Ahojte, chcem sa poradiť, či už niekto zažil alebo pozná niekoho, kto sa dostal do takejto situácie, nechcem rozoberať podrobnosti, ale mám dosť vážne finančné problémy a som v omeškaní 6 mesiacov a poslal som iba jednu splátku, viac sa mi nedalo, nie sme na tom dobre ani v rodine s peniazmi a dlh vymáha spoločnosť MCGA, bolo mi povedané, že hrozí každú chvíľu zosplatnenie, ale celú sumu v omeškaní nemám šancu zaplatiť, pomôcť mi nemá kto a refinancovať sa mi samozrejme nedá, keď mám takéto záznamy v registri, napadá Vás niečo, ako z tejto situácie von? Lebo v podstate som stratil všetku nádej a nevidím šancu, ako to zachrániť, snažím sa hľadať prácu, brigádu, všetko možné, ale neviem, čo robiť, som z toho na prášky. Ak by sa úver zosplatinil, bola by to suma okolo 5000 eur, ktorú v banke dlžím.
Toto je najlepšie riešiť vopred s babkou keď vieš, že budeš mať problémy so splátkami teraz sa bude veľmi ťažko dať niečo robiť ale určite čím skôr sa treba spojiť s bankou a ona navrhne možnosti alebo prípadný postup, čo ako ďalej.
myslim ze nema 15rokov aby tu cital karhanie ludi. Nikdy neviete kedy sa to moze stat prave vam. Hlada napady, nie vycitky ci slova typu do buducna sa poucis. Stalo sa ide zivot dalej prisiel da poradit
Kvoli 5000e nema zmysel osobny bankrot, to sa s tebou este viac potiahne. Zavolaj banke, ak je to uz u exekutora - hovor s exekutorom. Spravte splatkovy kalendar, a ty sup zadok hore a do zahranicia, tam za par mesiacov vies ten dlh odrobit. Je skupina mladi slovaci v nemecku, slovaci v anglicku, slovaci boh vie kde - napis tam... aj keby mas ist kable natahovat, zarobis dost. Su tam slovenske kolektivy, ak je problem v jazyku. Tuto to nemas sancu oddlzit v realnej dobe.
Banka to postúpila na vymáhanie, pretože si s bankou nekomunikoval. A to je zásadná chyba. Banka vie, že sa môže človek dostať do ťažkej situácie. A vie situáciu s klientom riešiť, ale nie ak klient banku ignoruje. Takže riešenie... zavolaj do banky, že bežné dohodnuté splátky nevieš hradiť, ale si si vedomý záväzku a chceš sa dohodnúť na nejakom splátkovom kalendári, na sume, ktorú si schopný mesačne platiť. Ak banka povie, že celý záväzok je možné riešiť už iba cez spomínanú inkasnú spoločnosť, oslov s prosbou o splátkový kalendár ich. Ale pozor, ak sa splátkový kalendár poruší, padá a áno, môžu potom zosplatniť naraz celý úver. Toto je aj v podmienkach, s ktorými si súhlasil pri podpise úverovej zmluvy. Takže odporúčam riešiť to splátkovým kalendárom. Inak skôr či neskôr príde exekúcia, ak sa nedohodnes na splátkovom ani s exekútorom, tak potom exekúcia na účte, exekúcia v práci, spísanie majetku exekútorom na adrese trvalého bydliska a v prípade exekúcie nad 2000 eur aj exekúcia na nehnuteľnosti. Tu treba počítať s tým, že s exekútorom sa nebude dať dohodnúť na takých sumách, ako s bankou či inkasnou spoločnosťou (s nimi je možnosť dohodnúť sa aj na nízkych mesačných platbách).
Iná alternatíva ako riešiť to splátkovým kalendárom nie je. A ako som napísala, pri ňom už nie je možnosť nezaplatiť každý mesiac načas.
Presne tak, žiadne bankroty pri takej sume sa to dá zvládnuť. Vykomunikovat to s inštitúciou na ktorej to stojí, dohodnut splátkový kalendár a pracovať. Vždy sa dá zarobiť dosť keď sa chce a dostatočne hľadá, a ak nechcete mat problémy tak treba obatovat ten čas a úsilie na splácanie dlhu.
@redbull92 buď zahraničie, alebo hocijaká práca z ktorej sa dá vyžiť a aj splácať. Škoda, že zlyhala komunikácia s bankou a neriešilo sa to od začiatku keď prišiel problém so splácaním.
@redbull92 mala si to riešiť pred 6 mesiacmi 😉 teraz čakaj na exekútora