Ak môžem, prosím o radu ohľadom mužovho daňového priznania. Kto sa do toho vyzná. Vlani som bola na RD do 30.8. , na úrad práce som sa zaevidovala 2.9. Našla som si prácu iba na dohodu. Po čase ma vyevidovali, na dohodu som robila do 2.12 potom späť na úrad práce. Zarobila som 900 v hrubom. Píše sa do mužovho daňového priznania 900 alebo tých 800 mínus odvody?
píše sa hrubá mzda + nezabudni, že ak si poberala aj dávku v nezamestnanosti - aj to pripočítaj - aj to je totiž považované za tvoj vlastný príjem.
@dzulli1980 ďakujem , takže 900 mínus odvody to je cc tých 800. Podporu som nemala, firma kde som pred deťmi robila už dávno skrachovala.
@alenah31 20 rokov s tým robím, uvádza sa vlastný príjem manželky znížený o zaplatené poistné a príspevky (dokonca aj v tlačive DP je to uvedené ako poznámka).
@dzulli1980
@alenah31 tak už nerozumiem tak 900? či 900 mínus odvody? A vlastne koľko mesiacov je nárok?
@dzulli1980 ďakujem, .pohľadam tie poznámky
Odpočítava a nárok 11 mesiacov, nakoľko 1.9. neboli splnené podmienky. Ak si teda bola evidovaná na UP a máš potvrdenie.
V daňovom priznaní typ A je to na str. 2 poznámka 6), v daňovom priznaní B je to na str. 2 poznámka 8)
nie odpočítavajú - pardon - splietam dve témy.
Ešte raz čítam tvoj koment a tých 11 mesiacov platí, iba ak si bola k 1.10., 1.11. a 1.12 evidovaná na UP. Inak iba za taký počet mesiacov, na začiatku ktorých boli splnené podmienky.
@zuziquest 2.9. ma zaradili a 24.10. ma vyradili potom 5.12. ma zaradili a v januári 23 vyradali
Tak iba 8+1 a treba vydokladovat.
Hrubá mzda - odvody.