Ktoré detské sporenie je najvýhodnejšie?

lucia309
31. máj 2012

Dobry den,
ake je najlepsie sporenie pre deti? Mam 5 rocneho syna, ktoremu chcem zacat sporit len neviem v ktorej banke. Poradite?
Dakujem

dobracka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tatrankamoja
7. mar 2013

@lucia309 sporiť v banke neodporúčam - okrem nízkych úrokov vám banka nezabezpečí žiadne ďalšie výhody....
@dobracka poraď aj mne 🙂 🙂 🙂 môže byť do IP

hanulienka82
7. mar 2013

Predpokladám, že myslíte na poistenie alebo stavebné sporenie, či?
@dobracka
@tatrankamoja
@lucia309

tatrankamoja
7. mar 2013

@hanulienka82 ja nemyslím nič, nechám si poradiť 🙂

renatka100
7. mar 2013

@lucia309 ziadne radsej kup nejake investicne zlato ak mas volne prostriedky. Sporenie je iba sponzorovanie bank a poistovni platenim vysokych poplatkov. V osemnastke dostane velmi malu sumu. Ved si zober kolko bolo penazi 1000 Sk v devatdesiatich rokoch a teraz je to 33 euro za ktore sa nic neda kupit.

dobracka
7. mar 2013

Najlepšie je investovanie do podielových fondov,akciových fondov a cenných kovov.Ale nie cez poisťovne a banky
ale inak .Viem poradiť.Treba zavolať a stretnúť sa je to zaručené-myslím zisk.Druhý prípad je cez poisťovne,kde je nižší výnos,ale je tam možnosť krytia viacerých rizík, či už dieťaťa,alebo rodičov.Určite by som sporenie neriešila cez banku.
Poviem pár rozdielov medzi bankou a poisťovňou- Banka má minimálne výnosy od 0,5 do max.2%p.a.,tvorí si malé technické rezervy 5až 8%,,poisťovne okolo 50%-to znamená,že ,keby k niečomu došlo banka nemá na vyplácanie hotovosť,ona točí peniaze.Mohli by Vám Vaše úspory vyplácať aj po mesačných dávkach.Ďalšia vec čo bežný človek nevie je,že je tam zdanenie pri prameni,to znamená že každoročne-niekedy aj menej.Daň je teraz 20%.V poisťovniach
je to až na konci poistenia,napr.za 20,30,40 rokov.Štvrtá vec je taká,že na sporenie v banke má dosah exekútor.Ale na poistenie dosah nemá.Banka si tiež mení poplatky,kedy sa jej chce,a ako sa jej chce.Naopak u poisťovní,poplatky sú rovnaké počas celej poistnej doby platné dňom podpisu zmluvy.Sú to dostatočné argumenty nato,aby si ľudia sporili iným spôsobom ako cez banku?Osobne si myslím,že áno.Stačí sa len pozrieť kto najviac na nás zarába. Dalo by sa tu
o tom veľa písať,ale treba sa osobne stretnúť,kto má záujem.

nercia
20. sep 2013

Detske sporenie: Krôčik od Wustenrot... klasické sporenie s bonusom: urazové poistenie bez dokladovania zdravotneho stavu dieťaťa... obidve deti už majú.

keliska1259
17. okt 2013

@dobracka prosim vas,kolko euríčiek by som asi tak potrebovala na investovanie do podielových fondov alebo tych akciových?

frapper
18. okt 2013

@dobracka CHcela by som vedieť,aký štandart má vo vašich očiach Allianz-Sl.poisťovňa.

7katka
18. okt 2013

@frapper aj mna bty to zaujimalo, deti maju farbicka

dobracka
18. okt 2013

@keliska1259 Dobrý deň,
Sú dva spôsoby investovania-mesačné,alebo jednorázové.Investovanie cez poistenie-sporenie-do podielových a akciových fondov,kde s dlhodobejšieho hľadiska -10-20rokov investovania a viac-je výnos od 6 až 12%.Treba ale rozložiť riziko a nedávať si 100% do jedného fondu,ale dať si svoje financie do viacerých fondov.Tu treba zvážiť cez akú poisťovňu-teda maklérsku spoločnosť si to klient chce dať.Pretože,niektoré maklérske spoločnosti pri investovaní majú finančnú stratégiu iba takú ako je napr.pri druhom pilieri-3 fondy-dlhodobý,vyvážený a konzervatívny.Pri týchto fondoch sa nedá rozložiť riziko do viacerých fondov,ale iba do jedného 100% a to podľa veku klienta.Tiež treba zvážiť a pozrieť si na internete aké fondy má ktorá poisťovňa, čo sa týka investovania.Ďalšia vec je,dôležitá-na akú dlhú dobu chcete investovať?Pri týchto produktoch v našej spoločnosti je možný výber kedykoľvek počas celej doby.Pri mesačnom investovaní až po 5 rokoch odporúčam výber.Je ťažko takto písať,keď neviem o čo konkrétne máte záujem-či o detské sporenie aj s úrazovkou,alebo iba sporenie pre dieťa,či investovanie-sporenie do dôchodku pre seba.Ak by ste potrebovali viac info-môj telefón-0907229968.Prajem pekný deň.

dobracka
18. okt 2013

Čo sa týka detského poitenia od Alliaz-Je to klasické kapitálové poistenie,čo znamená je tam zakalkulovaný úrok teraz 2,5%.Čo to znamená pre klienta,ktorý tomu nerozumie?Inflácia je priemerne okolo3,5%ročne,to značí,že vám tam peniažky nezarábajú,ale prerábajú.Keď si logicky prepočítate-inflácia-úrok-poplatky,tak prídete nato že s 1eura máte nakoniec 0,9centa.Je pravda,že má aj výhody toto poistenie-je tam zdarma cestovné poistenie pre dieťa.Ale ako často toto využijete?Toto si klient musí zvážiť pri uzatváraní poistenia.Tiež je na charaktere sptostredkovateľa,či mu ide len o zárobok, alebo v prvom rade o klienta.Mal by každý sprostredkovateľ klientovi povedať aj plusy aj mínusy.Pri dnešnej ekonomickej situácii a vyššej inflácii neodporúčam uzatvárať kapitálové poistenie-či už ide o deti,alebo o dospelého.Viac odporúčam investičné poistenie,aj keď je spojené s rizikom.Ale keď si to riziko rozložíte,tak je to lepšie.

dobracka
18. okt 2013

@dobracka Koľko eur by ste potrebovala? To je diskutabilné.Mesačne,alebo jednorázovo?To záleží aj od vášho veku a od dĺžky investovania.Minimálne mesačne je 20eur,ale odporúčam viacej.Jednorázovo je to 3000eur.

tzeleny
18. okt 2013

slsp ma nový produkt.. kuknite si ho... neviem ci je naj... je tych produktov fura...

frapper
22. okt 2013

@dobracka však indexáciu si môže klient v zmluve dojednať-myslím tak sa mu to vyrovná.No neviem či to investičné je až také výhodné,keď klient chce mať v PZ zaručenú poist.sumu.Len je tam výhoda,že ozaj si môže peniaze vyberať ako píšete,ale až po cca 5-6rokoch,kde v kapitálovom to nie je možné-niekedy klient keď potrebuje peniaze to volí formou pôžičky v kapitalovom-keď nechce zmluvu vypovedať.V detskej sa formou pôžičky nedá.

frapper
22. okt 2013

@7katka ja vám môžem povedať,máte dobrý produkt Farbičku,hlavne v silnej poisťovni,ktorá má silnú stabilitu na poistnom trhu.Zmluva je prehľadná,žiadne zašifrovaná veci.Toto poistenie bolo veľmi dobre hodnotené nezávislými odborníkmi.

miricaaa
22. okt 2013

pokiaľ Vám ten produkt nastavia dobre a robia to odborníci tak je to dobre, ale sporenie akékoľvek cez poistku nedoporučujem, platíte zbytočné poplatky a Vaše našporené peniažky pohltí inflácia, nehovoriac o tom, že ak poistku, kde bolo zazmluvnené investičko zrušíte do 2 rokov, peniažky, ktoré ste si tam sporili počas tejto doby pre Vaše dieťa neuvidíte. mnohé mamičky majú zlú skúsenosť s uzavretím poistiek, PREČO? ihneď po pôrode Vás akoby "náhodou" kontaktuje agent, ktorému samozrejme oznámite šťastnú udalosť, on to veľmi dobre vie🙂 preto Vás kontaktuje. V eufórii, že ste zvládli ťažký pôrod a máte krásne dieťatko, podpíšete ČOKOĽVEK. nerobte to! Nechajte si poradiť od profesionálov, ktorý Vám predložia viacero návrhov, nie iba jeden, tých poisťovní a produktov je veľa, tak prečo podpísať hneď prvý. Ja osobne hovorím: úrazovka ÁNO, sporenie cez poistku NIE. Ak máte skúsenosti akékoľvek, budem rada, keď sa pridáte k tejto téme. Ak chcete silno sporiť, choďte do hračkárstva, kúpte "šporkasku" a "šporujte", iba tak máte garanciu, že dostanete to, čo ste nasporili🙂 a môžete si peniažky kedykoľvek vybrať🙂 bez poplatku🙂 Pekný večer M.

7katka
5. nov 2013

@frapper chcela by som sa spytat, ake je dobre urazove poistenie bez sporenia,kde je zahrnute ochorenie deti a poistenie plati i na domacu liecbu-napr. zlomeńina ruky nez nutnosti hospitalizacie a operacie, ked je len sadra, je vobec nieco take na trhu? Dakujem za odpoved.
A este mi prisla ponuka od AIG Europe- urazove rodinne od 10 eur mesacne, co si myslis o tom, no nezahrna moje podmienky.

frapper
5. nov 2013

@7katka ja viem produkt Allianz-sl.poisť.a to je farbička,kde si môžeš dojednať čiste len solo úraz.Toto úrazové zahŕňa denné odškodné do 10€/deň-toto je presne to,čo píšeš,že máš záujem.Dieťatko,keď má úraz,nemusí byť hospitalizované-môže sa liečiť doma,alebo môže byť aj v škole,pokiaľ je ten úraz taký,že mu neprekáža byť v škole.Len musí mať lekárske ošetrenie a od 1 ošetrenia sa musí liečiť minimálne 10 dní,vtedy je nárok na vyplatenie za úraz.Toto poistenie je kombinované so smrťou úrazovou,trvalými následkami,a denným odškodným v nemocnici pri úraze.To znamená,že nemôžeš si dojednať len to jedno pripoistenie,čo chceš ty,ale musí byť kombinácia.Nie je to drahé -oplatí sa mať aspoň takto poistené,keď by si nechcela komplet poistenie so šetrením.Ja pracujem výlučne len pre Allianz,ak sa budeš chcieť opýtať ešte niečo kľudne.

7katka
5. nov 2013

@frapper je to aj pri chorobe, napr. slepe crevo-operacia...

7katka
5. nov 2013

@frapper a este je pri tom i pripoistenie zivitela rodiny?

frapper
5. nov 2013

@7katka dá sa poistiť hospitalizácia z choroby v nemocnici,ale už je toto pripoistenie viazané na kapitálové,čiže pri tomto pripoistení už musí byť so šetrením.Chirurgický zákrok vo Farbičke nie je-nedá sa,ale niečo sa hovorí,že v blízkej budúcnosti bude aj toto možné.Sú vo farbičke aj pre rodiča pripoistenia,ale nedá sa dojednať denné odškodné pri úraze,preto ako živiteľa rodiny odporúčam poistiť samostatne,máme produkt Flexi život,kde sa dá pre živiteľa nakombinovať čo by potreboval,ale to všetko by bolo preba vysvetliť čo a ako najlepšie.

7katka
5. nov 2013

@frapper dakujem

sprostredkovatel
8. nov 2013

@7katka
Určite by som doporucoval poradiť sa s niekým kto sa tomu venuje profesionálne.
Financie v dnešnej dobe chce radiť každý ale málo ľudí má skúšky cez národnú banku.
Po ďalšie radiť by mal ten kto je nestranný, to znamena že môže porovnať aj poistenie aj fondy aj bankové produkty.
Do zlata neodporúčam investovať pre dieťa, nakoľko je málo likvidne a sprostredkovatelia majú pre provízie také marže že sa investovanie priamo do zlata neoplatí ak nechcete prísť o peniaze.
V prípade otázok som k didpozicii na mailovej adrese: martin.prekop@fincentrum.com

frapper
9. nov 2013

Fincentrum už malo mať ukončenú licenciu,dá sa ešte pracovať cez Fincentrum?

janojanovie
11. nov 2013

Fincentrum nema zastavenu a ani zrusenu licenciu.To mas odkial tuto informaciu?

zetes
21. nov 2013

@sprostredkovatel Podľa mňa je nestranný len ten, kto si to nechá od klienta zaplatiť. On výber viacero poisťovní alebo bánk nestranosť neznamená, pretože niektorá dáva vyššie provízie za niektorý produkt a tak ten "nestranný" takmer vždy ponúkne produkt, ktorý mu nie klientovi poskytne najvyššie provízie.

frapper
27. nov 2013

@janojanovie šírilo sa to,takže kto robil poistenie cez Fincentrum,je dosť možné,že bude bez svojho poradcu.

ban
2. dec 2013

Detom (3,4 r.) by sme chceli dlhodobo sporit v pravidelnych mesacnych platbach nejakych cca 30 Eur mesacne za kazdeho, ktory produkt je podla vas najvyhodnejsi? Detsky ucet / terminovany vklad / stavebne sporenie / nieco ine? Chcel by som sa vyhnut nejakym spekulativnym investiciam a podielovym fondom, nemam zaujem ani o poistenie.

petruska89
9. dec 2013

@ban DObrý deň v toto mto prípade ako píšte bude asi najvhodnejšie stavebné sporenie