dobry chcem sa spytat co mam robit? pred casom som bola evidovana na urade prace-v tom case som bola tehu, neskor som nastupila do skoly na denne studium . medzitym som porodila a nastupila na matersku ale kedze som mala komplikacie tak som skolu musela ukoncit. na urad prace som sa nehlasila . dakujem za odpovede
materská dovolenka nie je to isté čo rodičovská dovolenka, to sú dve rozdielne veci a pojmy ... rozhodnutie o poberani RP treba zobrat do zdravotnej poistovne, kazdú zmenu treba hlásiť zdravotnej poistovne, pretoze uz nie si student kedze si ukoncila studium, ale t.c. nezamestnaná osoba poberajuca predpokladám rodičovský príspevok ...
Som vedena na UP a momentalne na materskej dovolenke.Po porode mam ist na UP a dat sa vyradit aby som sa nemusela chodit hlasit kazdy mesiac.Ak ma vyradia, kto za mna bude platit zdravotne?A ako je to neskor, ak budem na rodicovskej dovolenke?Dakujem.
no ked si bola na materskej, tak si tam musela dat nejake papiere. Inak UP plati, pokial nemas matersku zo socialnej poistovne (ale to asi nie, ked si nepracovala alebo si neplatila DNP)
JUDU16...oni Ty vyradia a presunu do "suflika" materska...stale stat, teda UP za Teba plati. Treba Ti rodny list baba a kopiu. A aj na rodicovskej je to rovnako, len zase treba vyplnit papier ze prechadzas na rodicovku 🙂
ved ked ste na materskej, tak na urade prace a socialnych veci ste evidovana, lebo poberate rodicovsky prispevok a treba sa ist zahlasit aj do zdravotnej poistovne, ze ste na materskej. a poistenie bude za vas platit stat.