Z vasej skusenosti - mate alebo nemate nejake urazove poistenie?
nie, viac do toho vrazis ako ziskas. radsej si odkladame a mame takto rezervu keby daco (napr. nizsi prijem po uraze)
Ja áno, za 4 mesiace cca 3500. Záleží ako ju máš spravenu
Mám životné poistenie. V rámci neho trvalé následky, kritické choroby, hospitalizácia a PN. Využila som PN, hospitalizáciu a jednorázové plnenie za kritickú chorobu. Čiže mám poistené udalosti, kde človeku vypadne príjem na dlho, mne vtedy vypadol na viac ako rok. Dostať 200 eur za úraz, ako je spomenuté v prvej reakcii, v tom ozaj nevidím význam.
@nairobi predpokladam, ze rocne platis viac a mozno aj viac rokov platis
@misiak7777 a ako ju mas spravenu ty?
Určite áno, nikdy nevieš, kedy sa ti stane úraz a aký veľký, koľko budeš práceneschopny, atď.
Ja som si pred pár rokmi obarila priehlavok na nohe, chodila som ambulantne na ošetrenie vyse 2 týždne... Ale do práce som chodila, aj keď kryvkala, bola som iba 1 deň doma+ víkend. Dostala som od poisťovne 500eur, a o rok neskôr za trvalé následky (zmena pigmentacie koze) opäť 500 eur.
Mám tam PN, denne odškodné, zlomeniny, rizikové choroby, trvalé následky a úraz. Mesačné platím cca 54 eur
Určite áno. Máme hypotéku . Keby príde k úmrtiu alebo invalidite , je to kryté . A samozrejme akýkoľvek výpadok príjmu, akokoľvek . Nie je to lacné , ešte som to chvalabohu nevyužil a verím že ani nebudem musieť , ale viem že keď sa niečo stane tak sme celá rodina finančne v pohode.
@bolarazjedna a ak to porovnas s tym kolko platis za poistku?
@misiak7777 drahe veru
@martinbud aha, cize zabezpecenie rodiny,
Mám hypotéku, nemôžem si dovoliť ostať bez príjmu. A doteraz sa mi to veľmi vyplatilo
Jasné. Neviem si predstaviť ako by manželka platila hypotéku s dvoma deťmi na rodičovskom príspevku. Ja ako živnostník mám zo sociálky minimum , musíš sa zabezpečiť sama, štát ti nedá toľko koľko potrebuješ.
Jednoznačne sa oplatí mať poistenie, avšak nie len úrazové(pretože to kryje výlučne úrazy), ale nesmú tam chýbať kritické choroby a invalidita, ktorá je často podceňovaná. Podľa štatistík až 95% invalidov sa stáva invalidnými v dôsledku choroby a iba 5% v dôsledku úrazu. PN/denné odškodné je na zvážení každého.
@misiak7777 cena celkom ok . Máš krytu aj hypotéku a invaliditu ?
@misiak7777 aké úrazové máš?v ktorej poisťovní?
Môj muž si zlomil škaredo členok dostal od poisťovne dokopy 1890 eur, mne minule spadol nôž z linky pozerala som si nohu mala som tam 3 stehy dostala som 120 eur 😅
Aj hypotéku mame poistenú.
@ariannazara čo znamená dokopy ? Z akých pripoistení ? Poznám ľudí čo dostali dokopy 15.000 eur alebo 130.000 .
@ariannazara a ako máte poistenú hypotéku ? Úmrtie a invalidita ? A cez banku alebo zvlášť ?
@martinbud raz mu vyplatili určitú časť, denne odškodné a potom trvalé následky ale neviem koľko to už bolo dokopy.
@martinbud áno smrt a pripadne invalidita na výšku hypotéky. Keby sa manželovi niečo stalo tak vyplatia kompletne celu hypotéku.
Ak potrebujete poradiť ohľadne poistenia, kľudne sa mi ozvite. Zodpoviem Vám vaše otázky a poradím
úrazové poistky nemáme. Nepotrebujeme. V prípade PN a a menšieho príjmu máme dostatočnú rezervu. Životné máme a aj to sa na ne nespoliehame
Áno, mám úrazové v rámci životnej poistky. Nemyslím tým ale 100 eur za zlomeninu (i keď je to zahrnuté). Mám na mysli vyššiu poistnú sumu pre prípad trvalých následkov úrazu, kedy sa človeku prehodí život naopak. Úrazové poistenie je pomerne lacné, pretože úrazy s trvalými následkami sa vyskytujú menej často ako napr. choroby. Za jednotky eur mesačne je možné mať poistné sumy na úrazy v desiatkach tisíc s progresiou.
Syn dostal za zlomenu ruku 1200€
Prvýkrát som to využila pred mesiacom - škaredo som spadla na schodoch rovno na nos - dostala som 186€ - Alianz,,,ono je to dosť prísne posudzovane