Ahojte je tu niekto taky co chodi na velky nakup 2 krat do mesiaca ? A robite si rozpis jedla na dva tyzdne? Nejake tipy co varit.
Ja to zvyknem robiť tak, že to čo použijem a je to taka často použivana klasika tak hneď dopisujem do zoznamu, mame s mužom takú zdieľanú appku. A potom ideme podľa zoznamu + ak chceme niečo netradičné tak prihodíme. Napr. varila som
- boloňské špagety tak som hneď dopísala paradajky v plechovke, hovadzie (pomeliem a do mrazáku), cibuľu, mrkvu, špagety.
- rizoto tak do zoznamu ryža, bravčové plece, hrášok v konzerve, paradajkový pretlak, kyslé uhorky, eidam tehla, a prihodila som olej 5l.
- muž robil buchty tak hneď pridal múka, mlieko, maslo, tvaroh...
- robila som vývar a už píšem kaleráb, mrkva, cibula, zeler, petržlen, pór, cesnak, rezance, kuracie na polievku, kuracie prsia (varím vo vývare lebo ich milujeme jesť nakrájané v polievke), kukurica (syn si dáva do polievky)
- potom lososa so zemiakmi tak už dopisujem losos, zemiaky, citrón, maslo
Počas dní prihadzujem čo vidím že treba dokúpiť, hygienické, čistiace, ovocie
No a potom ideme do obchodu a podľa toho nakúpime (zdvojené potraviny koľko uznáme za vhodné). A ak si povieme ze chceme najblizsie panenku tak ju kúpim.
Mne sa to tak osvedcilo, nerada mám že vymyslím čo idem variť a musím ísť nakupovať.
Robím rozpis na celý mesiac a na nákup chodím 1 do týždňa
@dzarika chodím na nákup 1* týždenne, teda objednávam nákup, aby som bola presnejšia, domov mi ho len prinesú. Áno, robím si rozpis, čo na ktorý deň a podľa toho nahadzujem suroviny do košíka, plus k tomu ovocie, zeleninu, pečivo...no čo treba. Ak mi náhodou nevyjde pečivo na celý týždeň ( mrazím ho), tak mám do rezervy doma aj nejaké to droždie, múku a upečiem vlastné. Ak sa chces inšpirovať bezmäsitými jedlami môžeš pozrieť aj môj album v profile, väčšina je tam taká rýchlovka.
inšpirujem sa tu na skupine rozpis jedalničkov https://www.modrykonik.sk/group/4545/
alebo skupina "dnes na obed" https://www.modrykonik.sk/group/2000/
alebo na internete, podla špajze, chladničky, podla toho čomu končí záruka a podľa akcii v obchodoch, pozeram letáky a kde je v ten týžden najviac výhodných vecí v akcii z ktorých viem navariť tam idem na celý nakup.