Koľko priemerne mesačne míňate na svoje koníčky?

3. jan 2023

Ahojte, so stúpajúcimi cenami všetkého sa peniaze stávajú témou sporov u mnohých známych. Zaujíma ma, či v rodinnom rozpočte máte položku na svoje a partnerove/partnerkine koníčky. Napíšte aké máte hobby/ čo radi robíte vo voľnom čase a koľko vás to mesačne asi vyjde. Chceme s kamoškou zistiť ako na tom sme v porovnaní s ostatnými. Vopred ďakujem za každú odpoveď. A nie, nie som troll ani nepíšem diplomovku, som len zvedavá 😄

martinka13
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lauriik
3. jan 2023

Mne sa to tazko rozpocitava na mesiac. Rada bicyklujem a skacem na svihadle - to bola jednorazova investicia. Potom citanie - to je cca 10-15€ mesacne. A potom napriklad zahradnicenie - vzdy na jar nakupim sadenicky, kvetinace a podobne ale zvysok roku uz je to skoro bez nakladov.

viestta
3. jan 2023

Záhrada zožerie veľa peňazí, háčkovanie, pletenie kedy ako. Turistika podľa toho kde sa ide a co sa tam robí. A nie, nemám to spočítané, keď treba nákupom, zaplatim

tomikejt
3. jan 2023

Môj koníček je šport, tréningy ma vychádzajú cca 40 eur mesačne.

zara0201
3. jan 2023

Náš jediný spoločný konícek je cestovanie. Ročne ako rodina naň dáme 8-10 tis.

kris_tin257
3. jan 2023

U nás je koníček cestovanie, a tam tie výdavky sú rôzne zvykneme raz do mesiaca do dvoch ideme na dovolenku a tam sa ceny líšia v závislosti 500-2500€ ale teraz ako som tehotná nechcem cestovať čiže teraz na koníčky neminame nič 🤷 muž koníčky nemá ani bočné výdavky a ja tak akurát kozmetika kaderníčka masáž a podobne kde idú peniaze navyše

salamistka
3. jan 2023

U mňa tiež cvičenie, cca 40 eur mesačne, tiež rada čítam, ale to ma veľa nestojí, lebo knihy dostávam ako darček alebo si ich v rodine požičiame, v záhrade to tiež tak funguje, že jeden mi dá jeden druh kvetu, druhý niečo iné, hnojíme kompostom, polievame dažďovou vodou.

asocial
3. jan 2023

Rada chodím na vylety, ale nie drahé. Chodíme ako rodina. Dosť peňazí mi zožerie robota. Je to fakt momentálne moje hobby, takže kupujem veci zo svojho a teším sa z toho🙂.

anjelicek26
3. jan 2023

Asi dost vela, co ja viem? Najviac ma stoji mesacne to byt shopohollik, rada si doprajem dobre a pekne oblecenie... Ale co sa tyka normalnych hobby - chodievam plavat (chodia aj deti, to je pozicia "ja" 8e/tyzden, hravam tenis (60e mesacne), vela sijem - ale tak sijem oblecenie pre malu - je to vydavok ci konicek ci oblecenie pre dieta? Cestovanie rovnako, netusim ako by som zadefinovala, chodim aj mimo muza, s kamoskami na vylety, ale je to proste narazove par krat rocne...kadernicku a podobne vydavky ako "hobby" nepovazujem samozrejme... Financie ako rodina riesit nemusime, takze ma to nenapadlo nejako ratat...muz ma kazdopadne podstatne drahsie hobby ako mam ja 😂

sense
3. jan 2023

Nemám zrátané, zvyčajne su to jednorazové platby napr bez. Tenisky zaplatím par desiatok eur a potom mam par mesiacov pokoj, pravidelný poplatok v zime bývajú skipasx ale nie je u nás snehu tak tento rok usetrime.

tosomja
3. jan 2023

Máme dokopy 5 deti, asi nemusím písať, kde míňame najviac. Každý mesiac sa s nimi ideme kúpať, či do Maďarska, alebo inde. Celodenný vstup aj s jedlom a benzínom cca 200€. Plus priateľa baví robiť okolo auta, stále mu niečo treba, aj keď netreba 😃 to sa nestarám koľko minie. Máme spoločný účet, ale ja odkladám na šeky a povinné položky na podúčet a 200€ vyberiem, dám do obálky a čo sa zvýši, musíme vyžiť, na koníčky, výlety, pizza, hračky atď.

veronicka1901
3. jan 2023

Ja milujem čítanie. Kedysi som si kupovala veľa kníh, aj nových aj z bazári. Teraz chodím len do knižnice. Je fakt skvelé vybavená, kopec noviniek a veľa ušetrím. Na šport si veci kupujem zriedka, radšej zainvestujem na začiatku a vydrží mi to dlho 🙂

jana_eyre_2
3. jan 2023

Rozmýšľam aké koníčky máme s mojím mužom a je to chodenie na prechádzky do prírody s deťmi.. to vlastne platíme len benzín na cestu lebo nechodíme pri dome a jedlo.. raz dva krát do týždňa ideme do mesta aj s detmi a kúpime si gaštany či ine pochutiny, niekedy ideme do muzea, niekedy sa prejdeme.. moje koníčky sú potom maľovanie na kamene, farby si kúpim raz za čas, kamene sú zadarmo z prechádzok.. najviac asi minam na kreatívne pomôcky čo tvoríme a deťmi, ale to tiež nie pravidelne, proste keď je príležitosť a neviem koľko na to miniem.. možno 40€ za štvrť roka? Vlastne som nikdy nepremýšľala koľko minieme na veci čo nás bavia.. My sme taká nudná rodina 😅

anjelicek26
3. jan 2023

Divadlo inak raz mesacne, koncerty dva krat rocne, zvery - to je asi tiez hobby - par stoviek rocne zradlo a veterinar... proste clovek zije a ani nevie, kde peniaze odchadzaju 😂

sissy27
3. jan 2023

Specialnu polozku v rozpocte na toto nemam. Moje naj hobby je cestovanie, niektore cesty mozem absolvovat spontanne kedykolvek, na niektore treba nasetrit a lepsie sa pripravit. Urcite by som ale nesetrila na vylet na ukor svojej rodiny.

misulka22
3. jan 2023

Moj konocek su moje zvierata.mame ich cez 40.kolko stoja mesacne radsej nezverejnujem,ale bezne kupujem naraz 100kg rozneho krmiva 🤣veterina,seno,vitaminy,vystavy,slama,podstielka,zelenina...vela proste😅ale nelutujem

luccija
3. jan 2023

@misulka22 čo máte aku zver?
Nemám žiadny extra koníček, ktorému by som sa venovala pravidelne.Doprajem si masáž cca 60-80 eur, dosť si kupujem drahšie časopisy a cca 40 eur cvičenie.Plus zvykneme chodiť plavat

annm81
3. jan 2023

Ťažko to odhadnúť. Možno v priemere 400-500 za celú rodinu na mesiac? V tom je hudobná škola a športový krúžok pre dieťa, výlety a dovolenky (v zime lyže, v lete turistika, lezenie a surfovanie), veľa kníh (do 10 detských a 10 dospelých mesačne), raz za mesiac divadlo, raz dvakrát za mesiac nejaké múzeum alebo galéria, rodinná permanentka na plaváreň, jednorázové väčšie položky ako drahšie športové náčinie, optické prístroje, mužove potreby na rybárčenie (v tomto sa vôbec nevyznám čo kedy a za koľko kupuje), ďalšie hobby, ktoré síce sú veľkou položkou, ale kupujú sa raz za pár rokov.

Šetríme, ale na hobby sme zatiaľ nesiahli a dúfam, že sa tomu vyhneme. Začali sme dávať väčší pozor na spotrebu energií a o niečo znížili teplotu na ktorú kúrime. Výrazne sme obmedzili návštevu reštaurácii a kupujeme menej drahších potravín (a blbostí) ako drahé syry, víno, zákusky, sushi, čipsy a podobne.

misulka22
3. jan 2023

@luccija psov,macky,korytnacky,pagekon,agama,akvarko,kraliky,morca,prepelice,ovce,pstrosy,lamu.ideme na jar kupovat sliepky a kacice a este je v plane klokan.a potom neviem,ale isto si este daco najdem 🤣

aknamorka22
3. jan 2023

Môj muž dáva na koníčky (šport) cca 300€ mesačne. Pre mňa hrozne veľká suma. On tvrdí, že sa ešte krotí a je to málo 🤷

misulka22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kristinapetronela
3. jan 2023

Knihy bicykel lyže snowboard tenis plávanie beh noo dosť 😉

marca12
3. jan 2023

Mam vela konickov,ale ziadny taky,kde by som pravidelne mesacne nieco platila. Ked som sila,to som vedela vela minut na latky. Rada hackujem tam tiez viem dost minut,ale nemam to spocitane. Na knihy tiez dost minam. Obcas chodim cvicit to miniem cca 30€ do mesiaca. Najviac miniem na jar a v lete na zahradu-kvety,substraty,kriky,stromceky.... Takisto radi cestujeme,spoznavame no to uz chodime menej v ramci setrenia. Obcas mam maniu prerabat starsi nabytok,takze na farby miniem,ale to sa mi vacsinou vrati,lebo predam prerobeny nabytok.

fiffinkaa
3. jan 2023

Moje naj hobby je cestovanie a také tie poznávacky, čo je dosť finančné náročné, takže na to pravidelne šetrím a odkladám celoročne pravidelne koľko sa len dá.. 500 až 700 eur mesačne..ale napríklad po Slovensku už necestuje takže tam sa ušetrí, ale do prírody chodíme pravidelne, zadarmo neďaleko cca na 3 hodky bez jedla...alebo bicykel. Zvýšené náklady máme napr.na knihy..a mojou úchylkou sú pleťové séra ale neviem či to môžem zaradiť ako hobby.😊

zafir01
3. jan 2023

Bicykel celá rodina. Môj bol lacný 700 eur. Mužov cez 2 tisíc, 10 ročného cez 400 eur a 5 ročného 350 eur.. Plus thule chariot cyklovozik z druhej ruky 1 tis eur.
To taky štart. Športové kvalitné oblečenie si doprajeme aj s deťmi. Turisticku obuv..
A potom údržba bicyklov. Výlety do hôr.
Keď som aktívne behavala cca 50 eur mesačne na štartovné pre preteky a ďalších 70 eur trénerovi.
Syn crosfit 60 eur mesačne.
Muž poľovačky aktuálne 300 eur za rok lístok, plus strelivo, a iné náklady.
Cestovanie... Žiadna exotika zatiaľ, len Európa max... To mame ročne na to ako rodina max 2500 tis. eur...

Moje hobby je aj záhrada, úžitková, môj malý bio chov, mam takú malú farmu, ale to je skôr o drobno zisku, nie o výdavkoch

dominikamacakova
3. jan 2023

Ja mám rada ručné práce, ale vždy som sa všetko snažila predať, takže som vlastne bola v pluse 😀

lucinka1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
missviolet
4. jan 2023

no, velmi vela popravde... stovky eur mesacne, ked tak rozmyslam, velky podiel z platu... budem s tym aj musiet nieco urobit

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
Zobraz