Zdravim. Uvazujeme nad kupou noveho auta. Rozmyslame ci ist do jazdeneho, alebo radsej novej Dacie 7 miestnej. V kazdom pripade, oplati sa kupa este v tomto roku alebo radsej pockat na dalsi rok? Pretoze v TP bude uvedeny rok 2019. Vztahuje sa potom v januari na to nejaka zlava, aby sa auta "zbavili" v showroome, alebo nie? Nemame zatial skusenosti s kupou noveho auta, tak sa iba pytam. Dakujem za odpovede.
Ja som zase za ojazdené, ale samozrejme treba vyberať.. nie staré, dobra vybava, nie milion km, mat znameho technika, co to pozrie.. a tiez by som ine nez dacia..
Sto ľudí sto názorov
To za Teba nikto nerozhodne. Ty vieš, koľko máte a pod..
Ja osobne som za nové, vždy sme aj boli, ale ak by som si mala vybrať novú Daciu, alebo jazdenú Škodu, tak beriem tú Škodu.
Niečo schopné ojazdené radšej, ako Daciu aj keď novú
@staromodna pockaj - pokial tam bude TP 2019, tak auto bude mat nizsiu hodnotu. Pretoze vsetci kupuju auta podla TP - to je hlavny ukazovatel "veku" auta.
@staromodna kto vybral práve daciu?
Ak máš niekoho kto sa autám rozumie tak jednoznačne ísť s ním a kúpiť trochu jazdené dobre udržiavané v dobrom stave. Viete tak kopec peňazí ušetriť. Ak nie tak do nového......
Ale prečo práve Dacia? Čím vás zaujala?
@staromodna my sme takto presne kupovali Daciu na firemné účely tiež sme mali rok výroby 12/2016 a kupovali sme v januári ak sa dobre pamätám žiadnu zľavu sme tam nemali. Ak máš nejaké otázky kľudne napíš do správy.
@jankapepe ide o to, že je to nové auto, má 7 miest čo sme hľadali, máme tam garanciu, kdežto by jazdených autách človek nevie čo kupuje :/ ale necháme si poradiť radi. V podstate by stačilo aj 5 miestne, len nech je bezpečné, má veľký kufor pri 2 malých deťoch a vzadu nech sú plnohodnotné 3 sedadlá, aby sa tam prípadne zmestili 3 autosedacky
Daciu vlastní Renault a ten je úplne v pohode. Nie je to špička, ale je to ok, nevidím v tom problém. Bez problémov by som do toho išiel.
Ak je cena rovnaká, tak sa oplatí počkať do nového roka.. ale zvyknú ku koncu roka dávať rôzne zľavy, takže sa možno 2019-ka bude dať kúpiť lacnejšie.
nové autá sa kupujú na jar
Tiez riesim 7 m auto. (: v BA je dobra Zafira 7 miestna vo velmi rozumnej cene a KM. Niesom zastancom novych aut.. uz len kopou stratis 15 % hodnoty.
@ceresnovci hej, Zafira je zaujímavá, ale s oplami nemám dobre skúsenosti. Hrozne sa kazia, teda aspoň takú mám ja skúsenosť pre toto sa bojím ísť do opla :/ vo všeobecnosti je slabá ponuka a keď už, tak majú auta 200 000 a viac km čo sa mi zdá nehorazne vela
@staromodna 7miestnych áut kvalitnejších ako Dacia je kopec aj okrem Opla, VW Sharan, Renault Espace, Toyota Verso, Seat Alhambra....tieto mi rýchlo prišli na um
@staromodna (: drzim palce pri rozhodovani. Nezavidim ti situaciu .
@staromodna Škoda Octavia 4x4
@staromodna ja by som ojazdene nikdy nekupila, to spravi len hlupak, ktory na opravach dvakrat preplati. Ostatne ti poradit neviem.
Jazdené je aj 3-4 ročné auto, to je ideálne na kúpu
2x preplatíš ak kúpiš nové , už len tým že vyjdeš za bránu od predajcu stráca hodnotu a servis potrebuje tiež, je síce v záruke ale nie všetko je zadarmo ...značkové servisy, majú riadne pálky
Svokrovcov kúpili "jazdené", 6 mesačné. Pôvodný majiteľ nevedel platiť leasing.
@fkata kde kúpili také auto? Presne také niečo hľadám
@staromodna Cez známeho. Konkrétne v Bardejove.
Buď pozri bazos a podobne, alebo priamo stránky predajcov. Častokrát sa opätovne ponúka posunutie lízingu ďalej u nich, alebo skús pozrieť vozidlá, ktoré si kúpila firma a po roku ich predáva ďalej. Aj toto zvyknú ponúkať predajcovia aj nových áut.
Inak do nového môže ísť niekto , kto na to financie má. Keď na to nemám, tak proste do nového auta ísť nemôžem. Áno máte pravdu, že časom sa preplatia opravy, ale nemusím to dať naraz , ale možno postupne. Ale auto potrebujem okamžite.
Kúpa aj nového auta je risk. Známy s nami kúpili totožné nové auto. Do dvoch rokov mali tri opravy, na ktoré sa im nevzťahovala záruka. My ani jednu. Vždy je to lotéria. Pri ojazdených autách o to väčšia.
Sedem mieste auto bude vždy s vyšším počtom najazdených kilometrov, pretože často ho využívajú rodiny na dovolenky (Chorvátsko a podobne).
Držím palce na dobré rozhodnutie pre vás
Ja by som išla do Dacie. Vpohode... Hlavne si treba zvážiť aj potom cenu servisu a náhradných dielov a nie kúpiť škodovky alebo VW a potom nemať na servis.... Aj vo VW či škodovke môžeš.chytit časovo kus..napr. VW Touran starší ročník benzín mali všetky vadu že sa trhal remeň a keď si nešla do servisu hneď smola motor vcudu.... Neviem prečo sa všetci zameriavajú na dráhe auta ... Akože keby mám prachy aj na auto aj na následný servis idem do Volva. Ale nie sú a peniaze ani na ten servis.nebudu...
@staromodna my mame 7miestne Citroen Grand C4Picasso....8 rokov fici, uz ma skoro 300tis.km 🙈 jedina vacsia oprava bola vymena vzduchovych kompresorov a teraz vymena predneho skla 😳
@staromodna tie vzadu sú sedačky tak akurát pre malé deti. Dospelý sa tam zmestí len ak je to žena ulteho vzrastu.
Kto vám povedať že Dacia patrí medzi bezpecne autá?
Ja ťa neodhovaram.....je to na vás ale toto auto to či uviedla nesplní.
Keby si napísala chceme nové v záruke lacné praktické na 3....4.... roky.....tak áno choďte do toho.
My sme v marci bude 9 rokov kupovali sedem miestneho Citroena a teda do dnesneho dna sluzi bez vacsej opravy. Akurat sme vymienali tlacitko na otvaranie kufra asi za 40e lebo sme ho nespravne otvarali.
A teda kedze je to diesel tak podla nabehnutych km este nieje ani zabehnute 🙊
@staromodna moja dcéra pred dvoma rokmi kúpila novú veľkú Daciu a úplne v pohode. Najazdili už vyše 100 000 km.
Ešte pokukaj predvadzacky u jednotlivých predajcoch vozidiel... Sú to skoro nové vozidlá majú niečo najazdené ale cena je tam dobrá.... Napr. Ja soobne by som auta, ktoré boli firemné nikdy nekupovala lebo tam ty vodiči sa ktym autám aj tak správajú však není moje je firemnne
My sa chystáme ísť dnes objednať nové auto, dostali sme nejaké zľavy. Tiež sme rozmýšľali či radšej jazdené alebo pôjdeme do nového ale vyhralo to nové, keďže je tam 6 ročná záruka..
7-miestna Dacia, to bude asi Lodgy, tú máme, a čo by som o tom povedal? Pomer cena/úžitková hodnota dobrý, len je to asi najnudnejšie auto, aké som kedy mal, ale ak berieš auto ako spotrebný tovar, na vozenie z bodu A do B, tak v pohode. Je to postavené na praxou overenej výbehovej technike od Renaultu, takže by to mohlo byť relatívne spoľahlivé (aj preto, že tam nie je kopec rôznych asistentov a pod.), ale zároveň menší komfort než u drahších áut.
Ja mám motor s LPG, je pomerne žravý, takže ak by bol čisto len na benzín, bola by spotreba finančne nie úplne ideálna.
Nemá zmysel na nič čakať, z roku výroby nič nevyplýva, a ak sa nič nezmenilo za ostatný rok-dva, tak Dacia má pomerne dobré predaje, na dodanie sa čaká pol roka a zľavy preto nedávajú skoro žiadne (zjednať sa dá možno pár stovák maximálne).
Ja som osobne chcel jedno auto čisto nové, lebo ma už unavovalo stále niečo riešiť na starých (aj keď finančne to pri rozumnom staršom aute vychádza výhodnejšie, treba ale okolo toho behať a nie je garancia kto sa k tomu ako správal). Rečami ako, že to stratí štvrtinu hodnoty vyjdením od predajcu, sa netreba vzrušovať, rodinné auto sa kupuje na to, aby sa ním jazdilo, a nie aby sa do pár rokov predávalo.
Ja nikoho ohovárať nebudem, ale videla som už Daciu po 4 rokoch, ktorú chytala hrdza.
Čo sa týka Škody, nemyslím, že je servis drahý, my máme doma 2 Octavie, ale dá sa to.
Ja nejak autá ako Dacia, Lada nemusím.
Inak na internete je aj stránka, kde sa ponúkajú autá, s odstúpením leasingu.
@staromodna Určite choďte do kúpy nového auta. Máte tam záruku. Pri ojazdenom aute vždy kúpite mačku vo vreci. Už nikdy viac ojazdené auto.