Potrebujem poradiť ako nastaviť poistku pre celú rodinu.
Pre deti som chcela.
- kritické ochorenia
- trvalé následky urazu
Pre rodičov
-PN
-kriricke ochorenia
- trvalé následky urazu
- smrt
- invalidita
Chcela by som len také najväčšie riziká a suma by bola 20 000 € myslíte že môže byť alebo na nejaké riziko som ešte zabudla ?
Hospitalizáciu, malé úrazy a chirurgické zákroky bez nejakých trvalých následkov sú podľa mňa zbytočné .. čo nejako nenarušia príjem domácnosti keďže keď budem trebárs v nemocnici tak budem logicky na PN čiže by mi išlo poistenie z toho
Ja by som to spravila uplne inac, neviem aky mate prijem ani nic..
@sweet20 tak mi poraď prosím
@sweet20 po vyplatení všetkých potrebných veci aj stravy nám ostáva cca 800€
Cez aky porovnavac to vyklikavas?
Na prijem , cize mzdu sa pytam kvoli tomu aby si si vedela nastavit pn (cize tam musis dopadovat 45% zvysneho prijmu, nakolko ti daju iba 55 percent) ... neviem ci ti staci podla tvojej mzdy nastavit , pripoistenia , na 20 000. Ja davam min. 25 na jednu dospleu osobu napr. Na kriticke ochorenia
@sweet20 dobre. Tak dali by sme to na 25 000€ .. ale veci, ktoré budem mať v poistke sú podľa teba dostačujúce ako tie najväčšie riziká ?
My máme poistku v Allianz, ale jeden dlhý večer som si čítala všetky tie podmienky ktoré nikto nečíta, a teda poviem ti že je to masaker nevýhodné. Určite lepšie poistku mať ako nemať, ale v tých podmienkach je reálne všetko napísané kedy ti poistku nepreplatia.
@raztovsetkozmizne no my sme chceli ísť do Generali
Generali je zbytocne drahe... treba vymenovat diagnozy za posl. 10 rokov, ci si fajciar a ti mozem povedat priblizne kde si urob porovnania
@sweet20 ja som fajčiar, za posledných 10 rokov mal len syn akútnu bronchitidu inak nic nikto z nás
Za mňa aj Generali/ Youplus je fajn. Majú napr kritické choroby rozbalíkované. Teraz tam majú aj kampaňové zľavy, ak by ste chceli viac info, kľudne mi napíšte.
Autorka neries to sama ale najdi si financnika
@sweet20 ale nejakych som mala ale nebola som spokojná .
Akurát si dávaj bacha, pretože poväčšine to tak chodí, že v poisťovni s tebou nevypíšu ani zdravotný dotazník- všade dajú odpoveď nie a tým pádom budeš mať potom problém s plnením. Taktiež veľa záleží aj od toho, na akého pracovníka natrafíš, čo sa týka odbornosti.
Tak potom neviem poradit
Potom si nemala dobrych ak si bola nespokojna
Nezabudnúť na oslobodenie od platenia v prípade invalidity či choroby/smrti rodiča✌🏼
Ja osobne by som nedavala dvoch dospelých na jednu zmluvu.
@raztovsetkozmizne pokojne mi napíš čo ťa prekvapilo v poistných podmienkach, 13.11 to môžem pripomienkovať. alebo vysvetliť 😊
Treba zohľadniť príjem, fin. rezervu, úspory v dôchodkových pilieroch, výskyt ochorení v rodine atď. Aby ste to mali primerane. Slabá poistka neplní potom svoju funkciu. Predimenzovaná poistka je zbytočne drahá.
Toto sa nedá riešiť v diskusii. Je treba osobné údaje. Najlepšie ak poistenie vzniká v dialógu a dôkladnom prepočítaní. Minulý týždeň chcel mladý muž podpísať poistku hneď v kancelárii, ale odmietli sme. Nie v eufórii! Návrhy sme mu vytlačili, nech si k tomu so ženou sadnú. Prípadné uzavretie zmluvy s chladnou hlavou.
Vo všeobecnosti platí, že pre deti je múdre dať maximálne možné sumy, aké poisťovňa ponúka na úrazy a choroby.
U dospelých treba optimalizovať.
Mne pride invalidita zbytocna, poistovne to vacsinou maju nastavene od 70% a ziskat 70% v socialnej poistovni je malo pravdepodobne.
Skor by som si dala hospitalizaciu. Tu mame na nas aj u deti. Vyuzila som pri porodoch, dieta v nemocnici... pokrylo mi naklady, ktore som musela uhradit v nemocnici.
@jarka_black práveže podľa mňa naopak. Dieťa do domácnosti zatiaľ neprináša žiadny príjem, čiže ak sa dieťaťu stane uraz s ktorým bude doma 2 mesiace , hovorím o svojich starších deťoch , tak ma to nebude nič stať ale ak sa mne stane uraz a budem 2 mesiace mimo spoločná kasa v domácnosti si to odnesie. Skôr takto ja premýšľam. Ako živiteľovi rodiny keď sa niečo stane a vypadne na PN na pol roka je to problém.
@maris5 dá sa aj od 40%
@oliviakatka prečo nie 2 dospelých na 1 zmluvu?
dieťa síce neprináša žiaden príjem, ale keď bude mať úraz, nebude v nemocnici dlho a potom bude len doma a ty sa budeš oňho starať, takže ty prídeš o príjem. pokiaľ nemáš možnosť robiť z domu. syn tak bol viac než pol roka odkázaný na pomoc po úraze.
Čo sa týka hypotéky to máme zvlášť úverovú asistenciu premium .. kde je zahrnutá tiež smrť , invalidita , kritické ochorenia na výšku hypotéky