Náhrada za bolesť 2024

22. jan 2024

Zdravím, mám niekoľko otázok ohľadom bolestného .. chcela by som odpoveď najmä od tých ktorí o tom niečo vedia a nie len dohady … ak som prišla k úrazu v roku 2023 ale lekársky posudok s bodovaním mi lekár vystaví teraz pretože teraz mi liečba skončila .. budem mať vyplatenú hodnotu bodu za rok 2024 alebo 2023? Sociálna poisťovňa zatiaľ ani neurčila hodnotu bodu na rok 2024, ( má nato čas do mája ) dovtedy platí hodnota bodu z roku 2023? a posledná otázna, koľko trvá kým to poisťovňa vyplatí?? Ďakujem za relevantné odpovede !

alenah31
23. jan 2024

vyplatená bude hodnota bodu z r. 2023. SP má na akékoľvek rozhodnutie k priznaniu nároku od podania žiadosti 60 dní.

autor
23. jan 2024

@alenah31 ďakujem pekne za odpoveď

modrekukuk
28. jan 2024

O aký úraz sa jedná? Zranenie po dopravnej nehode, pracovný úraz, zodpovednostná škoda, obeť násilnej trestnej činnosti ... ? Treba úraz presne definovať, aby sa podala správna odpoveď.

autor
28. jan 2024

@modrekukuk zodpovednost za skodu

modrekukuk
28. jan 2024

Zodpovednosť za škodu? Ako došlo k úrazu? Aké zranenia vznikli? Ak je to zodpovednostný úraz, odškodnenie by mal platiť ten, kto úraz spôsobil resp. ak má na takéto udalosti poistenie, tak by malo byť poistné plnenie čerpané z jeho poistenia. Pozor, je veľmi dôležité, aby bola preukázaná tkzv. príčinná súvislosť a aby bol správne vypracovaný Lekársky posudok.

autor
28. jan 2024

@modrekukuk spadla som na ľade na neposypanom chodníku .. požiadala som mesto o náhradu za bolesť.. mesto má poistenie zodpovednosti za škodu.. moju žiadosť prijali aj s lekárskymi správami a žiadajú ma ešte obodovaný lekársky posudok.

autor
28. jan 2024

úraz bola zlomená noha a sú k dispozícii kamerové záznamy z mestskej polície

autor
28. jan 2024

@modrekukuk a co znamena v tomto pripade “ spravne vypracovany lekarsky posudok?”

modrekukuk
29. jan 2024

Lekársky posudok by mal byť vypracovaný správne. Každý lekár nevie správne vypracovať Lekársky posudok. Je potrebné, aby vedel správne čítať Lekárske správy, Operačné protokoly, aby vedel spájať vzniknuté diagnózy, aby vedel v prípade možnosti správne percentuálne. navyšovať vzniknuté zranenia.

modrekukuk
29. jan 2024

Aby ste dostala toľko peniažkov, na koľko máte skutočný nárok, nájdite si lekára, ktorý vie správne bodovať vzniknuté zranenia. My sa tejto problematike venujeme viac ako 17 rokov. Spolupracujeme s odbornými lekármi, ktorí pre našich klientov vypracuvávajú LP tak, aby naši klienti dostali 100 % všetkých nárokov.

autor
29. jan 2024

@modrekukuk takze to nemusi vypracovavat len lekar ktory ma liecil?

modrekukuk
30. jan 2024

Áno, môže to vypísať lekár, ktorý Vás liečil. Otázne je, či práve tento lekár vie kvalitne vypracovať Lekársky posudok = či vie správne nabodovať Vaše vzniknuté zranenia. Mnohí ľudia si myslia, že každý lekár musí správne nabodovať vzniknuté zranenia. To však nie je pravda. Lekári sa to pri štúdiu medicíny neučia. A pokiaľ sa v praxi nevenujú vypracovávaniu Lekárskych posudkov pre účely uplatnenia vzniknutých nárokov tak, aby pacientovi - poistencovi vyhotovili Lekársky posudok na 100 percent, je veľká pravdepodobnosť, že čím je väčšie, čím je komplikovanejšie zranenie, tým takýmto lekárom, ktorý nevie správne bodovať, vypracovaný Lekársky posudok bude podhodnotený - teda zranený dostane menej peňazí. S touto problematikou pracujeme už viac ako 17 rokov, takže viem, o čom hovorím.

autor
30. jan 2024

@modrekukuk ale moje zranenie je jednoduche , aj ked trosku rozporuplne v lekarskych spravach .. na dvoch spravach mam zlomena pistala ( podla bodovacej tabulky by to malo byt 80 bodov a na poslednej sprave mam ze je to zlomeny vonkajsi clenok - a zato je 30 bodov .. cize ani sama neviem co to vlastne mam ale nie je tam nic zlozite .. nebolo to operovane, ani napravane.. iba sadrova dlaha na 4 tyzdne a posledna kontrola po 6 tyzdnoch . Kedze som na rodicaku uslu mzdu nemam. Takze vela tam ten lekar nemoze pokazit :D

modrekukuk
31. jan 2024

Ak to bude 80 bodov a Váš lekár Vám uzná len 30 bodov, rozdiel je 50 bodov, čo je reálne za úraz utrpený v roku 2023 - 50 x 26,08 € - rozdiel 1.304 €. Bez lekárskych správ sa nedá posúdiť, či bodové hodnotenie za toto zranenie - v položke bolestné - bude možné aj percentuálne navýšiť v zmysle zákona.
Bez lekárskych správ nemožno posúdiť o ktorú zlomeninu ide, či ide o zlomeninu neúplnu, uplnú, s posunom kostí a iné ... čo znamená iné bodové hodnotenie.
Ak sa rozhodnete to s nami riešiť, rada sa s Vami o tom porozprávam.
Za naše služby klienti neplatia nič vopred.
Dohodne sa s nimi odmena, ktorá sa stiahne z vymoženej sumy.
Želám Vám veľa zdravia. 🙂

modrekukuk
3. mar 2024

Dobrý deň, ako ste vyriešila uplatnenie svojich nárokov?

alex1212
10. mar 2024

@modrekukuk Dobrý deň, ak muž ukončil PN po pracovnom uraze 15.2 2024 a bol na PN od 15.2.2023, bude mu vyplatená suma bodu, ktorá je určená na rok 2024 za celé obdobie PN? Mal určených svojím lekárom 285 bodov ale rozhodnutie ešte neprišlo. Ďakujem.

mikele
15. nov 2024

@alex1212 dobrý deň, ako ste dopadli? Mám rovnaký problém. Úraz som mal v roku 2022 a ukončenie liečenia 2024. Ďakujem za odpoveď.

alex1212
16. nov 2024

@mikele náhrada v sadzbe roku 2024

autor
16. nov 2024

@modrekukuk Dobry den, prepacte az teraz som si vsimla otazku, najprv mi to poistovna zamietla ale odvolala som sa a potom mi vyplatili sumu podla bodovania 🙂

modrekukuk
17. nov 2024

@mikele Ak ste mal pracovný úraz - povinná bude Sociálna poisťovňa. Po skončení PN budete mať nárok na bolestné - počíta sa podľa bodovej hodnoty aktuálnej v čase úrazu, SSU - teda trvalé následky - počíta sa podľa bodovej hodnoty aktuálnej v čase uplatnenia si nárokov - čo by malo byť najskôr po roku alebo po ukončení liečby. POZOR!!! Sociálna poisťovňa štandartne neprizná sama od seba všetky peňažné nároky. Je to z jednoduchého dôvodu - čím menej klientovi uznajú a vyplatia, tým viacej ušetrenia, k čomu sú tlačení. Nároky budete mať aj v zmysle - SNZ, cestovné a zdravotné náklady a iné. POZOR!!! Ak si uplatníte do SP nároky sám a následne zistíte, že Vám SP vyplatila nižšiu sumu, je ťažké sa svojich nárokov dožadovať spätne. Ak ste mal úraz pri dopravnej nehode a nebol ste vinník, nároky pôjdu z PZP. Pokiaľ PZP nebolo uzatvorené, tak cez SKP Ak ste mal iný druh úrazu - zodpovednostná škoda - ten sa uplatňuje ináč. Ak máte nejaký druh poistenia, nároky vyplývajú podľa VPP, ktoré tvoria súčasť poistnej zmluvy. Dlho ste maródoval. Vaše zranenia boli pravdepodobne závažné. Ak necháte svoje nároky na vypočítanie či už SP alebo iným komerčným poisťovniam, s predpokladom rovnajúcim sa takmer istote nedostanete všetky peniaze, na ktoré máte nárok. A pokiaľ nie ste znalý medicínskeho a poisťovacieho práva, ani o tom nebudete vedieť. V ťažších prípadoch to môžu byť tisíce i desatísíce €.

modrekukuk
17. nov 2024

O aký úraz sa vo Vašom prípade jednalo: Ktorý lekár Vám vypracoval Lekársky posudok ku bolestnému, ku SSU? Ste si istá, že ste mala Lekárske posudky vypracované na 100 %?

autor
19. nov 2024

@modrekukuk bola to zlomenina vnutorneho clenku, po odratani spoluucasti to bolo 860€, ja som spokojna vzhladom nato ze ja som poistena nebola, a dokazy som mala len mestske kamery, a poistovak mesta sa vykrucal ze vraj ma “ meteorologicky posudok” ze poladovica nebola… mne stacil pri odvolani email od shmu ze za danych podmienok v danom case bola poladovica viac nez pravdepodobna..