Môže štvorčlenná rodina vyžiť z 500 eur?

8. feb 2022

Ženy , dá sa vyžiť 4clenna rodina z 500eur? Len na stravu , po odcitani všetkých výdavkov , zostane 500e🙈 poprosím aj typy ako na to ,ďakujem

sissy27
8. feb 2022

Určite sa dá, veď to máš 100€ na týždeň. Len samozrejme záleží čo nakupuješ, ako s tým jedlom hospodárite… ako príklad - kupovať pudingy z chladiaceho boxu vs. liter mlieka a puding v prášku. Balené vody / malinovky vs. voda z vodovodu a sirup alebo citrón. Obmedziť chipsy, sladkosti, pivko…neplytvať jedlom, teda spotrebovať potraviny v rámci záruky, uvarené jedlo dojesť a nie vymýšľať a vyhadzovať…

ukulela
8. feb 2022

Da sa. Treba planovat jedalnicek a kupovat podla toho, ziadne kraviny navyse. Nebudu to lososy a hvadzie steaky a tiramisu kazdy tyzden, ale da sa. Treba varit ason na 2 dni, co zvysi, zamrazit, kupit radsej 1 litrovy bely jogurt a ochutit, ako 8 malych, atd. Zaradit aj strukoviny, privarky,... nekupovat lupacky a kolace a pid, ale radsej upiect zavin, ci bublaninu.

compra
8. feb 2022

Asi v pohode. Ja som si prave vcera robila prehlad za december a januar. Spolu 600 EUR. Sme 3. V tom aj Vianoce, vacsie zasoby trvanlivych potravin, restiky, vacsi nakup bio hovadzieho do mrazaku a zveriny. Casto robime ryby. Na udeniny davame podla mna az moc. Zelenina. Ovocue teraz jablka, mandarinky. Ziadna exotika. Obedy robim len pre seba cez tyzden. Vecere mame kazdy den varene. Polievka plus druhe jedlo. Ale je pravda, ze kupujeme skor zakladne potraviny a nie polotovary a sladkosti/slanosti.

evica17
8. feb 2022

Da sa. Varit jednoduche jedla, sezonne, kupovat v akcii veci, a robit si jedalnicek a podla toho nakupovat.
My tak varime jednoduche jedla, najeme sa z nich, a aj usetrime. Vacsinou strukoviny, zeleninu kapustu, zemiaky....nie je to o tom ze jeme mucne jedla a somariny, jeme vela ovocia, zeleniny a syrov.

compra
8. feb 2022

A planovat treba. Ja vacsinou mam plan na min tyzden. Na to nakupim co treba. Nemame moc zbytocych potravin, ktore potom treba dojedat, aby sa nepokazili.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hellwant
8. feb 2022

@evamarek77 Suhlas, ze by mali, ale odpoved preco neznizia davali pred par dnami v spravach, jednoducho viac stratia ak u nas znizia dph, ako ked ozeleju zisky z pohranicia, kedze ludia chodia do PL a HU...uprimne oplati sa to fakt iba nam pohranicnym tak do 15 km- myslim potraviny, nie benzinky,, tie su asi vsetky aj
hned na PL strane, lebo nasa dedina je hranicna s PL- mam sice pumpu cca 5.5 km od domu, ale biedronka jedna 17 a druha 20 km na opacnu stranu od domu!!

zmrzlinka2021
8. feb 2022

@evamarek77 myslíš si že keď znížia DPH, znížia sa aj ceny?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katus226
8. feb 2022

Je tu skupinka Jedlá do 5 eur, skús pozrieť na inšpiráciu

belllinka
8. feb 2022

@evamarek77 a kde by sa potom zobrali tie chýbajúce milióny, keby sa znížila DPH???

diusqa761
8. feb 2022

Ťažko súdiť. Je iné ak 4 znamenajú že sú dvaja dospelí plus deti do 3alebo 5 rokov ktorí zedia toho málo alebo či to znamená 2 dospelí a 2 školopovinné deti/pubertiaci ktoré toho zjedia podstatne viac. Ono dať sa to dá , ide utiahnuť opasok ale niekde sa to odzrkadlí hlavne pri súčasných cenách potravín. Tiež ma zaujíma či tých 500€ aj zahrňuje hygienické potreby, oblečenie, veci do školy/škôlky/pre dieťa, benzín? Či je to čisto na jedlo? Lebo ak z toho ešte treba platiť niečo z tohto tak minimálne 100€ si daj dolu z tej sumy.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andreakg
8. feb 2022

My sme 4 a minieme na stravu cca 650-700€ a to ešte všetko ide hore,ale keby som sa musela uskromniť tak asi by sa dalo

adriannasvk
8. feb 2022

Samozrejme,ze sa da...tyzdenny nakup za 100€ a este ti aj nieco ostane...treba si pisat nakupny zoznam a prelistovat aj letak,drahsie polozky ako avivaz,gel na pranie a pod.kupuj v akcii,kludne aj do zasoby...neminat na somariny ako su malinovky,dzusy atd....porovnavaj ceny v obchodoch atd....

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
loginexistuje
8. feb 2022

no jednoduche to nebude ale ak musis tak musis
1. planovat jedalnicek samozrejme podla akcii
2. nekupovat sladke slane a vody ale piect a soda stream
kupit velky jogurt a zarobit s kakaom ci dzem
varit privarky huste polievky cestovinove jedla
do roboty si jest nosit

a rozdelit si to napr na dva nakupy velke do mesiaca (kazde dva tyzdne po 100 eur viem neni to vela) a zvysok rozdelit na tyzdne na male nakupy po 70 eur na tyzden ak minies tyzdenne viac o tolko mas memej dalsi tyzden

henka123123
8. feb 2022

Dq sa to v pohode..ja tak nakupujem raz tyzdenne za 100 -120 eur a pohode kazdy den varime

hellwant
8. feb 2022

@evamarek77 Nepochopili ste. Ja netvrdim, ze to nie je uspora pre cloveka. V telke bolo vyjadrenie, ze sa to statu neoplati zrusit z hladiska ziskov pre stat- nie pre ludi. Ludom by sa to oplatilo a bolo by to super ale stat by stratil, chapte, stale by tie ceny neboli o moc lacnejsie od Polskych ci Madarskych a tí co nie su pri hraniciach musia aj tak nakupovat na Svk ci je 20% dph , ci nie, cize od tych by bol stat stratovy a pohranicni by aj tak vsetci chodit neprestali!!! To co strati na Slovakoch z pohranicnych oblasti je menej ako keby zrusil dph na celom Svk. Mal by ovela vacsie vypadky.

betulinka1
8. feb 2022

Neviem si to predstaviť. Oblečenie, topánky, jedlo, školské potreby, lekár, vitamíny a prípadná PN. Skôr by som hľadala možnosť trošku si ešte privyrobiť. Roznášanie letákov, dokladanie tovaru. 500€ by ma dosť stresovalo.

katus226
8. feb 2022

No, k tym dph... Dnes mi prislo mailom toto, citacia z clanku:
Odpověď najdeme opět v USA. Americká vláda výpadek v příjmech po roce 1933 pokryla II. sv. válkou a především obnovou zničené Evropy. Výpadek v daních z let 1929 až 1933 se americké pokladně vrátil po 2. sv. válce. A teď kontrolní otázka, nepřipomíná vám to náhodou něco se současnou situací na Ukrajině? Kdy si může vláda dovolit přestat vybírat daně? Jedině tehdy, když bude vědět, že se blíží válka a nové zdroje z této války. (...)
Když se chystá válka, můžou se zrušit daně, protože obyvatelstvo musí být na straně vlády, musí být naměkko a musí chtít si zachovat blahobyt. A válečné tažení jen na ideologii nelze uživit. Musíte obyvatelstvu něco slíbit. Adolf Hitler Němcům slíbil nový životní prostor na Východě, tzv. Lebensraum. Američané slibují právě teď nulové a nízké daně pro všechny členy Trojmoří a mohutné privatizace, výměnou za podporu tažení na Ukrajinu. Lipavský ve špatně padnoucí vojenské přilbě [4] je toho děsivým a tragikomickým příkladem. A pouze Berlín je spolu s Paříží pozadu, protože EU v této chvíli nemá nic, co by nabídla zemím Evropy. Vůbec nic.

kofa77
8. feb 2022

DPH sa nezrusi, taky vypadok na daniach by sme nezvladli.

didi2102
8. feb 2022

Ešte by trebalo upresniť vek detí a napr co obedy,či sa stravujete doma alebo máte obedy v práci,škole,škôlke .. ale určite sa dá len to chce možno pozrieť akcie a napr naplánovať ak jete doma,obedy na celý týždeň do predu

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cicuca
8. feb 2022

@belllinka čítala som článok pred pár rokmi o tom, ako asi v Lotyšsku znížili DPH a malo to efekt, že sa zvýšila kúpna sila v krajine a teda v konečnom dôsledku sa zvýšil zisk z DPH.

luccija
8. feb 2022

@betulinka1 to ma iba na stravu vyčlenené.
100 na týždeň myslim, že v pohode.Ja podobne nakupujem plus mínus a varím denne dosť mäso, jogurt, zelenina...aj bezmäsité jedlá a možno sa stravujete aj v škôlke, škole my nie a nemusím extra šetriť.Ale sme 3 z toho muž veľa doma nejedava, ale ja kúpim aj lososa, hovädzie veď uvidíš za pochodu.Ked nebudeš kupovať veľa džúsov, sladkosti, a rozumne varit...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
k16k18
8. feb 2022

Jasne ze sa dá.... Ved to máš luxus.... Sú rodiny kde je 100 euro na mesiac takže naozaj neviem co riešis.... Treba si naplánovať dopredu co sa bude variť a podla toho ísť na nákup... Ak sa dá kúpiť aj v akcii a dat do mrazaku na ďalšie týždne... Ved také kuracie alebo bravčové sa dá spraviť viackrát do mesiaca.... Zeleninové jedla alebo sladke... A treba variť aspon na dva dni..... Pre mňa je to krásny rozpočet na stravu keď máte všetko ostatné zaplatené

loginexistuje
8. feb 2022

@k16k18 tak za 100 eur ani omylom nedas mesiac stravu pre
rodinu

hellwant
8. feb 2022

@evamarek77 nuz vsetci boli na nanic, ale to ja nevyriesim. A po dnesnej trapnej hadke a fackach v parlamente by som ich najradsej postavil pred mur ako v Cine a..... ja na nich nemam uz zaludok, uz to nedavam a nemam chut najblizsie ani ist volit