Môže si manžel uplatniť daňovú úľavu, ak som poberala materskú?

se
24. jan 2013

Može si na mna manžel podať danovú úlavu ak som do júla 2012 poberala materskú a zbytok roka 2012 som mala rodičovskú? 😉 😉 a dostane potom aj niečo vrátené??? Aké tlačivá a papiere treba odovzdať u manžela v práci? 😅

veraba
24. jan 2013

@se ahoj moze si poziadat budes potrebova tlacivo od socialky vypis kolko si poberala matersku /celkova ciastka /a to treba aj napisat do ziadosti - lebo materska sa bere ako prijem a urcite mu bude vratene za teba. Neviem ci som to zrozumitelne napisala 😀

zuzanale
24. jan 2013

treba ti potvrdenie zo soc poisť o výške materského a z UPSR o výške rodičovského poberaného za dané obdobie manžel podpíše len bežnú žiadosť v práci o urobenie daňového ...neviem aký ma manžel príjem a ako mu to vyjde to vám povie ekonomka .... uplatniť si može časť tvojej nezdanitelnej čiastky za obdobie poberania rodičovského za materskú nie ....

evita68
24. jan 2013

@zuzanale žiadnu výšku rodičovského nepotrebuje, pretože to sa do jej príjmu nezarátava, zarátava sa iba materská..
v práci nebudú robiť daňové, ale ročné zúčtovanie dane

@se manžel si do žiadosti o ročné zúčtovanie uvedie na teba sumu, ktorú vypočítaš takto:
3644,74 - materské, vyplatené v roku 2012

zuzanale
24. jan 2013

@evita68 ano ale ekonomka si aj toto žiada teda aspoň u nás si to zakladala koly daňovej kontrole že na základe čoho urobila daňové priznanie .... ak by si robil sam zrejme netreba 😕

evita68
24. jan 2013

@zuzanale blbosť, nič nemusí ohľadom rodičovského príspevku zakladať, asi je neznalá 🙂

zuzanale
24. jan 2013

@evita68 no neviem nehádam sa ja nie som ekonomka... vyžiadala si dostala 😉

sympa1
24. jan 2013

ja som tiez muzovy musela nosit roky zo socialky prijem aj matersku aj rodicovsky...a potom nam vracali pekne peniazky 🙂

mvalkova
24. jan 2013

presne tak potrebuješ doklad aj o rodičovskom príspevku ,aj o materskej keď sa ti to láme v roku 2012 🙂 bola som tento týždeň na soc.poisť...taktiež to manžel potreboval k ročnému zúčtovaniu daní...

evita68
24. jan 2013

@mvalkova nič nepotrebuje, len mzdárky neovládajú svoju robotu !!!

se
autor
25. jan 2013

@veraba dakujem,si zlatá 😅 😀

se
autor
25. jan 2013

@evita68 ...dakujem pekne 😅

se
autor
25. jan 2013

@sympa1 ...tak pojdem vybavit čo treba 😅
,každá korunka naviac poteší 😎

se
autor
25. jan 2013

@mvalkova ...tak rychlo vybavit papiere a uvidíme čím nás potešia 😀 . A vlastne ak by niečo vrátili,kedy to vyplácajú 😕

evita68
25. jan 2013

@se najneskôr v aprílovej výplate za marec

brkabra
26. jan 2013

@evita68 a ako to je s danovou ulavou, ak nie sme manzelia? da sa tiez uplatnit? som na materskej od 24. februara 2012, rodicovskom od novembra 2012

evita68
26. jan 2013

@brkabra ked nie ste manželia, tak si na seba nemôžete uplatniť nčzd..ale partner si môže na dieťa, ktoré máte spoločné, uplatniť daňový bonus, ak žijete v spoločnej domácnosti

brkabra
26. jan 2013

@evita68 hmm. to som predpokladala, ze tak asi bude 😉 dakujem