ahojte, moja znama plati odvody do zdravotnej poistovne uz po nebohom zosnulom manzelovi faktom ale zostava to ze pred smrtov mal nedoplatok.
Poistovna tvrdi ze musi to splatit , da sa nieco robit ohladom toho aby to nemusela? ako treba pokracovat? je nejaky zakon ze po smrti treba splatit zdravotny dlh?dakujem
@milacikova bud to zaplati alebo sa v dedicskom zriekne dedictva. Ale to sa musi zriect celeho dedictva a nie len dlhov 🙂 🙂
@milacikova ako tu bolo napísané, vzdať sa dedičstva v plnom rozsahu, tak si to treba prepočítať, ak sa ona vzdá prechádza to na ďalších dedičov
@milacikova nech si zisti, z akeho obdobia dlhy vznikli. Ak je to premlčané, tak to nemusí platiť. Len o tom treba vyrozumieť poisťovnu
dakujem za odpovede , este otazka aka dlzka sa povazuje za premlčiacu dobu? alebo je to dane jednotne nejakym zakonom?
@milacikova http://moje.hnonline.sk/node/613 tu je o tom trosku viac.
ano je..moja mamka musela po smrti mojeho brata..ale nie do zdravotnej..on platila do socialnej poistovne to dobrovolne poistenie..mame na nich tazke srdce lebo poistovna bola ticho asi pol roka nenapisali bratovi ked zil ze ma platit dako sa na to zabudlo..pockali si a potom sa ozvali aj s penalizaciou ale moze sa zriect..dedicstva ..vtedy nemusi sa platit ani dlhy...