Peniaze v rodine

21. nov 2022

Pekný deň, chcem sa opýtať na váš názor, resp. ako to s manželom máte doma vy. S manželom máme xy problémov, ale zaujíma ma pohľad na tento jeden. Ja som doma na materskej s jednoročnou dcérou a staršie deti chodia do škôlky, ale väčšinou sú doma, keďže sú stále choré. Manžel chodí do roboty, a tu nastáva problém. Zarobí cca 2400e, zaplatí hypotéku a ostatné výdavky cca 700e. A tu to skončilo, peniaze ostatné si necháva pre seba. Ja dostávam 370 e a z toho musím vyžiť celý mesiac, nie len ja ale aj 3 deti ... On si nakupuje drahé oblečenie, kožené topánky, za pol roka bol dvakrát na dovolenke v zahraničí a x ďalších veci. Ja ? Ja chodím v legínach z pepca za 4 e , nemám nič nové , pretože nemám ani na to, aby som si kúpila. Keď ho komfortujem s tým, že on si žije ako kráľ a na nás nemyslí, tak povie , že peniaze sú jeho lebo on chodí do roboty ... Ja už fakt nevládzem počítať každé euro keď vidím , že on sa má ako kráľ

mamamasama
21. nov 2022

No ak nie si troll, tak si sprostá. Nevravím, že chlap ťa má živiť, ale máte deti a k tým vyživovaciu povinnosť má. To ste takto fungovali od začiatku? Na tvojom mieste idem buď do práce, alebo od neho a pýtam si pekné alimenty. Predpokladám, že mu zo svojich peňazí aj vyváraš a perieš špinavé trenky🤦🏻‍♀️

veronikaszabova
21. nov 2022

Ale to ste si mali vydiskutovat este pred tym, ako ste sa vzali. Teraz uz s nim asi nepohnas.

riyadh
21. nov 2022

Mas doma debila, a Toto ste si mali vydiskutovat nez ste vobec mali deti... Mnuz "zavonala", si peniaze ale dobre ta okaslal... Mnuz myslela si ze s jeho prijmom budes kralovna, ale odrbal ta, 3 deti zivit z RD, to by som nedala.. Treba mu skrtbut kohutik, Vsetko zdokladovat a ziadat vyzivne deti aj pocas manzelstvo a na Seba si zarob..

mata90
21. nov 2022

Prepáč,ale je to smutné mať takého muža, ja keď som s deťmi doma už pár rokov, a manžel ešte pár rokov dozadu zarobil len niečo cez 800€ ,z toho platil pôžičku a ešte mi dáva peniaze do domácnosti a to som ho nemusia prosiť. Takýto chlap je úbohý, čo nechá ženu trápiť sa s pár € a on si užíva...

kristinapetronela
21. nov 2022

Takých ako tvoj manžel je veľa len ženy sa to hanbia priznať .minule v Tescu jedna mamička chcela kúpiť nieco dieťaťu na oblečenie ,jej manžel ju za to strasne zdrbal ..normálne hanba čo stvaral...pritom poznám tu rodinu on tiež zarába veľké prachy ,chodí niekoľko krát ročne na dovolenku - s kamarátmi bez rodiny ,ona pracuje ale asi minimalka no zato starostlivosť o deti 100 percent . Takže tiež som si povedala ,že radšej bez debila ako sa zaňho hanbiť a veľa ľudí vie ako sa správa a lutuju ju aj deti. Určite by mali byť peniaze v rodine spoločne 👍

autor
21. nov 2022

@riyadh nikdy mi nešlo o jeho peniaze, ja ich nechcem. Chcem len spravodlivosť pre deti, aby oni nemuseli chodiť vo veciach zo sekaca a otecko v značkových...

kornelies
21. nov 2022

Idealny priklad ekonomickeho tyrania zo strany manzela. Bohuzial je to realita, aj ked zakon hovori nieco ine.
Zacni si hladat pracu a manzelovi oznam, ze nebudes rodine k dispozicii 24 hodin denne. Chces pocut ako si predstavuje starostlivost o deti hlavne pocas chorob. Myslim, ze opatrovatelka pohlti cast prijmu, tak si rychlo rozmysli, ci necha peniaze v rodine alebo bude platit cudziemu cloveku.

ejbyk
21. nov 2022

Ved ale živit 5 ludí z 380 e je nemožné!, to mu chutí somárovi ked mu navaríš a on ani groš na to neprispeje....ble!
každý jeden deň by som mu to pripomínala.....

kristinapetronela
21. nov 2022

Jedine požiadať o výživné a potom môžeš aj deťom kupovať značkové .je to strašné ale čo spravíš pokiaľ on je bulo nič s tým normálnym spôsobom nespravis

poopsie
21. nov 2022

Tak to je riadny dement, veď taký musel byť od začiatku.. A ty si s nim spravíš 3 deti.. Tiež nerozmýšľaš🤦‍♀️

cyberk
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cyberk
21. nov 2022

Ale toto ste si mali vyriesit pred plodenim deti, to vyzera, ze si sa nechala nabuchavat lebo vsak ma super plat, ale co z toho ked je to chujko ;)
ja som tiez na RD a na zabavu mame urcene stejne mnozstvo $, vsetky ostatne peniaze sa posielaju na spolocny ucet, z kt. platime vydavky kol domacnosti, stravy a drogerie 🙂 skratka vsetok nevyhnutne.

liv1
21. nov 2022

Deti aj manzelka ma pravo na rovnaky zivotny standard, takze neviem ci dokonca sa s tym aj nieco neda robit, aby ti daval peniaze. Snad sa nemylim, v skupine pravne poradenstvo by ti vedeli lepsie poradit. Drzim palce nech sa ti s tym nieco pohne. A velmi premyslaj, ci zivot s takymto clovekom ti za to stoji. https://ficek.sk/vyzivne-na-manzelku-manzela.html

autor
21. nov 2022

@cyberk hovorím, ja o jeho peniaze nestojím, keď sme sa spoznali pred xy rokmi nemal ani zďaleka takýto plat, celkovo on bol iný, iný než je teraz ...

ivik4
21. nov 2022

Dobry kreten 🙄
Ziadala by som o vyzivne

danica2711
21. nov 2022

pri takom debilovi, čo si si vzala a dobrovoľne s ním urobila 3 či koľko detí, ti neostáva nič iné, len si dať stanoviť výživné na deti. Finančnú situáciu ti to zlepší, ale inak... ako človek zjavne nestojí za veľa

mam1na
21. nov 2022

Takto žije veľa žien po boku úspešných zamestnaných polovičiek... Maloktorá si to prizná... Je potom vďačná za kyticu či drahšiu bonboniéru na Valentína, ktorú odfotí a zazdieľa.
Potom dotyčnému pánovi "manželovi" a "otcovi" vyhovuje, že má doma full servis... Od A po Z... Vrátane radovánok, kedy chce, ako má chuť.
Lebo sú to jeho zarobené peniaze a môže si zo zbytkom mimo energií udělat své.
Otrasný prístup a že si to "musela" prijať.
Iste ti to vadí, ak si vypichla tie legíny z Pepca...
Nepoviem, že si vyčlení financie na svoj osobitý štýl obliekania, hobby a komfort, ale nie že ty budeš za chudinku a deťom bude tiež odopreté, napríklad spoločné zážitky atď...
Smutneee....... Čo s tým chceš robiť?

liv1
21. nov 2022

A ak sa pytas ako je to u nas, ja mam kartu od manzelovho uctu, potom mame aj spolocny ucet a vsetci cela rodina zijeme rovnakym standardom. Mrzi ma, ze to takto mas, a treba s tym nieco robit. Urazajuce komentare vytesni. Mna by inak najmenej trapilo to oblecenie…

jazula
21. nov 2022

On bol sám na dovolenke a doma nerobí ani nákupy potravín? Žije ako cudzí človek, separé jednotka.
My žijeme viac ako rodina a to nie sme s partnerom zosobášení…

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkakravcova
21. nov 2022

Pri týchto témach si vždy hovorím, že vďaka Bohu za tietovetičky:
"Muži sú povinní starať sa o ženy za to, že Boh uprednostnil jedných pred druhými.." (Korán, 4:34)
"A ten, komu sa narodili deti má povinnosť zabezpečiť im potravu a ošatenie podľa dobrej zvyklosti." (Korán, 2:223)

(ak muž sebe kupuje značkové, mal by aj manželke a deťom)

autor
21. nov 2022

@mam1na to som len dala ako príklad, ale jasne , že mi nieje príjemné, že ako žena sa nemôžem pekne obliecť, ale toto je naozaj tá najposlednejsia vec . Hovorím máme kvantum ďalších problémov, toto je len kvapka. Chcem sa rozviesť, mám už aj termín s právnikom, ale bojím sa, ako to bude potom , aj keď ani teraz to nieje dobre ...

syslik81
21. nov 2022

a kto plati jedlo kozmetiku nakupy? bud ziadaj vyzivne alebo dieta do jasli a chod do roboty ..najdi si opatrovatelku pre pripad chorob a prazdnin a ucet za nu posli manzelovi ...

sense
21. nov 2022

Predpokladám ze takto to bolo aj predtým ako ste mali 3 deti. Tak sa čudujem ze ti vadí až po 3ndetoch.
Rozprávala si sa o tom z manželom? A kľudne môžeš riešiť výživné aj počas trvania manželstva.
A ak nepomôže rozhovor tak by som mu oznámila ze nastupujem do prace a nech zabezpečí opatrovanie pre deti, keďže deti sú aj jeho

trgypadl
21. nov 2022

@cyberk 🤮

autor
21. nov 2022

@sense áno bolo to aj predtým tak, ale prerábali sme dom , tak som si myslela, že on peniaze dáva do domu, uskromnila som sa, až keď som zistila , že v dome sa malo čo robí a on si užíva ...

negymama
21. nov 2022

autorka HALOOO! zobud sa. Ste manzelia a to nie su JEHO peniaze, ale VASE!
V manzelstve plati BSM, bezpodielove spoluvlastnictvo manzelov...teda vsetky, vsetky vase prijmy v manzelstve su spolocne a mate mat vsetci, ty deti aj muz rovnaku zivotnu uroven.
Rodicovsky prispevok je len prispevok statu na vychovu deti, to nie je tvoj zarobok na uzivenie teba a deti. Si pripad ekonomickeho tyrania. Pri plate 2400 e plus tvoj rodicak by ste mali mat ako rodina aj pri hypoteke velmi slusnu zivotnu uroven.
My mame ako rodina podobny prijem, dokonca trosku mensi...a sme 6sti z toho 4 deti v pubertalnom veku, ktore maju daleko vacsie vydavky nez skolkari a batola. A mame sa dobre, nekupujem veci z Pepca.

vlado818
21. nov 2022

Ja fakt zasnem nad clankami ktore tu ludia uverejnuju. Myslite si ze to je vsetko pravda ? Lebo mne sa rozum zastavuje nad tymito pribehmi. Fakt ste niektore take bl... ze si nechate spravit co i len 1 dieta a potom sa cudovat ...? Ak su len 50% diskusi pravda tak klobuk dolu. To ste 3x mala zatmenie pri sexe ze mate doma hajzla?

mam1na
21. nov 2022

Poradím ti. Buď k sebe úprimná. A hľaď na deti ale aj na seba. Sama cítiš, čo a ako sa deje...
Takýto život by ťa len ťahal ku dnu, (a čo psychika a sebavedomie...)
Ak nepomáha komunikácia, rieš to. Vidím to na veľa premlčaného, čo ste nemali vôbec vydiskutované.
Mrzí ma to. Ale isto v sebe objavuješ silu, zmeniť to a žiť inak... Čas beží neúprosne rýchlo. Drž sa......

autor
21. nov 2022

@vlado818 2x, staršie sú dvojčatá, ano mala som, teraz si to u priznám... Je ťažké pochopiť ženu v takejto situácii ja viem. Sama nechápem. Ale bohužiaľ stalo sa, mám zdravé deti a za to som vďačná.