Platobná karta

esmera50
16. nov 2024

ľudia, možno hlúpa otázka, ale ja sa v tom nevyznám a dnes je veľa podvodníkov...Ak mi niekto tvrdí, že mi chce poslať peniaze, ale má podnikateľský účet a preto potrebuje moju kartu bez epinu, tak mu ju môžem dať? nie je spôsob, ako by mi ten človek sa nabúral potom do účtu a vzal výplatu? je to pravda? robí sa to takto s podnikateľskými účtami? diky

lenka_da
16. nov 2024

ak ti chce poslať peniaze, tak potrebuje číslo tvojho účtu, nie kartu, je to podvod

tundra
16. nov 2024

@esmera50 na to,aby poslal peniaze mu staci cislo uctu.Nenechaj sa oklamat.

esmera50
autor
16. nov 2024

@tundra aj keď má iba podnikateľský účet vraj?

tundra
16. nov 2024

@esmera50 prevod prebehne normalne,nechapem na co mu je cislo tvojej platobnej karty...Platobnou kartou, predsa platis ty,niekomu za tovar,sluzbu.

patka06
16. nov 2024

@esmera50 Nenechaj sa oklamať, s podnikateľského účtu sa tiež posielajú peniaze prevodom na účet príjemcu a nie na kartu

vevesh
16. nov 2024

Si si ista, ze chce kartu? Mozno potrebuje meno majitela uctu+ iban (v niektorych bankach aj bic) pri prevode a to su udaje na prednej strane karty...

niekto2hy
16. nov 2024

@esmera50 O aku platbu sa jedna? Bazos...? Napriklad v Revolute je moznost prevodu aj na platobnu kartu - zadava sa tam meno,priezvisko a cislo karty,nic viac.

markusrasford
16. nov 2024

@esmera50 nikomu nedávaj údaje z karty. Prevod peňazí je z účtu na účet. Poprípade ti môže vložiť peniaze na tvoj účet.

luliu
16. nov 2024

Rozmýšľaj, peniaze sa posielajú na ucet. Kartou platíš ty. Určite nikomu nedávaj prístup ku karte

januska12323
16. nov 2024

Kartou platíš ty, nikomu nedávaj číslo karty. Ak niekto chce platiť tebe potrebuje číslo účtu.

niekto2hy
16. nov 2024

Vysvetlenie platby na kartu.
Odosielatel potrebuje len>
Cislo karty a meno,priezvisko,nic viac.!!!!!
Na Slovensku máme už nejaký čas okamžité platby medzi vybranými bankami a veľmi rýchlo sme si na ne zvykli.
https://touchit.sk/posielanie-penazi-z-karty-na...
Tatra banka nedávno priniesla novú možnosť rýchleho prevodu, a to platbu z jednej karty na druhú s názvom Card2Card. V našom rozhovore vysvetľujeme, čo všetko je potrebné na takýto prevod peňazí a ako rýchlo sa peniaze ocitnú na cieľovej karte. Pýtali sme sa aj na poplatky za službu a ako je to s posielaním peňazí medzi rôznymi krajinami.

https://www.youtube.com/watch?v=L8aEufJTMRw

https://www.tatrabanka.sk/sk/personal/ucet-plat...
https://www.tatrabanka.sk/images/sk/personal/uc...

esmera50
autor
16. nov 2024

@patka06 vážne? oni tvrdia neičo iné, podvodníci, no teda...

esmera50
autor
16. nov 2024

@niekto2hy počkajte, tkaže je to ok, či nemám dávať kartu??

esmera50
autor
16. nov 2024

@vevesh nie, on chce to trojčíslie

januska12323
16. nov 2024

@esmera50 si robíš srandu? Chceš dať číslo karty aj s číslom na druhej strane? To mu môžeš rovno poslať celú výplatu.

br4n
16. nov 2024

@esmera50 das mu to, rovno zober peniaze a vyhod ich z okna

br4n
16. nov 2024

Este raz a pomaly, ak chcem aby mi niekto poslal peniaze, dam mu číslo účtu, ak chcem aby peniaze odomna odisli dam cislo karty a trojcislie

esmera50
autor
16. nov 2024

@januska12323 aha ok

niekto2hy
16. nov 2024

@esmera50 Tak este raz>
Meno,priezvisko cislo karty.- ANO.
Ak ziada toto>EXPIRACIA,CVV...!!!!!!!!!!! je to PODVOD!!!!!!!
Posli mu CISLO UCTU.

muchotrafka298
16. nov 2024

To fakt este sa niekto toto moze opytat? Podvody tu milionkrat omielane, je to ho plny internet, pisali o tom v novinach, casopisoch, bolo to v televizii medializovane neustale.
Na poslanie penazi staci IBAN, ziadne cislo karty a uz vobec nie CVV zo zadnej strany. Ziadne cislo karty nikomu nedavame, ked chce poslat prachy, moze na ucet, co je bezpecne, lebo nema ziadne udaje.
Tiez nikomu nepiseme, kolko mame na ucte alebo ake mame prihlasovacie udaje do internetbankingu, lebo pride SMS, ze treba cislo karty, lebo je balik niekde zablokovany.
NIE, NIE a este raz NIE nereagujeme na podobne veci, ponuky, spravy na inzeraty, lebo su to PODVODY.

luliu
16. nov 2024

@esmera50 finančná gramotnosť 0 bodov

viera27
16. nov 2024

Pocuvaj ma, urob si vo svojej bankovej aplikacii tzv virtualnu kartu, internetovu kartu, co ja viem ako to kde volaju. Je to minutka. Na tejto karte si nastav minimalne limity a plat a posielaj vsade iba tu. Nikdy nie inicialy svojej pevnej karty. Predides tak veeeela problemom. https://www.slsp.sk/sk/ludia/debetne-karty/virt...

danielad9
16. nov 2024

Ja nechápem ako ľudia nevedia rozlišovať podvody. Už len z princípu, že chce niekto číslo karty tak to kričí podvodom a nie, že dokonca chce CVV. Ľudia vôbec rozmýšľajú v dnešnej dobe?

esmera50
autor
16. nov 2024

@danielad9 veď ja viem, len onis tále presviedčajú, ale ja kartu nedám, preto sa tu pre istotu pýtam

esmera50
autor
16. nov 2024

@viera27 a tá virtuálna karta nei je rovnocenná s mojou ozajstnou? ak ju pošlem, tak cez ňu mi môže niekto poslať na účet penaize, ale zároveň mne nemôže z účtu nič vziať?

esmera50
autor
16. nov 2024

@luliu tak ano, a čo? pýtam sa tu

esmera50
autor
16. nov 2024

@niekto2hy jedná sa o klasickú platbu vraj z podnikatelského účtu na moj b reifke

esmera50
autor
16. nov 2024

@niekto2hy aj číslo karty dať môžem??? to radšej nie, a okrem toho, jemu ide o to trojčíslie vzadu

michaela329
16. nov 2024

@esmera50 nie, nepotrebuje. Nič mu nedávaj z tej karty. Je to podvodnik.

esmera50
autor
16. nov 2024

@michaela329 super, ja som si to myslela, lebo pred ním dve baby, ktoré akože robia biznis s butikom, ma do toho volali a chceli just len číslo karty, len cez kartu previesť a len na účet vo vub, nikde inde, poslala som ich vieškam a oni mi ešte nadávali škaredo...