Nezvládam platiť úvery

peta12323
6. aug 2024

Dobrý deň som zamestnana no nezvládam platiť úvery. Ako zvyknú banky postupovať? Najprv ide exekútor alebo hneď budú strhávat zo mzdy? 1 je nebankovka 1 raifaiseen 1 paušáli

jarka_black
6. aug 2024

najprv smer banka a dohodnúť menšie splátky

peta12323
autor
6. aug 2024

@jarka_black ale oni my nedajú menšie splátky a ak aj áno už som nejaké 3 mesiace pozadu a nemám to ako zaplatiť... Keby tie 3 mesiace viem nejako pokryť vedela by som začať odznovu

solange7
6. aug 2024

@peta12323 chod do banky kde mas uver, vysvetli co mas za problem. Mozno by ti mohli zrefinancovat uver z nebankovky spolu dokopy do jedneho uveru. Natiahli by ti dlzku splacania a tym padom by sa ti zmensila suma splatky.
Pausal si zrus a prehod si ho do 4ky alebo radosti. Ak splacas nejaky drahy telefon, tak bohuzial to sa riesit neda.. jedine znizit sluzby ale ta splatka za mobil ti tam ostane.

Urcite by som to hned nevzdavala a necakala na exekutora.

simsalabim
6. aug 2024

@peta12323 najhorsie, co mozes urobit, je nekomunikovat s bankou.

peta12323
autor
6. aug 2024

@solange7 lenže keď ruším paušál tam dostanem pokutu nie?

di1234
6. aug 2024

@peta12323 paušál rieš ako posledný. Máš 3 mesiace nevyplatený úver v banke. Utekaj tam a začni riešiť toto 🙂

solange7
6. aug 2024

@peta12323 hlavne chod do tej banky. Lebo ak planujes veci v zivote brat ako neda sa, neviem, nechcem, skoncis s exekuciami na najblizsich minimalne 10 rokov. A v banke ti uz nedaju na uver ani papriku.

la_dolce_vita
7. aug 2024

Ak chces refinanc, nemozes mat dlzne splatky.

gab1sol
7. aug 2024

@solange7 banka neskonsoliduje úvery, ktoré sú nesplácané. Neprejde úverovým registrom.

Ale platí, čo je vyššie písané - nehrať mrtvého chrobáka a riešiť to s bankou, informovať ju o situácii.

solange7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
solange7
7. aug 2024

@gab1sol omylom som zmazala odpoved. V povodnom prispevku na ktory som jej pisala to nemala uvedene.