú sa platí. V každej poisťovni je tak, že prvé 2 roky platíš na provízie tomu, kto ti poistenie uzavrel, takže peniaze z prvých dvoch rokoch poistenia už naspäť neuvidíš.
Ďalej je potrebné rozlíšiť, či máš čisto rizikové poistenie, respektíve úrazové alebo je to poistenie zo sporením.
Pri úrazovej poistke naspäť nedostaneš ani cent a to môžeš ju platiť n- rokov.
Pri poistke zo sporením časť sumy, ktorú platíš ide do rizikovej, resp. úrazovej zložky a časť do sporiacej zložky. Tie peniaze, ktoré ti idú do rizikovej zložky žiadna poisťovňa ti ich už nevráti a tie, ktorú do sporiacej zložky, tak z tých niečo po rokoch uvidíš.
Takže, ak máš poistenie aj so sporením, tak je pravda, že čím dlhšie poistenie platíš, tým viac dostaneš, no na druhej strane logicky aj o veľa viac peňazí prídeš. Pri čisto úrazovej poistke bez sporenia, ako už bolo spomínané, nedostaneš od poisťovne nič, keďže tam nie je sporiaca zložka. Pri úrazovke dostaneš len určité percento vtedy, ak sa stane dajaká udalosť, napr. úraz, hospitalizácia atď.
Žiaľ každá poisťovňa tak funguje 😠
@aduska654 to je aj so sporenim a mm dostal 112 € za denne plnenie a 200€trvale 🙄 a to mal zosite celo,lice,horna a spodna pera,zlomeny nos,prisiel o 5zubov, problem s dychanim, podvrtnuta krcna chrbtica a po roku sanukazalo ze zo stavca ma ulomene akesi vystupky a tie su uz zrastene do svalstva cizesa to uz neda ani operovat... Bol myslim ze 4dni v nemocnici a asi 2m PN
@simcatko11 Poistenie nie je výhodné na sporenie. Ak budeš brať poistenie z toho uhla pohľadu, že je to produkt o sporení, tak ostanú ti len oči pre plač, lebo na konci zistíš, že si na ňom oveľa viac prerobila ako zarobila.
Pozri si do zmluvy akú máš odkupnú hodnotu v jednotlivých rokoch a na základe nej si prepočítaj, koľko do poistenia mesačne vkladáte a koľko vám v jednotlivých rokoch vrátia. Odkupná hodnota je suma, ktorú ti poisťovňa v jednotlivých rokoch vyplatí ak sa poistenie zruší, prípadne končí. Na základe toho vieš pekne zistiť, koľko v jednotlivých rokoch dostaneš naspäť.
V prvých dvoch rokoch samozrejme odkupná hodnota býva nulová, keďže platíš na provízie.
@aduska654 hej len mm volal a mu povedali ze mu nevyplatia lebo nemal 36m trvalo mu to cca25-26m, a ja som mala tiez v aegone a mne vratili viac ako 160€ po 12m.
@litvikova Keď uzavrieš poistku, tak by si minimálne 2 mesiace nemala byť PN, až po 2 mesiacoch.A koľko mesačne platíš, ak sa smiem spýtať?
Ahojte pracujem pre spolocnost aegon ak mate nejake otazky kludne ip
@maminkal
a co v pripade ze to nechcu preplatit 😒
@melissandra - ja mám čerstvé info z Aegonu, ak potrebujete rád pomôžem.
Kaslite na cely aegon ja mam len negatívne skusenosti
@maminkal asi to bude treba konkretne pozriet, ale: prisiel mi vypis z uctu DSS a nemam tam pripisane prispevky od 4/2015. Pritom som zamestnana uz 12 rokov v tej istej firme, neviem,preco do aprila prispevky normalne nabiehali a od aprila sa to zastavilo. Nevystupovala som z DSS ked bol tento rok zase II.pilier otvoreny. 😕
Napis mi spravu
Zmluvu máš s poisťovňou, nie s nejakou vyplňovatelkou tlačív. Kontaktuj priamo poisťovňu, udalosť sa dá hlásiť cez telefón alebo ti pošlú likvidátora domov.