Ahojte dostala som info ze vraj ked niekto ziada o osobny bankrot tak ho nedostane ak ma vyssi prijem? Napriklad mam prijem raz 1500, inokedy 1000 iny mesiac zas 900 a posledne som mala 700 a teraz 800. Som ZTP mam lieky plus zvlast stravu a je to ozaj financne narocne. Byvam v podnajme vsetko platim sama. Dlh mam cca 15000 ktory som splacala doteraz bez vacssich problemov no teraz mam vela vydavkov a uz som nezaplatila za 2 mesiace pretoze nemam z coho. Kedy zacina exekucia a kolko mi zoberu z vyplaty?
Prosim nerieste naco som tie peniaze potrebovala ale piste len k veci dakujem
@anjelicek26 s bankou som to riesila a nechcu pomoct vraj to musim uhradit. Byvam v garsonke
Musíš sa naučiť lepšie finančné hospodáriť. Ten príjem taky nízky zasa nie je pre potreby jednej osoby aj keď je na špeciálnej strave atp... Nateraz požiadaj rodinu alebo zamestnávateľa o pomoc.
No takto, pokial viem, tak minimálne rok ti musí bežať exekúcia, aby si si mohla požiadať o osobný bankrot
Ten bankrot tiež nemáš urobený za 2 mesiace, čiže exekútor ti bude strhávať peniaze + odmenu pre seba
Podľa mna je lepšie si dohodnúť splátkový kalendar ako živiť exekútora
Koľko máš ešte splatiť?
@anjelicek26 a v com mi ma akoze zamestnavatel pomoct?
@pribinak ale ako to dohodnut mam splatu 400 euro. A zostanem mi na cely mesiac 400. 300 platim garsonku a zvlast ostatne veci
Ak ma delikvenciu, banka neodsuhlasi odklad.
Máš plat + invalidný. Tak hľadaj další príjem.
Nechápem ako ti mohli schváliť pôžičku keď nemáš príjem
@pribinak asi vtedy príjem mala, mohlo to byť pred rokmi... Netušíme, s čím je ztp, ale ja aj bez ztp neviem či by som zvládala 2 roboty.
@anjelicek26 800€ je šialene málo, garsónka v Bratislave stojí od 400 vyššie, ktovie, kde býva...
osobny bankrot: Osoba musí byť platobne neschopná. Fyzická osoba (to si ty) je platobne neschopná, ak nie je schopná plniť 180 dní po lehote splatnosti aspoň jeden peňažný záväzok.
@any_soj len kto jej potom dal taky úver s takým príjmom a splátkou 🫣 jedine dat to do prenájmu a k rodičom...
Osobny bankrot ale neznamena, ze dlh nezaplatis... Musis hladat riesenia.
Garsonka nie je moja a rodinu nemam. Dalsiu robotu mozem robit len po vykendoch ale nic take som nenasla.
Som sice ZTP ale na invalidny narok nemam.
Ani na polovičný? To sa mi nezda
@pribinak nie nesplnam podmienky. Ztp mam z uradu prace nie zo socialnej. Ludia si to casto pletu
Sociálna poisťovňa? Čo to splietas? Preukaz vydáva Úrad prace
@pribinak mas v tom misung. Ja mam preukaz s uradu prace a plus mam ZTP na 50% z posudku z uradu prace. Ale socialna poistovna rozhoduje o invalidnom dochodku a mne ho nedaju pretoze podla nich som schopna prace
@pribinak ludia si to casto pletu. Lebo mieru poklesu zarobkovej cinnosti rozhoduje posudkovy lekar na urade prace
Takze ty nemas invalidny dochodok, iba preukaz ZTP.
To je nejaka novinka, ze UP ma posudkovych lekarov, ktori rozhoduju o miere poklesu zarobkovej cinnosti, co je vlastne invalidita?
@martinkatinka ved to vravim som ZTP len nrmam invalidny
@oli18 nie zle to chapes. Na to aby si dostala ztp preukaz musis ist k posudkovemu lekarovi na up ktory na zaklade zz ti napise kolko % je tvoja miera poklesu pracovnej schopnosti. Na zaklade toho mozes ist na SP kde si das ziadost o posudenie na ID kde Ti dalsi lekar posudi stav. Moze sa stat ze cez urad prace Ti prrukaz daju aj potvrdia percenta ale SP povie ze mozes a dostanes trebars len 20% na zakladnu diagnoxu alr nie je to dost na ID.
@autor https://www.podnikajte.sk/vymahanie-pohladavok/... tu mas odpoved na tvoju otazku a rozpisane ako sa exekucie pocitaju zo mzdy. je to celkom zrozumitelne napisane.
@zojazoja dakujem
No tak ja neviem, ale ak je naozaj pravda to čo píšeš, a vieš to papierovo dokázať, tak založ príspevok na rozne dobročinné stránky ako donio, či ludialudom, a určite sa tam nájde viacero darcov ktorí ti pomožu s týmito finančnými ťažkostami....
@tomas123456789b pochybujem ked tam napisem ze zarabam tolko ze mi niekto prispeje. Nemam ziadne byvanie som vedena ako bezdomovkyna a ked som skusala aspon na stravu nic som nedostala lebo vsetko dali ukrajncom
To sa dá byť v podnájme, byť vedená ako bezdomovec, dostať úver , a byť zťp , zároveň ?
Wau
Ok, uz chapem. O ZTP som sa nikdy neuchadzala, ale o ID ano. Cez SP.
Píšem k veci - prestahuj sa do garzonky alebo k rodičom a okamžite ries omeskane splatky. Osobny bankrot je úplne posledný krok a ma dlhodobe následky na tvoju finančnu situáciu smer ziadost o hypotéku ci čokoľvek iného. Prvé sa ozvi banke kde dlzis a hladajte spolu riešenie (dočasný znížené splatok napriklad).